Zobacz pełną wersję : chusta z fredzelkami?
Tak sobie z rana rozmyslam ;) Co sadzicie o fredzelkach na chustach - kupilybyscie chuste z fredzelkami? Czy jest to postrzegane jako atut, czy wedlug Was szpeci/ przeszkadza?
Zazwyczaj widze fredzle na krotkich chustach, na dlugich jest niepraktyczne? Kusi mnie troche zrobic fredzelki na chuscie, ale boje sie, ze jej potem nie sprzedam, lub straci na wartosci ;)
To moze jeszcze dodam ankiete, zobaczymy jak wyjdzie ;)
Dodam jeszcze przykladowe zdjecie z Didymos Tobi:
http://i8.ebayimg.com/07/i/001/07/e3/3461_1.JPG
[do adminek: miala byc jeszcze w ankiecie opcja "nie wiem", ale mi sie wyskoczylo :( jesli mozna, to prosze dodac!]
visenna2
27-08-2008, 15:00
Mnie się podobają :) Mam ellroo z frędzelkami, ale długość była niedobra, więc przerabia się na kółkową :)
Frędzelki są śliczne, tylko trzeba o nie dbać, bo mają tendencje do plątania sie i mechacenia.
Ta chusta, o której pisze wyżej Visenna, bez frędzelków wydawała by sie niedokończona. wg. mnie frędzelki pasowałyby jeszcze do wszelkich indio.
doominikaa
27-08-2008, 15:03
zgadzam się, są sliczne ale trzeba o nie dbać...
magda-sh
27-08-2008, 20:48
a ja nie lubie freędzelków i długich ogonów :wink:
mam ellaroo i bardzo lubię frędzelki - ładnie wykańczają ogonek :))
Agata, niedlugo zobaczysz jak fredzelki na zywo wygladaja, bo w Ysabel , ktora Ci wyslalam tez sa. Mnie tam one, prawde mowiac,ani ziebia ani grzeja :D
w jednej chuście chciałabym frędzelki mieć :)
http://i8.ebayimg.com/07/i/001/07/e3/3461_1.JPG
ale śliczności :shock:
Ja frędzelków też nie lubię za bardzo, ale gdybym miała chust więcej niż 5 to jedną z frędzelkami mogłabym mieć :D
Mam frędzle w Griasolu i bardzo mi się podobają, ale ja lubię i długie ogony. Jeżeli podobają ci się frędzle to je zrób. Myślę, że chusta nie straci na wartości. Raczej zyska, bo będzie oryginalna :lol: .
zaznaczyłam tak - uwielbiam chusty z frędzelkami, maja taki swój charakter i klimat :)
Miałam kilka chust frędzlowatych - wszystkie miło wspominam :)
Co do dbania o nie - to prawda, ale ja zawsze jak nosiłam mimo wolnie rozplątywałam frędzelki, czyli az tak dużo zachodu nie potrzeba.
Mnie z frędzlowych tylko ellaroo się podoba :)
Ellaroo Maija z frędzelkami - moje marzenie na lato :love:
A co myślicie o kółkowej z frędzelkami? Bo mi właśnie chodzi po głowie kółkowa z Ellaro frędzelkowej...
visenna2
28-08-2008, 20:09
A co myślicie o kółkowej z frędzelkami? Bo mi właśnie chodzi po głowie kółkowa z Ellaro frędzelkowej...
Jak najbardziej TAK :) Moja Ysabel dzięki dobremu sercu i zdolnym rękom Marty ( :mighty: ) zmieni formę z wiązanki na kółkową :)
hmmm, no to jestem coraz bliższa podjęcia decyzji. Tylko jeszcze zdałoby sie znaleźć chętną na druga połowę :)
chyba sie zdecyduje - zawsze moge obciac i chusta wyjdzie troche krotsza.
No same zobaczcie jak to moze ladnie wygladac (podklejam zdjecie z TBW):
http://i62.photobucket.com/albums/h102/catlady_photo/000_1039.jpg
mniam!
A dla mnie fędzelki podkreślają charakter niektórych chust :P
Oj ja choruję na frędzelki i bardzo intensywnie zastanawiam się czy pofrędzelkować moją Nati. Ellaroo są piękne ale idzie zima- za cienka na mrozy.Dodatkowo boję się ich nieskośnokrzyżowości :? . Chyba muszę kupić jeszcze jedną chustę a lagunę stiuninguję 8))
mart nie wydaje Ci sie,ze ellaroo bedzie za cienka?
moze w kolkowej nie czuc tego tak bardzo jak w wiazanej :bduh: bo ja np mojej Ysabel nieuzywam juz, bo Kajtek za ciezki sie zrobil
Mnie też bardzo,bardzo podobają się frędzlaste,a Ysobel to poprostu bym kupiła nie do chuścioszka tylko do omotania samej siebie 8))