Zobacz pełną wersję : Witam i proszę o pomoc :)
Witam
Mam córcię 8 miesięczną i pragnę kupić chustę - niestety dopiero teraz. Mam niemiłe doświadczenia z różnego rodzaju nosidełkami. Jak czytałam to chusta może służyć do 3 lat. Moja Mała ma ponad 10 kg. Doradźcie mi jaką kupić chustę (może Natibaby) i gdzie (oprócz allegro). Może ktoś z Was ma do sprzedania 5,20 m
Dzięki i witam jeszcze raz serdecznie :)
hej
moze natibaby i moze na ich stronie :)
dla wagi ciezkiej olecam z welna albo lnem
aaaa no i jeszcze u nas na forum jest bazarek z dobrymi cenami :)
albo poszukaj u nas na bazarku
a skad jestes?
Cześć! dobrze trafiłaś. Tu jest wszystko. ja też na początku nie znałam tego forum , opierałam się tylko na podpowiedziach koleżanki , początki mojego chustowania były dość trudne. Ale na poczatku zawsze jest trudno. nie zrażaj sie i noś śmiało. TAK duże dziecko jak twoje można śmiało nosić na rózne sposoby, lecz ze względu na sporą wagę trzeba dobierać chustę pod kątem "nośności" i twojej wygody. Radzę nosic na razie niezbyt długo, no chyba że dużo nosisz na rękach. ale ja nie jestem żadnym ekspertem. radzę czytać, czytać i jeszcze raz czytać. może mieć na początku mętlik w głowie ale z czasem ci się rozjaśni.
na początek adresy sklepów:
http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=2705
poszukaj chusty u nas na bazarku
albo wywies ogloszenie na Kupie:
http://forum.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=109
tylko napisz ze chcesz nosną
a jak juz kupisz to poszukaj mam z gliwic ktore pomogą Ci się zawiazac :)
a jaka to jest nosna? czyli tkana?
taka ktora dobrze nosi, czyli albo dobra bawelniana albo z dodatkiem np.len, wełna
dzieki :) mam nadzieje, ze cos znajde
Witaj:hello:
Osobiście polecam z domieszką lnu:) W takich noszę mojego dwulatka, chuściocha z zamiłowania;)
Najlepiej daj ogłoszenie na bazarku. Długość, kolor i do jakiej kwoty:)
zaraz dam ogłoszenie. Moze to głupie pytanie, ale czy zakupy tutaj są bezpieczne. Kupowałam tylko na allegro i w sumie kilka razy się naciełam
za nikogo reki nie dam sobie uciac
ja sie nacielam tylko raz i to na wymiance ale sprawa jest nadal w toku iczekam na pomyslne zakonczenie
a poza tym nigdy przenigdy nie mialam problemu a transakcji zrobilam na forum pewnie ponad setke ;)
kupuj od osob ktore udzielaja sie na forum duzo, bo zazwyczaj takie osoby sa tez znane innym w realu
która bedzie lepsza Nati ocean turkus czy fiolet - paseczki? 100% bawelna
fiolet paski welna ale to ciezko dostac ;)
Bawełniane paski nati nosza moim zdaniem tak sobie, oceanu nie mialam
jesli w pasy to zerknij na paski nati z domieszkami
paski nosza lepiej niz ocean w moim odczuciu
teraz w ofercie nati jest savanah z welna - zapowiada sie genialnie
i bodajze kalahari z lnem
obie beda dobrze nosic
na forum jest bezpiecznie - imo tak jak na allegro ;)
fajnie tez nosza aprosasy bawelniane
lany
w tej chwili mam na sobie girasola z 12kg wsadem ;) i jestem baaardzo zadowolona z nosnosci
poczytaj opinie w recenzjach i poszukaj z wybranej firmy to co ci kolorystycznie pasuje
ta chusta ktora ci sie najbardziej spodoba bedzie nosila relatywnie lepiej od nawet najnosniejszej szmatki ktora ci sie nie bedzie podobac :)
Witaj :hey: przeszukaj bazarek a na pewno coś ciekawego dla siebie znajdziesz
paski nosza lepiej niz ocean w moim odczuciu
teraz w ofercie nati jest savanah z welna - zapowiada sie genialnie
i bodajze kalahari z lnem
obie beda dobrze nosic
na forum jest bezpiecznie - imo tak jak na allegro ;)
fajnie tez nosza aprosasy bawelniane
lany
w tej chwili mam na sobie girasola z 12kg wsadem ;) i jestem baaardzo zadowolona z nosnosci
poczytaj opinie w recenzjach i poszukaj z wybranej firmy to co ci kolorystycznie pasuje
ta chusta ktora ci sie najbardziej spodoba bedzie nosila relatywnie lepiej od nawet najnosniejszej szmatki ktora ci sie nie bedzie podobac :)
Girasol Lawendowe uroczysko? bedzie ok zamiast nati?
moim zdaniem lepiej ponosi, tylko patrz czy skosnokrzyzowe czy tkane diagonalnie
lepiej skosnokrzyzowe bo jestbardziej miekkie i ladniejsze :)
zajrzyj jeszcze przed zakupem do dzialu reklama bo tam dziewczyny pisza o znizkach w swoich sklepach
Witaj! Fajnie,gdybyś miała możliwość pomacać chustę "w realu".Szukaj mam z Gliwic.Są tu też.
Nośna chusta to moim zdaniem z lnem lub wełną.Mam indio didymosa z lnem i nosi bajecznie.Wełniane paski nati też posiadam:-) i też są super dla klocka.
IMO zakupy tutaj są bezpieczniejsze niż na allegro.
joleczka
08-10-2010, 00:46
witaj, poczytaj napewno się na coś zdecydujesz a na bazarku wiele zacnych chust wisi :)
Winoroslinka
08-10-2010, 12:53
witaj, i zarezerwuj sobie duuuzo czasu na przegladanie bazarku ;)
moim zdaniem lepiej ponosi, tylko patrz czy skosnokrzyzowe czy tkane diagonalnie
lepiej skosnokrzyzowe bo jestbardziej miekkie i ladniejsze :)
Czy jest to skosnokrzyzowe czy tkane diagonalnie? Nie wiem na czym polega roznica. Chcialam zamiescic zdjecie, ale niestety nic po zmniejszeniu nie widac. Dlatego jak jest to mozliwe, to prosze o opis. Znalazlam chuste girasol.
dankin-82
11-10-2010, 23:15
WItaj:) na bank zaraz coś dopasujesz do siebie/Was ;)