Zobacz pełną wersję : Pierwsze pieluszki wielorazowe
Zastanawiam się już od pewnego czasu kiedy pojawiły się w Polsce pierwsze pieluszki wielorazowe :roll: Ja osobiście pierwszy raz znalazłam jakąś wzmiankę w gazecie dla kobiet w ciąży, zaczęłam szukać w necie . Było to stosunkowo niedawno więc zastanawiam się jak to się wszystko zaczęło ... Może stare forumki trochę powspominają ;) Jakie,skąd itp ,no wiecie, taki mały rys historyczny :mrgreen:
Mamamaria
23-10-2010, 16:32
Ja wiem od lat 5 - dostałam w szpitalu ulotkę o pieluszkach popolini. A że dzieć uczulony na jednorazówki ulotka przydała się :-)
Ja wiem od lat 5 - dostałam w szpitalu ulotkę o pieluszkach popolini. A że dzieć uczulony na jednorazówki ulotka przydała się :-)
a gdzie je wtedy kupiłaś ?
Mamamaria
23-10-2010, 22:17
był sklep internetowy - tylko produkty popolini. Teraz już go nie ma
mama-japonka
24-10-2010, 01:47
Ja dowiedziałam się z TVN i zaczęłam szperać w internecie. Wtedy w TVN wypowiadała się jakaś mama, że ściąga ze Stanów i to ja kiepsko finansowo wychodzi.
coś kiepsko z odpowiedziami, czyżby stare forumki pampersowe ?:ninja:
W styczniu br szukałam info nt chust, wyszukiwarka skierowała mnie na chusty.info.
I dopiero wtedy natknęłam się po raz pierwszy na pieluchy.
I przepadłam na amen.
Tak więc świadomoość krótka, ale zdołałam zarazić wielorazowymi koleżankę z innego forum, a dzisiaj kolejna zapowiedziała się że jak będzie bliżej porodu to się zgłosi do mnie po info i porady nt pieluszek:)
ktosikowa
25-10-2010, 09:08
jakieś... hmm... kiedy w Polsce ludzie zaczęli uprawiac len i tkać???
MSPANC :lool:
Mamamaria
25-10-2010, 09:45
:lool:chyba tak - bo dla najstarszego używałam też (bo też jednorazowe pieluchy) pieluszki tetrowe, tylko brakowało mi otulaczy, miałam tylko badziewne ceratki. Ale mama twierdziła, ze ceratki i tetra z czasów gdy ona przewijała to zupełnie inna jakość!
Wiecie,że nie o tetrę mi chodzi :D
no jak skąd wiem, stąd :)
Najlepsze jest to, że jeszcze kika m-cy temu robiłam tak :roll: jak czytałam o wielopieluchwaniu.
Już tak nie robię, forum robi swoje :ninja:
Gertruda
25-10-2010, 11:00
Takimi prekursorkami tu na forum przynajmniej były chyba Linda i Aniamamaalexa. Więc najpewniej dziewczyny będą mogły cos niecos poopowiadać.
ja sie dowiedzialam z newslettera poloznej...napisala jedynie, ze na rynku internetowym w polsce sa nowoczesne pieluszkie wielorazowe, ktorych nie nalezy mylic z tradycyjna tetra...i..zaczelam szukac i znalazlam :)
a bylo to...hmmm....jakos rok temu...
ale juz jak w ciazy pierwszej bylam, to w jakiejs gazetce dzieciowej byla reklama tots bots...z linkiem jak kojarze...