Zobacz pełną wersję : właśnie suszę nową chustę i..przywitać się wpadłam :)
porcelana
04-09-2008, 23:26
Witajcie, jestem mamą pięciomiesięcznego Michałka, z chusty korzystam od 6 tygodnia życia małego, na początku była to kieszonka, i elastyczna. Wczoraj odebrałam chustę Nati (sunset :) ) i wlasnie mi sie suszy po pranku. Nie mogę się doczekać kiedy z nią wyjdziemy w świat :D Od początku Misiek pokochał chusty, w kiesoznce skonczył sie problem z kolkami, i jest to jeden z najlepszych sposobów na usypianie małego (zwłascza kiedy ma zły dzień - ząbkowanie - aktualnie ;) )mam wrazenie ze na widok chusty wiązanej, kiedy ją zakładałam, Misiek się autentycznie cieszył, a na pewno uspakajał i wszystko oglądał z bezpiecznego miejsca małego kangurka. Używalismy baaardzo często tej elastycznej i jest już nawet troche naciągnieta (synek co raz wiecej warzy, hehe) Pierwszy raz widziałam pokaz chust w tv kiedy byłam w ciąży, od tamtej pory wiedziałam że chustowanie nas nie ominie, bo nas (mnie i meżyka) zachwyciła cała idea chustowania.
:)
miedziana
05-09-2008, 00:40
Witaj serdecznie :) Mam nadzieję, że chusta szybko wyschnie... a na przyszłość trzeba chyba drugą kupić i prać na zmianę ;)
Mój synek niedługo też pięć miesięcy skończy :)
Miłego chustonoszenia życzę !!
porcelana
05-09-2008, 09:48
:D no to kochani, chusta wyschnieta, wyprasowana i zbieramy się w świat :) Ciekawe co ludzie powiedzą :lol: hehe bo ma takie soczyste kolory, poprzednia chusta była jednokolorowa - szara, wiec sie tak nie rzucała w oczy a i tak sciągałam na siebie spojrzenia "ludziów" w mojej bardzo zdziwionej mieścinie :) Jutro wylatuje z synkiem do Anglii (aktualnie kończymy króciutki polski urlopik) więc chusta zadziała na lotnisku.
POzdrawiam i życze miłego dnia!
Biedronka
05-09-2008, 09:55
czesc :hello:
niech Nati dobrze sie nosi
pozdrawia mama tez nosząca w Nati sunset :)
witaj porcelanko, mamo Michałka :)
:welcome:
Witaj!!
przyjemności jak najwięcej z przytulania i ...spokojnej podróży!! :D
witamy! niech sie dobrze nosi :)
porcelana
05-09-2008, 21:40
No więccccc, po pierwszym dniu chustowania chustą Nati jestem w stanie przyznać jej medal :high: :high:
Nosiło sie o niebo lepiej niż elastyczna, w ogóle MIsiek mi nie ciążył, choć pewnie wiązania nie były jeszcze doskonałe :) Soczysta czerwień chusty przyciągała wzroki ludzików :omg: :lol: i dobrze, niech sie patrzą i uczą :) Zwłaszcza młode matki z rozwrzeszczanymi dziecmi wyginającymi sie w wózkach..
za pare godzin lot, więc mykam pakować sie bo dziecie już "oporządzone" wieczornie smacznie śpi, pozdrawiam!!
Ridibunda
05-09-2008, 23:13
Witaj :)
witaj :)
spokojnego lotu zycze. a chusta na pewno sie przyda w drodze...
Witaj,jak ja urodzę, to Ty już będziesz megaspecjalistką w noszeniu malucha i pewnie sie bede zwracac o pomoc.POzdrawiam!
porcelana
07-09-2008, 12:32
czesc!!! :) dotarlismy szczesliwie :) jak wchodzilam do samolotu MIchał spał w chuscie, ale do startu trzeba przypiac dziecko specjalnymi szelkami do swoich pasów i w tym celu usłyszałam od stewardessy: PROSZE JUZ DZIECKO WYCIAGNAC Z TEGO KOCYKA I JE ZAPIAC :shock: kocyka... :lol: ciekawe jakie jeszcze inne nazwy ludzie wymysla na chuste ;) zycze dobrej niedzieli!!
tak mi sie przypomnialo, ze jak moj malzu zobaczyl pas do przypiecia dziecka, to skomentowal 'zostaw Franka w chuscie, bedzie bezpieczniejszy jakby co'... ale tez kazali wyjac i przypiac... :roll:
porcelana
08-09-2008, 11:32
no dokladnie!!! przeciez i tak jest "przyczepiony" do mnie, a tak wyjmując go z chusty niestety obudziłam MIchałka, co spowodowało włączenie syreny przez najbliższe pól godziny, :? to samo przy wychodzeniu z samolotu (leciałam sama z synkiem) spał na podusi na której zasnął w końcu a do wyjścia na zewnątrz znów musiałam go włóżyć do chusty, bez chusty nie poradziłabym sobie z odebraniem bagażu, wózka i wogóle..no ale znów musiałam go wybudzać..ehh
Witaj
Jak bedziesz w polsce to daj znac, moze sie na spacer wybierzemy:)
porcelana
09-09-2008, 13:53
:) jasne!!! do Polski latamy mniej wiecej co 3 miesiace, najblizszy wypad na swieta, choc moze uda nam sie na wszystkich swietych.. bardzo bym chciala pojsc na jakies wieksze chustowe spotkanie, jak bedzesz cos wiedziec to daj znac, ja początkowa jestem tutaj i moge niedoczytac.. ;)
ProzacVodka
09-09-2008, 13:58
witaj, witaj...
Bardzo podoba mi sie twój nick, takie zboczenie :)
porcelana
09-09-2008, 14:59
hehe no nie powiem, ale Twój jest również orginalny ;P pozdrawiam!
marynamaj
18-09-2008, 08:21
Witaj :welcome: