Zobacz pełną wersję : Majka w chuście
Oglądam sobie właśnie jutrzejszy odcinek Majki i co ja widzę w 3 minucie i 45 sekundzie? Majkę w zamotaną w chustę, oczywiście pojęcia nie mam jaka to jest chusta, widzę tylko że nie za dobrze zamotana.
A ja przez przypadek oglądałam kawałek dzisiejszego odcinka i co mnie zraziło, to dziewczyna nawet dziecka trzymać na rękach nie potrafi...
Mayka1981
21-10-2010, 21:46
jutro o 8 powtórka - zobaczę o czym mówicie...:)
Mayka to o czym ja piszę to będzie dopiero jutro o 17:55 powtórka po jutrze, no chyba że ściągniesz sobie z neta to obejrzysz jeszcze dziś ;)
Dokebu, no cóż to młoda dziewczyna, może nie miała małych dzieci w rodzinie, swoich tez jeszcze nie ma ;) Spoko nauczy się :) A jak ją kto spotka w Krakowie to dokształćcie ją proszę :)
no cóż to młoda dziewczyna, może nie miała małych dzieci w rodzinie, swoich tez jeszcze nie ma ;) Spoko nauczy się :) A jak ją kto spotka w Krakowie to dokształćcie ją proszę :)
Też tak pomyślałam sobie, że młoda i dzieci nie ma i od razu widać ;) ale ktoś ją chociaż do roli powinien nauczyć nosić.
heh, muszę memu M powiedzieć, bo dziś patrzyłam na Majkę no i właśnie scena jak ona dziecko na rekach trzyma a M sie pyta "a dlaczego ona w chuście nie nosi" to zażartowałam "bo jeszcze żadna dziewczyna z forum jej nie napisała że tak można" :)
no jak jutro to zobaczy to sie uśmieje hehe
A ja myślałam ze to forumowa Mayka ;-)
Ojej moja teściowa to ogląda. Akurat powinniśmy jutro u nich być, ciekawe co powie:)
Sprezentowała nam kiedyś wisiadło.
pani_olo
21-10-2010, 22:33
wow, aż jutro włączę Majkę.
Dzizas...jak tam nudą wieje :)
znalazłam foto :)
http://m.onet.pl/_m/c1ecf1183cf0b8f3e620e2114cc573cc,35,1.jpg
jak linushka wglada , albo ladna zaslona;)
womar zaszalal
http://www.incar.com.pl/allegro/zdjecia/N17_k7.jpg
Mayka1981
21-10-2010, 22:41
womar zaszalal
aż się do googla rzuciłam - faktycznie!!
kobity po emisji wysyp mail o nauce wiązania - najlepiej nie na podst. opisów producenta...
edit -o kilka fotk całkiem fajnie motniętych pokazują (na all patrzę...) ale zwisy dalej też są :(
edit2 - i cóż za pomysłowość w nazewnictwie, hihi :)
Ten serial jest tragiczny.... ale obejrzę ;)
och zaszalal i w "srodki przekazu" wchodzi;)
jak znalazłam to foto i zobaczyłam ten wzór to mi sie właśnie tak wydawało że to womar :/ a może zaproponujemy niech Natalia napisze że ładniejsze są z Nati i takie tam, czemu tylko womar ma se robić reklame?
Moja babcia ogląda ;)
Zawsze to jakiś argument :P
pani_olo
21-10-2010, 23:19
coś tam koło główki wisi :)
o w du... Womar :/, ale nie powiem wzór to mi się nawet podoba
edit: Aż se poczytałam trochę...wiecie, że oni mają w instrukcji o dociąganiu! ?
coś tam koło główki wisi :)
o w du... Womar :/, ale nie powiem wzór to mi się nawet podoba
edit: Aż se poczytałam trochę...wiecie, że oni mają w instrukcji o dociąganiu! ?
:lool:
Mayka1981
21-10-2010, 23:30
a łyżka na to niemożliwe...:twisted:
Majka to ulubiony serial mojej córki, właściwie nie sam film bo na to za mała... ale ta piosenka! Jak była całkiem maleńka to płakała gdy tylko usłyszała tą melodię, a teraz "tańczy" wkółko :D
Dziś z przyjemnością zasiądziemy obie skoro ma być dzidzia w chuście!
wrapsodia
22-10-2010, 11:22
ale fajnie ze chusta w media, ale nie fajnie ze womar :(
A o co chodzi z tym Womarem? co zła firma zła chusta ? ocb?
claribell
22-10-2010, 13:13
A o co chodzi z tym Womarem? co zła firma zła chusta ? ocb?
Dużo by pisać :)
Jest na forum trochę tematów womarowych:
http://forum.chusty.info/forum/search.php?searchid=1458026
chyba nie mam dostępu do tej części forum
dla niecierpliwych :D
http://majka-seriale.blogspot.com/
a ja oglądam,fascynuje mnie to niepokalane poczęcie Majki ;)
primka_ak
22-10-2010, 19:01
jak mała ma tą jedną nóżkę obwiązaną?? dziwne..
o matko ale co to ma za wiązanie?
Ale tragicznie zawiązane to dziecko :roll:
o matko ale co to ma za wiązanie?
a juz myslalam ze to chustosukienka :P
czekam na napisy końcowe :) zobaczymy, czy podziękują womarowi ;)
czekam na napisy końcowe :) zobaczymy, czy podziękują womarowi ;)
dokładnie o tym samym myslę :)
antonina
22-10-2010, 19:08
spokojnie to była tylko lalka - i to pewnie ze sztywnymi nogami :D;)
art-butik
22-10-2010, 19:09
Właśnie oglądam, fajny ten wzór, szkoda, że inne firmy nie robią podobnych...wzorów oczywiście :)
bebelulu ma chyba podobne tylko bardziej delikatne
antonina
22-10-2010, 19:14
bebelulu ma chyba podobne tylko bardziej delikatne
dokładnie - miałam właśnie to skrobać :)
nie cierpie tego serialu, wiec nie widzialam niestety a moze stety:)
chyba w napisach końcowych nie było???ja nie zauważyłam
chyba w napisach końcowych nie było???ja nie zauważyłam
ja też nie widziałam
A mnie tylko mignęła i myślałam, że to MT :D
Może to wina małego i śnieżącego tv...
Oglądam tą Majkę i sobie myślę, ooo jaka fajna chusta, ale jaka straszliwie niedociągnięta ... ło matko jak bardzo .... Wchodzę na forum, a tu dziewczyny piszą, że to womar, no i wszystko się wyjaśniło:)
Wiązanie jest tak paskudne, że aż nieestetyczne :( , a przecież tak ładnie wygląda mama zamotana z dzieckiem w jakąś ładną chustę, szkoda, że wybrali do filmu tą najgorszą i jeszcze tak paskudnie zamotali.
szkoda, że wybrali do filmu tą najgorszą i jeszcze tak paskudnie zamotali.
Nie sądzę, żeby wybrali. Pewnie Womar sporo zapłacił za "product placement". I pewnie dlatego nie było żadnych podziękowań - bo to raczej nie było charytatywne udostępnienie chusty ;-)
no szkoda tylko, że jak juz chusta to tak zawiązana, luzy przy główce i ta nieszczęsna nóżka jakaś obwiązana... :roll:
Dziwne pp skoro nie widać było co to w ogóle za chusta... No ja bym nie wiedziała, gdybyście nie napisały.
też myślę, zę to jednak nie PP, bo wiem, zę mają in Post, Avon i jakąś farbę do włosów. Tu to po prostu chusta- rekwizytor kupił po prostu najtańszą ;)
wydaje mi sie ze jakaby chuste nie dali, to by raczej dla laika i tak nic nie mowilo :)
claribell
22-10-2010, 20:10
Product placement z takim wiązaniem to jak strzał w kolano :)
Mimo całej mojej niechęci do Womaru też mi się wydaje, że ktoś po prostu wszedł do sklepu i kupił to, co było - o inne chusty trudno w zwykłych sklepach dzieciowych.
A chusta to jakby nie było fajny sposób dla "ludzi od telewizji" - aktorkę i dziecko widać w jednym kadrze, mniejsze ryzyko, że zacznie się wiercić lub "przeszkadzać" w ujęciach, ładnie i naturalnie to wygląda (no chyba, że ktoś wiązanie spapra :) )
ciekawe czy to tak tylko jednorazowo w chustę ją wsadzili.
w sumie to ,ten wątek z dzieckiem jest taki na siłę..musieli gdzieś tego dzieciaka wcisnąć bo ona była w ciąży,ale nie wydaje mi się,żeby skupiali się głównie na tym w czym tytułowa majka będzie nosić,wozić,trzymać cokolowiek :P mają inne rzeczy do zrealizowania :P
mama-kubusia
22-10-2010, 20:50
jutro o 8 powtórka - zobaczę o czym mówicie...:)
Mayka ja to sobie pomyślałam, że to ciebie ktoś na mieście obfoćił ha ha:duh:
O a jednak to na dłużej ta chusta :) tym razem lepiej zawiązany 2X :) ciekawe kto pomagał :D
Dziś widziałam Majkę i chusta była w kadrze przez kilka ładnych minut, więc można było dobrze się przyjrzeć... Ładnie ten womar wygląda, przyznajcie... ale wiedząc co to za firma dużo traci, przynajmniej w naszych oczach :P
Tez oglądałam i rzeczywiście wiązanie super :duh:
Jak już chcą coś pokazać to lepiej niech się przyłożą do tego. Potem kilka (a nawet więcej) mam poogląda i będzie nosić dzieci w chuście "przerzuconej" przez ramię, bo tak modnie jest...
niech mi ktoś napisze w którym odcinku dokładnie ta chusta jest, bo dziś popołudniu lecą chyba 3-4 na raz, a nie zdzierżę ogdądania tego w całośći.
http://majka-seriale.blogspot.com/p/odcinki.html
dwa ostatnie :)
obejrzyj w necie to nie będziesz musiała wyczekiwać ;)
Tez oglądałam i rzeczywiście wiązanie super :duh:
Jak już chcą coś pokazać to lepiej niech się przyłożą do tego. Potem kilka (a nawet więcej) mam poogląda i będzie nosić dzieci w chuście "przerzuconej" przez ramię, bo tak modnie jest...
No bez przesady ;) jak się kilka mam zainteresuje noszeniem czy chustą, to na pewno nie będzie się uczyło wiązać z kilkunastu sekund jakiegoś serialu inspirowanego brazylijską telenowelą ;)
a mnie znowu okrzykną mega fanką majki i tak już mi wmawiają,że nazwałam córkę Lilka bo przyjaciółka głównej bohaterki ma tak na imię,to teraz mi będą wmawiać,że przez serial zaczęłam w chuście nosić..chwała Bogu,że chociaż od imienia Basia mnie mój M. odwiódł(bo jej dziecko w filmie właśnie Basia jest :P )
Mayka1981
23-10-2010, 15:50
...chwała Bogu,że chociaż od imienia Basia mnie mój M. odwiódł(bo jej dziecko w filmie właśnie Basia jest :P )
no to ja mam przerąbane na całego:twisted:
kubutkowa
23-10-2010, 16:38
Chciałam napisać , tak szybko z doskoku, że za każdym razem jak widzę ten wątek , to myślę o "naszej Mayce" i myśle sobie :wielkie mi co, przecież to oczywiste jest! Sesesesee :-)
A naszą Mayke ciepło pozdrawiam.
Balbina200384
23-10-2010, 18:11
jak o dociaganiu?Mnie tez sie wydawalo, ze to womar, ale szukac mi sie nie chcialo, bom leniwa :)
martajotka
23-10-2010, 23:15
:)
martajotka
23-10-2010, 23:16
ale fajnie ze chusta w media, ale nie fajnie ze womar :(
moim zdaniem publicznie to nie robi, że taka a nie inna firma. w końcu dla osób niechustowych to nie ma znaczenia, a może trochę to rozszerzy na społeczeństwo ideę noszenia w chustach. A jak ktos zacznie szperać to przynajmniej część trafi na dobre chusty i osoby, które nauczą dobrze dociagać.
Serial jak serial, pewnei ma nawet sporą publikę, więc oby chusty jako takie pojawiały się jak najczęściej. Ale gdyby ktoś tam wypatrzył nosidło to by trzeba interweniować.
O ile pamiętam, na podstawie ilości wypowiedzi, to Hanti ma w TVN'ie dobre układy!:)
Dziś widziałam Majkę i chusta była w kadrze przez kilka ładnych minut, więc można było dobrze się przyjrzeć... Ładnie ten womar wygląda, przyznajcie... ale wiedząc co to za firma dużo traci, przynajmniej w naszych oczach :P
a ja już pisałam w tamtych wątkach: womar womarem ale w sumie chusta im niekiepska wyszła. Przetestowałam ją w rożnych różniastych sytuacjach.
W zajawce kolejnego odcinka Majki chyba mi przemknął Michał zachustowany w jakąś szarą szmatkę...
W zajawce kolejnego odcinka Majki chyba mi przemknął Michał zachustowany w jakąś szarą szmatkę...
To chyba sobie dzisiaj zapodam. Ciekawe, czy się coś zmieniło w fabule :P
Zauważyłam:)
też widziałam rano
aż sobie zerknę :)
wyglądało to w dodatku NA ŁADNIE zamotaną kieszonkę :) no TVN robi postępy ;)
wyglądało to w dodatku NA ŁADNIE zamotaną kieszonkę :) no TVN robi postępy ;)
No właśnie też mam wrażenie że ładna kieszonka to była. Ja niestety obejrzę jutro rano bo mi się nakłada z Ulicą Sezamkową ;)
Widziałam, a oglądam jednym okiem. Może jeszcze po reklamie będzie ;)
art-butik
16-11-2010, 19:17
Ja też właśnie oglądam, ciekawe jaka to chusta?
zeby było jasne - o ile za to
womar zaszalal
odpowiadam, (cieszę się ze nowa instrukcja była dla wielu zaskakującą odmianą -
edit -o kilka fotk całkiem fajnie motniętych pokazują (na all patrzę...) ale zwisy dalej też są :(
- zwisy mi proszę zgłosić bo nie pamiętam, zebym jakies przepusciła a było ich multum bo modelki nienoszące i nienoszone były wiec masakra )
to z motaniem Majki nie mam nic wspolnego; niemniej jednak product placementem pachnie na odległość ;-D wiec podziekowan raczej nie bezie
womar zaszalal
mam tego womara :D
Nie sądzę, żeby wybrali. Pewnie Womar sporo zapłacił za "product placement". I pewnie dlatego nie było żadnych podziękowań - bo to raczej nie było charytatywne udostępnienie chusty ;-)
poza tym wystarczy wpisac w google serial majka chusta i na dzien dobry wyskakuje ten watek, pamietajcie ze nie wazne co wazne zeby mowili :P
(z tymi googlami strzelalam!)
mam tego womara :D
a jak się nosi? wzorek jest bardzo ładny :)
Mayka1981
16-11-2010, 22:24
serio się wam podoba? dla mnie to typowa tkanina obiciowa na krzesła...
ale widziałam też, ciekawe że wózek taki oczojeb... dali a chustę totalnie się z tłem zlewającą :P
margherita78
16-11-2010, 23:04
heh i w "Majce"dziś nosił tata:lol:
martajotka
17-11-2010, 10:07
a ta wczorajsza chusta to też był womar? niby przyzwoicie zamotana kieszonka, choć jakoś temu maluchowi nogi zwisały.
Ale! byle chustowali!
Chciałam napisać , tak szybko z doskoku, że za każdym razem jak widzę ten wątek , to myślę o "naszej Mayce" i myśle sobie :wielkie mi co, przecież to oczywiste jest! Sesesesee :-)
A naszą Mayke ciepło pozdrawiam.o tak! Podpisuję się i na dodatek nasza Mayka też Basię nosi:D
Kot.w.paski
17-11-2010, 10:53
Beznadziejna ta kieszonka, chyba można zrobić krzywdę takim zwisem nóżek...Nie wiem, czy zasada najważniejsze, żeby nosić, nieważne jak jest dobra...
ale widziałam też, ciekawe że wózek taki oczojeb... dali a chustę totalnie się z tłem zlewającą :P
mi ten wzór bardziej orientalnie się kojarzy ;) ale każdy ma inny gust.Swego czasu pasiaki też mnie nie zachwycały ;-)
Nastka55
17-11-2010, 14:30
Mayka rozwalilas mnie tym oczojebem:mrgreen: malo z krzesla nie spadlam :lool: