PDA

Zobacz pełną wersję : To i ja się przywitam ;)

agol
01-11-2010, 20:49
Witam wszystkie chustomamy!

Postanowiłam i ja się przywitać :)
Dopiero niedawno odkryłam tę kopalnię wiedzy, w której przyznam szczerze lekko się jeszcze gubię. Naprawdę można wyczytać stąd wiele i żałuję, że tak późno was znalazłam. Wcześniej zdążyłam już zakupić chustę nie mając zbyt dużej wiedzy, jedyne co wiedziałam to że chcę chustę tkaną o splocie skośnokrzyżowym :D
Wybór padł na Bebelulu Rapalu, a dzisiaj kto wie na którą by padło...na pewno miałabym jeszcze więcej aspektów do przemyślenia :) Wiem jedno, uderzyłabym teraz w jakieś fioletowo-różowe paski, a mam groszkowa w wzór kwiatowy - bo mój mąż tylko taką zaakceptował, a potem skapitulował i jednak nie nosi :duh: Drugiej jednak mi raczej nie pozwoli kupić, bo przyznać trzeba że to drogi dość interes.

Nosimy się od 2 miesięcy. Na razie wiążę kieszonkę i 2X. Ćwiczę na starszej prosty plecak, ale tak średnio mi jeszcze wychodzi.

Zastanawiam się nad jednym - oglądam na youtube filmiki z instrukcjami i zauważyłam, że wszystkie chusty tam jakieś takie krótkie, mięciutkie, wyglądają jakby były cieniutkie niesamowicie. A moja to i waży swoje i gruba mi się wydaje w porównaniu do tych z filmików. Może to tylko złudzenie? A może jednak coś w tym jest?

W każdym bądź razie bardzo mi milo, że do was trafiłam i jeśli pozwolicie będę dalej od was czerpać wiedzę i uczyć się :-)

Pozdrawiam!

anoli85
01-11-2010, 20:55
Witaj :)
A moze wypierz klika razy te chuste - zmięknie ;) kilka razy przeprasuj ;) A jak masz ochote na inna to może się z kimś wymień na bazarku :)
A 2X wiążesz też z maluszkiem?Bo 2X to raczej jak już dziecko dobrze trzyma główkę, kieszonka jest bezpieczniejsza dla takiego 2miesięczniaka;)
No ale tu masz kopalnie wiedzy więc czytaj ucz sie i pytaj :)Napewno pomożemy :)

Ajka
01-11-2010, 20:57
witamy :):hello:

agol
01-11-2010, 21:00
generalnie kieszonka jest naszą podstawą
2X wiąże tylko gdy przemieszczamy się autem i na chwilę mała jest w chuście albo pędzę do przychodni, którą mam 100m od domu i wtedy nie muszę na nowo wiązać chusty ;-) poza tym właśnie kieszonka ładnie główkę przytrzymuje wiec 2x jest tylko gdy ma założony kombinezonik taki bawełniany i ją usztywnia lekko no i jedną połą najczęsiej jej troszkę główkę przykrywam jak tylko mała przymyka oczy - dzisiaj na cmentarzu tak ją miałam. w domu 2x jeszcze nam się nie sprawdza.
także wolę kieszonkę na dłuższe spacery i to ona nam służy przede wszystkim.

dziękuję za miłe przywitanie :-)

właśnie dzisiaj po praniu chustę prasowałam i wydaje się już troszkę bardziej miękka :-)

rhodiana
01-11-2010, 21:03
:welcome:

anqa
01-11-2010, 21:14
Witaj :hey:

Mamamaria
01-11-2010, 21:17
Witaj :-)

Karusek
01-11-2010, 21:18
:hello::hello::hello:
witamy!

pati291
02-11-2010, 08:06
Witaj:)

agol
02-11-2010, 09:43
witajcie witajcie :-)

julcia87
02-11-2010, 20:04
Witaj serdecznie!

mamena
02-11-2010, 20:59
:welcome:

Mika
03-11-2010, 10:24
hehe moją chustą też była rapalka :) i do tej pory to ulubiona chusta mego małża :)
Witaj więc