PDA

Zobacz pełną wersję : prehistoria chustowa na szmacie

Padthai
13-11-2010, 14:04
bylo to dawno temu czyli w 2007 :lol::lol:
koniecznie poczytajcie, bo za chwile zniknie, FAQ na szmacie
http://klubkangura.com.pl/faq/chustoforumfaq.htm

ithilhin
13-11-2010, 14:49
czemu zniknie?

Padthai
13-11-2010, 21:41
bo trzeba odswiezyc co nie co, np o lekarzach, o bezpieczenstwie
Watki sa z 2007 i wiecej w nich mowy o odczuciach, niz faktycznie przekazywanej wiedzy, o faktach nie wspominajac.
Ale fajnie poczytac, powspominac, lezka sie w oku kreci.
Ja na szmate trafilam na wiosne 2007. Przez przypadek, bo szukalam czegos do noszenia swiezo urodzonego Tomcia. Znajomi zachwalali wisiadelka, a mi jakos to nie pasowalo i wtedy byla to skarbnica wiedzy. Dodajmy jedyna skarbnica :)

beannshi
13-11-2010, 21:51
O tak, to byly czasy :) Normalnie pionierskie. Ja pamietam ze trafilam na szmate jak bylam w ciazy Hanka i w galerii zobaczylam Anie/Guruburu z corka w jakiejs czerwonej kolkowej na biodrze. zakochalam sie w tej wizji i tak juz zostalo, bez chusty sie obejsc nie moglo. Eh...

I nikt wtedy nie wiedzial jaka jest roznica miedzy kieszonka a kangurkiem. Nie wiem czy ktos wiedzial co to kangurek :)

Kasia
23-11-2010, 09:17
I nikt wtedy nie wiedzial jaka jest roznica miedzy kieszonka a kangurkiem. Nie wiem czy ktos wiedzial co to kangurek :)

Byli tacy, ktorzy wiedzieli ;) jest ich nawet sporo na tym forum.

kajkasz1
23-11-2010, 11:02
Hej Kasiu, dawno Cię nie było widać i słychać.
A poza tym, co za prehistoria??? Mam się czuć jak dinozaur?

Kasia
23-11-2010, 11:42
Hej Kasiu, dawno Cię nie było widać i słychać.
Witaj :) Nie wlaze na skajpa, to nie mamy jak pogadac...Ciebie tez dluzej nie bylo i skutki masz w suwaczku - gratulacje!

A poza tym, co za prehistoria??? Mam się czuć jak dinozaur?
Lepiej nie - biorac pod uwage fakt, ze dinozaury marnie skonczyly ;)

gdzie-idziesz
23-11-2010, 14:17
Widziałyście to?
http://www.davidmorgan.com/nursingshawls.html?products_id=176

Kasia
23-11-2010, 14:51
Babcia mojej kolezanki pokazywala ten walijski myk z kocem - a kolezanka uznala, ze to obciach straszny, totalnie nie rozumiala, ze sie mozna tradycja zachwycac ;) Czasy sie zmienily, ale "moja" Walijka drugie dziecko jednak nosi ;) co prawda nie w szalu, ale jednak ;)

Kanga
23-11-2010, 14:58
Byli tacy, ktorzy wiedzieli ;) jest ich nawet sporo na tym forum.
tia i te FAQ też pisali ;)

Padthai
24-11-2010, 12:12
Ja rozumiem, ze Polacy tak maja i lubia ponarzekac, i ze slowo "prehistoria" czasem moze miec zabarwienie pejoratywne, ale drogie matki polskiego chustowania - to jest prehistoria wspolczesnej chustowej wiedzy, dostepnej w internecie, szerokiemu gronu matek polek wspolczenych. Oczywiscie prawdziwa prehistoria polskiego noszenia to nasze nasze babki, prababki i praprapraprapraprapra.....babki, ale... one nie pisaly w necie, a sprawa dotyczy FAQ na szmacie. Ja wiem, ze jestescie z tym zwiazane uczuciowo i to wasza historia, i ze wszystkie nadala chustujecie siebie lub innych, ale FAQ wymaga przynajmniej liftingu.

Kasia
24-11-2010, 14:41
Ja wiem, ze jestescie z tym zwiazane uczuciowo i to wasza historia, i ze wszystkie nadala chustujecie siebie lub innych, ale FAQ wymaga przynajmniej liftingu.

No i dlaczego nie gadasz od razu konkretami? ;)
Masz racje, czas leci, trzeba odswiezyc - mysle, ze wystarczy opiekunom Szmaty zglosic taka potrzebe i sprawa zalatwiona :)