PDA

Zobacz pełną wersję : Co robię nie tak? POMOCY!!!

sylabelle
12-10-2010, 14:58
Dziewczyny, ostatnio mnie naszło i pomyślałam, czy nie spróbować przejść na wielo (choć już troszeczkę późno,ale w sumie jeszcze trochę przed nami zanim się Młoda odpieluchuje...). No i się tu dokształcałam, jak, co, gdzie, kiedy... Mega się wkręciłam, kupiłam sobie na początek kilka kieszonek różnych firm (nowe i używane) i... KLOPS! :(
Wycieka nam bokiem siusiu. Wczoraj z Naughty Baby, a dziś z Babyetty??? O co chodzi? I to dość szybko po założeniu, po pierwszym siku... Mam wrażenie, że się wkładka jakoś przesuwa, zrolowuje do środka i bokiem nie ma co chłonąć. Może tak być? Co mam robić? :confused:

Ratujcie, bo nie chcę się poddawać już na samym początku :roll:

panthera
12-10-2010, 15:10
ja
bym wrzuciła na początek w płyn do prania (te używane) może zatłuszczone...
u nas boczkiem przecieka zawsze jak w chuście noszę dłużej - nóżki za szeroko czy coś...
młoda pewnie dośc ruchliwa jest - więc mozliwe ze wkładki się rolują. Jak masz zapas finansowy - to zobacz czy tak tez się dzieje w AIO lub SIO - u mnie na dłużej się właśnie SIO sprawdzły - wkładka przypięta i składałam ja jak chciałam (czyli w przypadku chłopca z przodu więcej...)

sylabelle
12-10-2010, 15:20
prać, prałam, wkładki wszystkie sa nówki, też wyprane... Ale rzeczywiście wczoraj ją miałam w mietku, a dziś w chuście, więc to może przez to...?

Kasia.234
12-10-2010, 15:22
U nas tak było, przeciekało bokiem, zwłaszcza w chuście i jak synek siedział. Okazało się, że pieluchy za duże, szczególnie w kroku odstawały. Polecam zmniejszyć rozmiar, jeśli można regulować, albo założyć mniejszą pieluchę i wtedy sprawdzić :)

peluche
12-10-2010, 17:11
Sylwia, nie poddawaj się, wielo są super!!! wymocz w płynie do prania, może kieszonki maja zatłuszczony polarek i z nich spływa. spróbuj innych pieluch, w każdym razie trzymam kciuki!!!

mamka_klamka
12-10-2010, 18:01
Może dołóż jeszcze jedną wkładkę? Jedna nie daje rady u takiego dużego dziecka.

kamuszyca
12-10-2010, 19:03
jakich wkładek używasz? jednej czy dwóch? np. jedna wkładka naughty baby to za mało, spróbuj z dwoma. i nie poddawaj się, tylko próbuj różnych wkładów, moze po prostu siuśki nie mają się w co wchłonąć.

sylabelle
12-10-2010, 20:25
ok, dzięki :) ja nie z tych co się tak szybko poddają, ale chciałam spytać bardziej doświadczonych co by nie błądzić po omacku. Jutro popróbuję w domu, nie w chuście i z podwójną wkładką... ;)