PDA

Zobacz pełną wersję : Agnieszka z Emisią

agag_agag
12-10-2010, 13:49
Witamy :)
Zostałam trochę zbesztana, że się nie przedstawiłam, więc nadrabiam.
Forum chustowe przeglądam i podczytuję od 5 miesięcy kiedy to urodziła się moja córeczka. Od Was dowiedziałam się jaką chustę kupić na początek, co z nią robić i jakich błędów się wystrzegać.
Chociaż szczerze mówiąc, przyznam się, że jak tu trafiłam za pierwszym czy drugim razem, to po kilku minutach zamknęłam stronę z założeniem, że już tu nie wrócę. Byłam w temacie "świezynką" a tu czasami odnosi się wrażenie, że wszyscy wszystko wiedzą... Nie umiałam poruszać się po działach ani zadawać pytań tak, żeby nie wydawały się infantylne.. Tym bardziej, że odnosi się wrażenie, że w zasadzie wszystko zostało już powiedziane i jedyne co trzeba zrobić to odnaleźć temat - co na początku nie jest łatwe Onieśmiela także to, że tu się prawie każdy z każdym zna i wie co kto i od czego... I w zasadzie tylko stałe bywalczynie się udzielają, bo te "młodsze stażem" raczej nie występują w roli doradców, więc znacznie mniej się udzielają..
Ale to wszystko do czasu, kiedy się nieco wdrożyłam w temat. Z elementarnymi wiadomościami na temat chustowania wszystko wygląda dużo łatwiej

Chyba nie tak tutaj wyglądają powitania więc dodam, że my się z Emilką chustujemy jeszcze w elastycznej i tylko od czasu do czasu wybieramy naszą zieloną nati -choć pewnie teraz z czasem jak mała coraz cięższa, to pewnie zamienimy je miejscami :)
Chusta jest dla nas wielką pomocą w czasie zakupów a była wręcz wybawieniem w czasie kolek i remontu mieszkania..

Pozdrawiamy wszystkie chustowe mamy, a zwłaszcza te, które podczytują forum obawiając się zaistnieć :)

PS Mam nadzieję, że nikt nie odbierze źle tego co napisałam

ewullah
12-10-2010, 13:52
witaj
z każdym dniem u nas będzie ci łatwiej.
też to przerabiałam;)

Karusek
12-10-2010, 13:55
:hello::hello::hello:
witamy!
a wrażenia rzeczywiście na początku takie były :D Ile się nagłowiłam i naszukałam, co to jest LL, vatek albo ptaszki, bo wszyscy walą nazwami na skróty ;)
No i zapraszamy do udzielania się teraz :D

pati291
Witaj:)

Sama przez dwa miesiące właściwie tylko czytałam;) Dziś już jest lepiej z moim pisaniem. Kwestia czasu;)

rzufik
Witamy :)
Zostałam trochę zbesztana, że się nie przedstawiłam, więc nadrabiam.
Forum chustowe przeglądam i podczytuję od 5 miesięcy kiedy to urodziła się moja córeczka. Od Was dowiedziałam się jaką chustę kupić na początek, co z nią robić i jakich błędów się wystrzegać.
Chociaż szczerze mówiąc, przyznam się, że jak tu trafiłam za pierwszym czy drugim razem, to po kilku minutach zamknęłam stronę z założeniem, że już tu nie wrócę. Byłam w temacie "świezynką" a tu czasami odnosi się wrażenie, że wszyscy wszystko wiedzą... Nie umiałam poruszać się po działach ani zadawać pytań tak, żeby nie wydawały się infantylne.. Tym bardziej, że odnosi się wrażenie, że w zasadzie wszystko zostało już powiedziane i jedyne co trzeba zrobić to odnaleźć temat - co na początku nie jest łatwe Onieśmiela także to, że tu się prawie każdy z każdym zna i wie co kto i od czego... I w zasadzie tylko stałe bywalczynie się udzielają, bo te "młodsze stażem" raczej nie występują w roli doradców, więc znacznie mniej się udzielają..
Ale to wszystko do czasu, kiedy się nieco wdrożyłam w temat. Z elementarnymi wiadomościami na temat chustowania wszystko wygląda dużo łatwiej

Chyba nie tak tutaj wyglądają powitania więc dodam, że my się z Emilką chustujemy jeszcze w elastycznej i tylko od czasu do czasu wybieramy naszą zieloną nati -choć pewnie teraz z czasem jak mała coraz cięższa, to pewnie zamienimy je miejscami :)
Chusta jest dla nas wielką pomocą w czasie zakupów a była wręcz wybawieniem w czasie kolek i remontu mieszkania..

Pozdrawiamy wszystkie chustowe mamy, a zwłaszcza te, które podczytują forum obawiając się zaistnieć :)

PS Mam nadzieję, że nikt nie odbierze źle tego co napisałam
witaj i spieszę Cie pocieszyć ze tu kazdy tak ma na początku - identyczne wrazenie :)
miłego wkręcania :D

agag_agag
nie jest tak źle :)
Po kilku miesiącach podczytywania już się orientuję...

joleczka
12-10-2010, 13:58
witaj i ośmiel się i pisz :) nie wszystkie sie tu znamy, ja np w realu znam tylko 2 dziewczyny z forum

olcia
12-10-2010, 13:59
witaj :)
mój początek w sumie był podobny, czułam się trochę obco, ale... poznałam tu bardzo fajne dziewczyny, bardzo pomocne i przyjazne!
i jest to chyba jedyne znane mi forum, gdzie nawet zadając infantylne pytania, jak napisałaś, dostaje się odpowiedź, pomocną dłoń... i gdzie masz możliwość spotkania się w realu z mamami i jest bardzo fajnie :)
więc nic się nie bój!
nie musisz być ekspertem (ja też nim nie jestem), ale super, że są tu mamy stażem od początku istnienia forum, które znają się na rzeczy i chętnie pomagają :)
w każdym razie witaj, uśmiech na twarz i miłego forumowania! :)

ledunia
12-10-2010, 14:01
Witaj, ja już tu trochę piszę a i tak czuję się onieśmielona.

kulka37
12-10-2010, 14:14
Witaj! zobaczymy jak szybko zaczniesz "nówki" odsyłać do szukaja:-)
Każdy z nas tak zaczynał,ale im dłużej tu jesteś,tym łatwiej się poruszać.
wiesz,to działa w dwie strony.Ktoś nowy szuka info "na już",bo dzieć mały i nie ma czasu,bo pilne itp.Ale starsze forumki też mają małe dzieci(czesto nie jedno:-)
i odpowiadanie po sto razy"co wybrać na poczatek",tez bywa męczące.Ale jak sama zauważyłaś,nikt nie zostaje bez pomocy.
Bądź z nami,pisz i się wkręcaj,bo w grupie rażniej :-)

wiki100
12-10-2010, 14:23
witaj:lol::lol::lol::lol: ja na początku też tu czułam się trochę "obco"- jak w każdym nowym miejscu;-) ale , jak pewnie zdążyłaś zauważyć tu jest o wiele więcej kultury i wyrozumiałości niż na inny podobnych forach - pewnie dlatego ze nikt nie jest zupełnie anonimowy.

kubutkowa
12-10-2010, 14:23
Czesc Aga!
Fajnie Cie poznac.Nie martw się, zapewniam Cie ,że jeżeli tylko będziesz chciala, to szybko staniesz się "stałą bywalczynią":-) Po prostu odzywaj się :-)
A,że szukaj nie gryzie to inna sprawa.Porządek na forum musi być i chusteryczki w tej kwestii tak samo dostaja po łapach jak i chustonówki;-) Nie ma co sie zrażać!
Tymczasem do dzieła , chustuj, radośnie twórz (fajowa choinka BTW) i czuj sie jak u siebie!

miracle
12-10-2010, 14:45
:hello::hello::hello:

annya
12-10-2010, 17:38
Jakbym czytała o sobie sprzed roku ;).
Witaj, czytaj, pisz i poprostu bądź!
:):):)

agag_agag
12-10-2010, 17:52
może dodam jeszcze że jestem z Gdańska a konkretnie z moreny i generalnie robię wszystko żeby zapomnieć o tym że od początku listopada wracam do pracy :/

s0nata
12-10-2010, 18:06
Witaj! Jakbym siebie czytała :D

IzaBK
12-10-2010, 19:57
:hello:

Me'shell
12-10-2010, 20:03
:hello: witaj witaj
ja też jestem tu od niedawna i zaczęłam od kontaktów z chustowymi mamami w realu
dopiero to mnie zachęciło do formumowej aktywności i... dopiero się rozkręcam ;)

julcia87
12-10-2010, 20:22
Witaj serdecznie :)

AS
12-10-2010, 20:47
Witaj, witaj, pozdrawiam z niedalekich okolic Gdańska :) Dodam tylko, że mam z Gdańska jest tu więcej i nawet się spotykają, i nawet nie gryzą :) więc... do zobaczenia!

anqa
12-10-2010, 21:48
Witaj :hey: Tu każdy chyba z początku podobne wrażenie odnosi, ale jak już się zadomowi i wkręci w tematy to odejść stąd nie może.... :D

Winoroslinka
12-10-2010, 21:51
Hej, jak juz zostalo tu wielokrotnie powiedziane, potwierdzam: nie tylko Ty masz takie odczucia na początku, że wszystko zostalo juz powiedziane, ze w niczym sie czlowiek nie orientuje. Ale ja nawet nie wiem kiedy to odczucie sie zmieniło - czlowiek szybko zaczyna sie orientowac, a i tematy do rozmów wciąż nowe wiec pisz pisz :)

nasteria
12-10-2010, 21:56
a ja myślałam że tylko ja mam takie problemy :duh: pozdrawiam :)

dankin-82
14-10-2010, 14:45
eeee nie ma się czym przejmowac tylko czytac i pytac ;) o wiele łatwiej się przez wszystko przebrnie :d a my naprawdę nie gryziemy choc i moje początki były ciężkie :D