Zobacz pełną wersję : Jaką chustę wybrać ?
Witam bardzo serdecznie :)
Mam do Was pytanie: jaką chustę powinnam wybrać?
Moja Kornelia ma 2 miesiące. Chustę chciałabym na dłuższy czas. Ja mam 164 cm a mąż 178 cm. Ja mam problemy z kręgosłupem - skolioza.
I jeszcze jedno - cena.... Chciałabym chustę nie przekraczającą ceny 200 zł. Czy znajdzie się coś dla mnie?
Pozdrawiam,
Iza
He he Nati się znajdzie :) myślę że standard 4,7 :)
ithilhin
30-08-2008, 11:31
dlugosc - okolo 4,6m Wam starczy
rodzaj: dluga wiazana tkana bo rozklada ciezar na dwa ramiona
w tej cenie dostaniesz: Amazonas, Girasol (chyba), Hoppediz, Medley, Nati, Rapalu (Bebelulu).
kolejnosc alfabetyczma :-) mam nadzieje, nie pominelam nic w tym przedziale cenowym.
wybierz kolor jaki ci sie podoba i do dziela :-)
edit: o lenny lamb zapomnialam :oops:
A właśnie miałam pytać: czy wybrać kółkową, elastyczną czy wiązaną :P a Tu proszę ...mam już odpowiedź :D
Ja myślałam o Nati, Girasol (znalazłam 4,2 za 195), ellaroo też są fajne (znalazłam za 210 zł ). A co myślicie o LennyLamb lub o chustach z chusta pl (są po 169 zł).
Podobają mi się Bebina znaki zodiaku - ale te już droższ.... :( ( a tak w ogóle to czy polecacie chusty tej firmy?)
info o lenny lamb jest tu: http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=6177 Chusta.pl z długich mają tylko elastyki. Możesz spróbować, chociaż inne elastyki (gabi, lenny lamb, polekont) mają lepsze opinie :)
Bardzo dziękuję za linka :)
Bebina jest bardzo fajna :D. Ellaroo nie kupowałabym jako jedyną chustę.
joawoj a czy możesz mnie laikowi powiedzieć dlaczego nie kupiłabyś Ellaroo jako jedynej chusty ?
ellaroo jest tkane zwykłym splotem i więcej trzeba czasu i wprawy żeby je dobrze dociągnąć. Z tych wymienionych w tym wątku nie wszystkie testowałam ale wybrałabym nati albo girasola 8))
ahaaa i wszystko jasne :D
A gdybym nie była ograniczona cenowo to jaką chustę byście poleciły :?: Która jest wygodna, dość łatwo się wiąże (bo ja początkująca jestem :P ), powoduje że dziecko wydaje się choć ciut lżejsze :?:
indio :) albo Leo albo Lanę ale to jak maluszek będzie cięższy :D
mam leo rouge i z czystym sumieniem polecam, jest swietna :)
Ja miałam Nati, a teraz czekam na Leo Marine :) i w sumie z Nati byliśmy bardzo zadowoleni - tylko my mieliśmy z tych starszych :D teraz zakupiłam Leo bo Nati pożyczona była od bratowej ;)
:op:
a moim zdaniem (nie wiem czy do końca zdaję sobie sprawę z konsekwencji tego co napiszę) indio jest brzydkie. Te kolory jakieś takie niepodobnierane (może poza cz-b, które nawet wizualnie mi się podoba), nosiłam w dwóch indio i jak w każdym didymosie musiałam dociągać co chwila, jakieś luzy się robiły. Zresztą w ogóle didymosy nie chcą ze mną gadać, ani kolory, ani rodzaj tkaniny. W każdym razie znacznie lepiej nosi mi się w moim girasolu, a w pożyczonej na krótko nati też było ok 8))
Co do leo - fajne, ale dlaczego tylko takie kolory???
Lanę sama sobie kupię (tatoo) jak w totka wygram. :twisted:
Agnen nawet rubinrot Ci sie nie podoba?
Agnen nawet rubinrot Ci sie nie podoba? Przykro mi :dunno:
Ja Lanę chciałam ale mój mąż nie chciał więc jak Kacperek ciut przytyję to kupię, a na razie chyba ergo jeszcze dokupię... :twisted:
Jasnie Pani :)
30-08-2008, 21:44
Indio nie ma sie podobac, tylko dobrze nosic ciezkie dzieci :wink: ja do tej pory uwazam, ze to wizualnie scierka kuchenna, ale w nosnosci nie pobila jej dotad zadna z innych chust, w ktorych mialam przyjemnosc nosic :wink:
Miło by było mieć nową, ale tak naprawdę nie mam nic przeciwoko używanej :) Choć w tej kwestii jest problem z moim mężem :P Uważa, że to jest jego córeczka, pierwsze dziecko i ma mieć wszystko naj.... :wink:
Zauważyłam, że można chusty potestować :) Długie kolejki :roll: ale z pewnością warto :D To może na początek lepiej wpisać się na listę niż kupić coś pochopnie....
Bardzo żałuję, że w moim mieście nie można kupić chusty :( Bardzo lubię wszystko zobaczyć, dotknąć przed zakupem i mieć pewność, że dokonałam trafnego wyboru. No cóż.... Szkoda.... Choć na mieście zauważyłam jedną mamę z chustą :D
:op: Shanti-masz nick taki jak imie siostrzenicy mojego meza. :) Bardzo sympatycznie mi sie kojarzy.
Ja też nie mam niby nic przeciwko używanym chustom czy nosidłom i przy naprawdę dużej obniżce może bym się skusiła, ale takie rzadko się zdarzają i powiem szczerze że jeśli mam zapłacić raptem 30 zł mniej to wolę kupić nową, bo jako pierwszy właściciel też łatwiej sprzedam :P
Shanti ja powtórzę to co napisałam na e-mamie, spokojnie przejrzyj tutaj galerię i zdecyduj się na tą, która najbardziej Ci się podoba i jest cenowo przystępna. Twoja córcia ma dopiero 2 miesiące, więc kwestia nośności nie jest aż tak ważna, a sprzedać jedną chustę i kupic czy dokupić drugą, lepszą dla cięższych dzieci zdążysz zawsze.
Co do chust używanych to mam właśnie taką i jestem bardzo zadowolona, czasem te 30zł robi różnicę.
Petisu nie wiedziałam, że mój nick może funkcjonować jako imię dla dziecka :shock:
A zdecydowałaś się już na coś? :)
joawoj teraz wnikliwie czytam opinie na temat każdej chusty. Choć nadal bardzo żałuję, że nie mogę żadnej na żywo zobaczyć i dotknąć. Trochę boję się kupić tak "w ciemno" ale innego wyjśćia nie mam, więc opieram się na opinii innych :)
I OTO MOJE TYPY: (poszłam za radą rebelki i kierowałam się kolorem :P )
NATI (Kalahari, Colorado, Safari, Jamajka)
LENNYLAMB (Lilak, Magnolia, Maki)
NEOBULLE ( Margot, Martin)
GIReOL - i tu nie sposób wymienić wszystkie kolory jakie mi się podobają :) Pod względem kolorostyki ta chusta najbardziej mi się podoba ( Polne Maki, Wonny Jaśminowiec, Krokusik, Bukiet Tulipanów i wiele wiele innych..... www.girasol.pl/chusty.php (http://www.girasol.pl/chusty.php) )
BEBINA (Czerwona i Znaki zodiaku)
Przejrzałam też Didymos i Storchenwiege, ale jakoś mnie te kolory nie przekonują. Jedynie za tymi chustami przemawia ich bardzo dobra opinia. Choć podobno Storchenwiege nosi się podobnie jak Nati....
Czy wszystkie chusty jakie tu wymieniłam są tkane skośnokrzyżowo :?:
Wiem, że Girasol i LennyLamb na pewno, Bebina diagonalnie (czy to to samo co skośno-krzyżowo :?: :oops: - właśnie sprawdziłam w słowniku: to oznacza ukośnie więc to chyba to samo....) a co z Neobulle i Nati :?:
:op: No muszę się pochwalić :oops: Moja Nelcia wczoraj po raz pierwszy śmiała się na głos :D Coś niesamowitego usłyszeć pierwszy raz śmiech swojego dziecka :D
I jak z tym sposobm tkania... :?: Czy Neobulle są tkane skośno :?:
Właśnie skończyłam czytać opinie o LL,Girasolu, Nati, Bebinie i Neobulle. Korci mnie Girasol (ach te kolory....), ale wyczytalam, że raczej polecany jest dla mniejszych dzieci i na wiosnę/lato.... :? Choć niektóre użytkowniczki stwierdziły, że im się nic nie wrzyna.... Bebina ma podobną opinię... :?
Jedyną chustą (oczywiście z tych co wybrałam), która miała same pozytywy (albo negatywy jakoś znikały w ilości pozytywów :P ) jest Nati.
Więc powoli krąg się zawęża.
Najlepiej gdybym kupiła wszystkie 5 chust :lol: I problem z głowy
:D
Jasnie Pani :)
01-09-2008, 12:31
Shanti gdyby chodzilo o mnie, to bym zawezyła to grono do Bebiny Znaki zodiaku i Nati (kolejnosc alfabetyczna :wink: )
A neobulle jest tkana skosnokrzyzowo.
ja mam girasola (ale tkanego diagonalnie) i jest tak: Wrzyna mi się przy długim (powyżej 1,5 h) noszeniu w kieszonce. Chyba po prostu lepiej mi teraz wychodzą plecaczki;), nie wiem dlaczego tylko na wiosnę i lato. Girasol jest dość cienki, ale taki kocykowaty. nowa nati jest cieńsza.Zresztą i tak zimą nosi się młode pod kurtką albo ubrane 8)) neobulle jest skośnokrzyżowe
Gdzie mogę znaleźć instrukcje wiązań dla 2 miesięcznego malucha :?: bardziej zależy mi na tych leżących pozycjach.
[quote="Shanti":24sm9ze5]Gdzie mogę znaleźć instrukcje wiązań dla 2 miesięcznego malucha :?: bardziej zależy mi na tych leżących pozycjach.
April ja to chyba ślepa jestem :roll: :oops: Dzięki za linka :D
Chusta już wybrana :D Teraz czekam na listonosza :D
No to chwal sie nam szybko co wybrałaś?? :D
:D Jednak NATI :D
A jak motanie nam się spodoba i będzie nam wychodziło to kupujemy Bebinę Znaki zodiaku :D
a kolor? ;) napewno będziecie zadowoleni :)
Chwalę się :)
Już jest, już mam... Wczoraj do mnie dotarła NATI standard w kolorze SUNSET 2 ( z nową instrukcją w kolorze). Na razie się suszy. Nie mogę się doczekać pierwszego motania. Już widzę jak się zakręcę w tym materiale :P