Zobacz pełną wersję : Z lewa czy z prawa? ;)
erithacus
21-12-2010, 13:09
Po dłuższym czasie zaglądam na forum z mega ważnym pytaniem. :)
Z której strony zaczynacie zapinać pieluchę, od lewego skrzydełka czy od prawego?
Ja zawsze od lewego, inaczej mi wychodzi krzywo, i dlatego lubię otulacz BBH, bo w nim skrzydełka zachodzą "prawidłowo":D
W formowankach i AIO BBH też jest dobrze i jeszcze w kieszonce Bumwear.
Są jeszcze jakieś "lewe" pieluszki?
ja mam taka jedną :)
Nature Babies..i zdecydowanie wolę od prawego:D
i może lecieć bokiem? :P chyba? :D
Ale to nie jest logiczne, przecież pielucha symetryczna jest...
w sumie.. :P
Mi się krzywo nie zapina,co nie zmienia faktu,że wygodniej się najpierw prawe skrzydełko zapina :P
ja zaczynam od prawej
dlatego wlasnie w BBh mam problem:P
ja też zawsze od prawej - nawet o tym nie wiedziałam:)
ale może to kwestia tego któro-ręczna jesteś :P
Ja zaczynam od lewej strony, jestem leworęczna.
No ja tez od lewej. Jak mi sie przypadkiem od prawej zacznie to odpinam i od lewej zaczynam od nowa zapinac :) Bo tak mi sie wydaje dziwnie od prawej:duh:
Ale od Waszej lewej czy dziecka lewej?
Ja zapinam najpierw to od ściany :D
a ja praworeczna i od lewej zapinam,nie wiem czemu tak jakos wyszło....
kasia wska
21-12-2010, 15:51
ja od lewej zawsze zapinam:) nie zastanawiałam się nad tym. ale na koniec zawsze wyrównuję - łapię symetrycznie za "kroczek", wsadzając środkowe palce do środka, i "wyciągam" pieluchę trochę, wtedy widzę, czy i jaki jest luz, no i się "symetryzuje". wybaczcie nowomowę, bredzę po kolejnej niedospanej nocy ;)
Kasia.234
21-12-2010, 16:02
Od lewej. Zawsze. :D
uscislajac od mojej prawej :)
ja tyż od mojej prawej zaczynam, potem lewa, a na końcu z reguły jeszcze raz prawą poprawiam :roll:
Ale to nie jest logiczne, przecież pielucha symetryczna jest...
moim zdaniem chodzi o to, że jak skrzydełka pieluszki zachodzą na siebie, to z reguły tylko na jednym skrzydełku sa napki (czy rzep) żeby przypiąć drugie skrzydełko... i jak się zacznie nie z tej strony co trza, to trzeba poprawiać...
hihihih... mi tam obojętnie od której :)
ja od prawej. mojej prawej.
to chyba nawyk po Naughty Baby bo tam przy noworodku inaczej się nie da.
ovejablanca
21-12-2010, 18:24
Ja z mojej lewej. Zawsze. Ale z jednorazówkami miałam tak samo ;)
moim zdaniem chodzi o to, że jak skrzydełka pieluszki zachodzą na siebie, to z reguły tylko na jednym skrzydełku sa napki (czy rzep) żeby przypiąć drugie skrzydełko... i jak się zacznie nie z tej strony co trza, to trzeba poprawiać...
no tego problemu to nie mam, bo mój dzieć duży.. ale chyba najpierw prawą zapinam.. zaraz sprawdzę.
przyhaczam lewą, zapinam prawą i dociągam lewą bo zawsze mam za duży luz. Praworęczna jestem.
o jejka ale temat zapodałyście:lol:
Zapinam już dziewiaty miesiąc i zabijcie mnie nie wiem czy najpierw z prawej czy z lewej
Zaczynam od prawej :) Chyba, że mała bardzo ucieka to zapinam tą do której mam dostęp przy obrotach małej ;)
panthera
21-12-2010, 22:22
zwykle od prawej, w niektórych formowankach gdzie inaczej się nie da to od lewej,
clarissima
21-12-2010, 22:31
Ale od Waszej lewej czy dziecka lewej?
Ja zapinam najpierw to od ściany :D
:D dobra uwaga ;)
Ja zaczynam od lewej dziecka czyli mojej prawej (czyli od okna), ale M. przypomina, żeby co jakis czas zmieniać stronę, bo się małemu siusiaczek przekrzywia na prawo...
ewaibartek
22-12-2010, 12:39
haha, od ściany,od okna :)
ja od szafy jeśli to komuś coś mówi :) czyli od lewej dziecia
a mój mąż - odwrotnie niż ja - od lewej.
jak mu zadałam to pytanie to się na mnie dziwnie spojrzał... :)
erithacus
22-12-2010, 15:05
Tam zaraz dziwnie ;)
Mój mąż za to zapina jeszcze lepiej - najpierw jedna napka z lewej, potem jedna z prawej, potem druga z lewej i druga z prawej :)
Ja zawsze od swojej lewej czyli Leny prawej.
Erithacus, patent męża muszę wypróbować po jednej napce ;)
lemniscus
22-12-2010, 18:03
my wciagamy gatki do gory ;) welniane :)
a kieszonki z rzadka ubieramy i chyba najpierw majki lewa strone choc zwykle zmieniamy pieluche w biegu i zapinam co sie akurat uda :)
Ja zawsze od prawej , potem lewa, ewentualnie poprawki, teściowa tyłem na przód ;) - bardzo często
smellson
23-12-2010, 00:06
ja od lewej, wielo, jedno- bez różnicy
Mayka1981
09-01-2011, 23:32
Z mojej prawej zawsze jedno i wielo - i dlatego na początku mnie wkurzało, że posiadane pieluszki mają te górne napki odwrotnie tzn do zapięcia od lewej i musiałam przepinać żeby zapiąć na zakładkę - teraz dziecię urosło i nie mam tego problemu :)