Zobacz pełną wersję : przyszła mama wita :)
asiuasiu1
05-11-2010, 21:08
witam :) mam na imie Asia przed ciaża duzo czytalam na temat chust i postanowilam kupic Antybakteryjna Chusta Wiązana Elastyczna znalazlam ja na stronie chusta.pl nie znam sie na tym ale z tego co wyczytalam to dla poczatkujacych jak ja ta bedzie najlepsza ale musze powiedziec ze mimo tego ze ogladalam na youtube i na mojej plycie ktora dostalam z chusta jak wiazac chuste to nie jestem do konca przekonana czy dam sobie rade probowalam wiazac wiele razy ale jakos mi to nie idzie :/ a jestem juz w 8 miesiacu ciazy wiec chcialam sie nauczyc jak najszybciej a tu nic z tego :( niestety nie mam nikogo kto by mnie nauczyl poniewaz mieszkam za granica :(pozdrawiam
Wiewiórka
05-11-2010, 22:12
Witaj Asiu! mnie się też wydawało, że wiązanie chusty jest okropnie trudne. Nic bardziej mylnego. Wchodzi od razu w krew. Spróbuj i się przekonasz. Są w necie fajne filmiki, mi też pomogły, mnie też nie miał i i nie ma kto uczyć. poradzisz sobie!
Aha, na początek chusta elestyczna będzie ok, choć niektórzy twierdzą że lepiej od razu tkaną. Ale w elastiku długo nie ponosisz, do 8-9kg (choć producenci piszą, że do 15kg, ale to nie jest prawda)
ja elastyka nigdy nie miałam -chuste kupiłam jakoś tak 2 tyg po urodzeniu -odrazu wiazanke-zawiazałam ,wrzuciłam na forum zadowolona z siebie atu oikazało sie ze nie najgozej-tylko kompletnie za mało dociągniete,poćwiczyłam podociagałam kolejne pruby corazlepsze,rady instruktazowe forumek-bezcenne za chuste zapłacisz ty :) a poważnie to da się nauczyc z filmików instrukcj i rads forumek...IMO lepiej odrazu wiązanka bo poco dwarazy się uczyc,dwarazy zastanawiać nad chusta-chociaz ja nadal kupuje
witaj Asiu, a gdzie mieszkasz? a może bywasz czasami w Pl? Na pewno znajdzie się tu ktoś kto Ci pomoże w chustowaniu
edit: jak już będziesz miała swoje dzieciątko po drugiej stronie brzuszka to poćwiczysz kilka razy i z pewnością Ci się uda.
kubutkowa
05-11-2010, 22:29
CZeść, udanego chustowania.Zobaczysz jak fajnie jest :-)
Mamamaria
05-11-2010, 23:08
Witaj:hello:
rhodiana
05-11-2010, 23:12
Dasz radę :) A tak wogóle to: :welcome:
hej hej!
napisz i tak skąd jesteś, na forum jest kilka mam zagramanicznych ;)
asiuasiu1
06-11-2010, 13:07
dziekuje za odpowiedzi :) jestem z cork w irlandii no wlasnie probowalam wiazac ale jakos mi sie wydaje ze nie dobrze to robie ale dopoki nie mam czego wlozyc do srodka to tez takie treningi to wiecie... mam nadzieje ze dziewczyny na forum poradzaq jak to robic jak juz bedzie moja dzidzia jesli jej sie spodoba to kupujemy chuste tkana :) aha a w Polsce to raczej nie mam nikogo kto by mi pomogl bo nikt z moich znajomych mama nie interesuje sie chustowaniem niestety :( zadna z osob ktore znam nie nosi dzidzi w chuscie
Witaj ;) Ja też mieszkam w Irlandii tylko w innej jej części. Chyba nie ma żadnej mamy z Cork. Z filmików i rad forumek da się nauczyć, sama się tak uczyłam ;)
dziekuje za odpowiedzi :) jestem z cork w irlandii no wlasnie probowalam wiazac ale jakos mi sie wydaje ze nie dobrze to robie ale dopoki nie mam czego wlozyc do srodka to tez takie treningi to wiecie... mam nadzieje ze dziewczyny na forum poradzaq jak to robic jak juz bedzie moja dzidzia jesli jej sie spodoba to kupujemy chuste tkana :) aha a w Polsce to raczej nie mam nikogo kto by mi pomogl bo nikt z moich znajomych mama nie interesuje sie chustowaniem niestety :( zadna z osob ktore znam nie nosi dzidzi w chuscie
możesz dać ogłoszenie w dziale Ogłoszenia i wpisać, skąd jesteś i że szukasz mamy chętnej Ci pomóc
asiuasiu1
06-11-2010, 15:48
oo dobry pomysl :) dziekuje
asiuasiu1
06-11-2010, 17:57
mam nadzieje ze jesli zadnej nie znajde uda mi sie nauczyc z filmikow :) bo bardzo zalezy mi na tym zeby nosic dziecko w chuscie i nie chcialabym rezygnowac tylko dlatego ze nie potrafie wiazac :/ jescze raz dziekuje wszystkim za mile przywitanie i chec pomocy :)
asiuasiu1
06-11-2010, 18:11
ah i mam jeszcze jedno pytanie odnosnie chust tkanych bo nie mam zbytnio pojecia jaka kupic czy mozecie mi jakas polecic bede musiala zamowic z internetu wiec wolalabym jakas wyprobowana :)
witaj :D
co do chust tkanych- to ile osób, tyle opinii ;); każdy lubi coś innego; ja np. dla maluszka poleciłabym Ci vatanai- niezwykle miękka i cienka chusta, poza tym nati z bambusem
Witaj serdecznie!
Jest nas każdego dnia więcej-stąd coraz większe szanse na spotkanie i pomoc także w realu :).
Witaj. Chust jest tyle, że musisz czytać, czytać, czytać opinie i podjąć sama decyzję. Informacji na forum jest dużo. Teraz masz jeszcze czas na lekturkę ;)
asiuasiu1
07-11-2010, 13:01
znalazlam te juz dawno sie im przygladalam ale nie wiem :/ http://pl.lennylamb.com/products/show/107_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-sko%C5%9Bno-krzy%C5%BCowym---niebieska-dalia---rozmiar-m