Zobacz pełną wersję : Wiem, ze temat juz byl, ale juz sie pogubilam
luliluli
19-10-2010, 10:39
Staralam sie przebrnac przez watek i wyszukac informacje o nosidlach dla maluszkow, ale w gaszczu stron pogubilam sie kompletnie (sugestia dla administratorow: mozliwe byloby rozdzielenie watku o chustach i nosidlach na dwa oddzielne?). Kapusteczka ma juz ciut ponad 7miesiecy, nalezy raczej do tych chudzielcowatych i waskich w pasie, jak mama i tata zreszta. Mamy juz piekna nati od ovejablanca a teraz zachcialo nam sie pierwszego ergonomika. Czytalam juz o tuli i nubigo, oba cudownie piekne. Czy w przypadku nosidel kierujecie sie w wyborze tym czym w przypadku chust, tzn. wybieracie to, ktore sie wam poprostu bardziej podoba (taka odpowiedz czesto slyszalam na pytanie, ktora chusta:). Moze ktos poda jakies linki do stron, bylabym bardzo wdzieczna, bo czas do spedzenia na forum mam mocno ograniczony. Dziekuje
pszczoła
19-10-2010, 11:45
Kieruję się zawsze estetyką:) I ceną. I funkcjonalnością - u nas się nosidła ergonomiczne nie sprawdziły ze względu na klamry, łatwiej było używać mt, bo my z mężem róznej postury jesteśmy i ciągłe przeregulowywanie nas wkurzało.
Ale gdybym miała brać, to pewnie Nubigo:)
Najlepiej po prostu wybrać coś i spróbować.
nubigo:)
szyte pod wymiar,z wybranym panelem.
podstawową sprawa przy ergonomikach jest dopasowanie do osoby noszącej,bo nosi się też na kilka sposobów,np. ja zapinam w talii pas biodrowy,co oznacza że niektóre ergonomiki nie pasują u mnie,bo najwężej sciągnięty pas ma powiedzmy 75 cm,a ja mam w pasie 72 a nie znoszę pasa biodrowego niżej i jest mi niewygodnie.od postury zależy wygoda użytkowania,jak masz wąskie ramiona to nosidło z szerokimi pasami naramiennymi będzie złe,albo pewne nosidła mają sztywny pas biodrowy co może nie pasować noszącemu,no i tak dalej,konieczny jest dokładny wywiad i pomiary przy nosidle firmowym albo...szycie nosidła pod wymiar,szczególnie gdy rodzice mają podobną posturę.