Zobacz pełną wersję : Dziś na wp.pl
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12782361,title,Z-dzieckiem-przy-piersi-mozna-wszystko---zdjecia,galeria.html
właśnie miałam to wkleić!
:thumbs up:
:thumbs up: superanckie fotki! Zazdroszczę małych chuściochów!
przxeżuciłam parę zdjęć i powiedzcie mi co to za wiązanie na 7 zdjęciu? gdubym nie nosiła to ze tak powiem miałabym mieszane uczucia. i o ile sama idea mama z dzieckiem w pracy do mnie przemawia, to jakoś trudno mi sobie wyobrazić, jak zając sie dzieckiem w pracy tego typu. dziecko się budzi i co? płacze? mama wychodzi na niewiadomo ile przewinąć nakarmić troszkę rozwiązać albo zmienić wiazanie? chociaz jakoś na tych zdjęciach mam wrażenie ze własnie wiązania nie poprawia.... poza tym kilkumiesięczne poza spaniem troszkę się juz światem interesuje i zaczyna się wiercić gugać itp.. no idea piękna i na zdjęciach fajnie ale bo ja wiem... czepiam się??
przxeżuciłam parę zdjęć i powiedzcie mi co to za wiązanie na 7 zdjęciu? gdubym nie nosiła to ze tak powiem miałabym mieszane uczucia. i o ile sama idea mama z dzieckiem w pracy do mnie przemawia, to jakoś trudno mi sobie wyobrazić, jak zając sie dzieckiem w pracy tego typu. dziecko się budzi i co? płacze? mama wychodzi na niewiadomo ile przewinąć nakarmić troszkę rozwiązać albo zmienić wiazanie? chociaz jakoś na tych zdjęciach mam wrażenie ze własnie wiązania nie poprawia.... poza tym kilkumiesięczne poza spaniem troszkę się juz światem interesuje i zaczyna się wiercić gugać itp.. no idea piękna i na zdjęciach fajnie ale bo ja wiem... czepiam się??
yyyy?? na jakim 7-mym? :) pomyliłaś chyba wątki :)
W podanym linku są tylko 4 zdjęcia mam w domu :)
Przeciez to vatanaya!!!!
na pierwszym:)
Tak czułam, że tam musieli być nasi hihi :)
Właśnie obejrzałam, super tylko komentarz pod artykułem jest poniżej poziomu, niestety ludzie nadal myślą, że chustą robimy naszym maleństwom krzywdę.
Zdjęcia piękne, a poczytajcie komentarze - że to niezdrowe, wbrew ortopedom i dzeciom niszczy kręgosłupy :(
Kurczę, zawsze musi się znaleźć ktoś, kto psuje taką dobrą robotę....
vatanaya
22-10-2010, 10:08
komentarz ino szybko powinna jakas bardzo wygadana forumka zamiescic.
wlaszczka do roboty! a moze zosinamama się wypowie co by nasz honor ratować ?
a ja i tak wiem swoje! szkoda tylko, że niektorzy ludzie są tacy niereformowalni...
vatanaya - jak ty się tam znalazłaś? :) możesz nam opowiedzieć?
macierzanka
22-10-2010, 10:20
Prośba była na stronie wp o nadsyłanie fotek mam noszących w chustach:)
vatanaya
22-10-2010, 10:22
nic prostrzego :-) wyślłam zdjecie i tyle (mozna to zrobic nawt teraz obok pod opisem jest link "wyslij nam swoje zdjecie"), wyslalam tez opis ale go nie zamiescili. napisalam, ze pani poseł to moze idee szerzy ale nie samaym wiazaniem .... no i ze z dzieckiem w chuscie mozna wszystko - ot co ! :D
ps- dziewczyny, zalejmy ich fotami!! wysylajcie swoje, niech wiedzą, ze jest nas mnooooostwo!
:duh: no tak, jestem jakaś niekumata :)
szkoda, że w pracy jestem, bo bym też może wysłała hihi
cały czas aktualizują i dodają nowe zdjęcia!
:)
a mi się ta strona nie otwiera :(
szkoda, wysłałabym fotkę...
vatanaya
22-10-2010, 10:43
:frown tylko te komentarze....coraz gorsze - nawet odpowiadac na nie nie warto
:frown tylko te komentarze....coraz gorsze - nawet odpowiadac na nie nie warto
smutne to:/ uprzedzenia jakieś, zazdrość, ignorancja? Nagle wszyscy są fizjoterapeutami, ortopedami i pediatrami, nie mając nawet szmaty w ręce przez 5 sekund...
a ja chciałam zdjęcie wrzucić ale i napisało, że niepraidłowe rozszerzenie pliku, a zdęcia mam przecież w formacie jpg...:dunno:
Aaaaaa kto by tam czytał komentarze :lol:
Onet, WP, Interia czy inne licho - wszędzie ten sam poziom chamstwa i dowalania
wysławszy tez , a co ...:lol:
klincus, moze rozmiar pliku za duzy miałaś
no właśnie nie... trudno popróbuję dalej...
ja się wysłałam, ciekawe czy nam wrzucą ;)
a komentarzy nie czytam, bo nie chcę sobie podnosić ciśnienia :)
klincus zmień nazwę pliku na jakąś prostą, np. a.jpg - mi też nie chciało wysłać, a po zmianie wysłało :mrgreen:
joleczka
22-10-2010, 11:02
i dopuszczalna granica wiekowa sie nam przesuwa już nie 3-4-6 miesiecy ale dwa lata cyt: noszenie dziecka w chuscie zwlaszcza maluszkow ponizej 2giego roku zycia
no to dwulatki na plecy i heja do przodu szkoda ze moja już się zachustować nie da :( na szczęście mam mały wsad do chusty który bardzo chętnie na mamusi posiedzi :D
ile Wam wyświetla zdjęc?
U mnie pokazuje 1/8, ale jak dojeżdżam do '6', to się kończy:/
Czyli gdzieś im wcięło 2 zdjęcia, czy jeszcze nie zaktualizowali?
o:D już są:P
Meta dzięki zaraz tak zrobię :)
niestety znów to samo... :(
ja wyslalam :)
juz jest 8 zdjec
ciekawe kiedy bedzie nasze w zarze candy :D
udało się! Ja wysłałam małża coby propagować też chustotatów :D
nasze też:)
pięknie wygląda na fotce ta Katja z jarzębina w tle:) tak na czasie:)
Też jesteśmy :mrgreen:
jakie śliczne zdjęcie!:applause:
nasze też:)
pięknie wygląda na fotce ta Katja z jarzębina w tle:) tak na czasie:)
to my z beotiowej sesji :mrgreen:
primka_ak
22-10-2010, 12:31
no to poszalałam i z chrzesniakiem tulakiem jestem ;)
też wysłałam, ciekawe czy sie pojawi :) i męża też wrzuciłam chyba sie nie obrazi ;)
mój mąż też się pojawiał :)
Dziewczyny, piękne zdjęcia.
a ja wysłałam zdjęcie męża, mam nadzieję, że mnie za to nie udusi ;)
Oj w komentarzach (i odpowiedziach na niektóre z nich ) widać, ze "nasze" forumki (i forumkowie może też) macają w tym swoje paluszki! Brawo!
I ja i mąż jesteśmy na zdjęciach :) miło tak siebie gdzieś zobaczyć :D hihi
nas też dodali :)
dziewczyny, troszkę OT-jak to jest z prawami do zdjęć? mam sporo fajnych fotek robione przez profesjonalnego fotografa- kto ma do nich prawo? ja czy fotograf? albo na konkretnym przykładzie - Kamuszyca zrobiła nam zdjęcie na Zlocie- jest fajne, ale chyba nie mogę się nim posługiwać publicznie, bo jest przez nią wykonane? jak to jest?
sylabelle
22-10-2010, 14:09
Zdjęcia bardzo fajne :) ale komentarze - bez komentarza... aż musiałam skręcić grzejniki, bo mi się gorrrąco zrobiło! :ninja:
Kilerek_81
22-10-2010, 14:43
Zdjęcia bardzo fajne, ale od komentarzy aż mi ciśnienie skoczyło.
karolinka251
22-10-2010, 15:13
też wysłałam ( w cynoberku)
ale Ci komentatorzy to naprawdę niektórzy są rozwalający :) "nie bez powodu mae dzieci wozi się w wózkach" :):):)
"w Irlandii udusiło się dziecko właśnie w takiej chuście"
proponuję zrezygnować z łóżeczek dla dzieci - chyba też były dzieci które się podusiły leżąc w łóżeczku
pani_olo
22-10-2010, 16:37
hehe, te fotki to jako kontrast do źle zamotanej posłanki mają służyć :)
he he no właśnie, mi od razu się wyświetliły zdjęcia tej posłanki i do tego napisałam poprzednią notkę na 1 stronie..
ja się wysłałam, ciekawe czy nam wrzucą ;)
a komentarzy nie czytam, bo nie chcę sobie podnosić ciśnienia :)
ja tam Was widziałam więc wrzucili..
i męża Gosi widziałam, więc..
żeby było raźniej wysłałam i nasze
truscaffka
24-10-2010, 11:00
przeczytałam wszystkie komentarze pod zdjeciami..i wniosek mam jeden...trzeba jak najwiecej mówić o tym jak sie noszenie w chuscie ma do kręgosłupa i do bioder, oraz do kręgosłupa osoby noszącej...bo z komentarzy wynika, że to jest największy problem dla wielu ludzi w zaakceptowaniu chusty...
kwestie bliskości, mobilności, całej tej ideologicznej otoczki - to ludzie mniej więcej rozumieją...Ale kwestia "czy TO na pewno jest zdrowe" to istny punkt zapalny...
no i jeszcze ta nieszczęsna relacja nt uduszenia dziecka w torbie na dziecko naorbiła sporo złego...ludzie, jak zawsze, oglądają takie niusy wybiórczo, i słyszą to co chcą usłyszeć...mimo wspaniałych wystąpień zosinejmamy i hanti w tamtym materiale na tvn, i tak spore grono osób zrozumiało jedno - chusta= śmierć :(
ręce opadają :/
vatanaya
25-10-2010, 11:48
dokladnie, przydalyby sie jakies warsztaty z cyklu jak odpowiadac i jak opowiadac o chustach sceptykom!
no to WP zdominowane przez nas hahahah :) to jeszcze odpowiednie komentarze trza powpisywać
ile znajomych twarzy!!!
faktycznie dominują komentarze o szkodliwości, to wiadomo, w którą stronę trzeba teraz uderzać. a ja zostawiłam tu i ówdzie swój ślad :D
coś nie dorzucają nowych zdjęć ..
sylvetta
03-11-2010, 22:02
Piękne!!!! To najlepsza galeria w dziejach WP:)