PDA

Zobacz pełną wersję : niekulturalna chuściara ze mnie...

skrzywka
02-10-2010, 00:39
Wlazłam sobie bez dzień dobry i zaczęłam tak, ni z tego, ni z owego, wtrącać się w dyskusje :D Niby mówią lepiej późno niż wcale ale bo ja wiem...
Mieszkamy sobie w, moim zdaniem, najfajniejszym mieście świata, czyli w Krakówku :) Uwielbiamy tu być, choć z dzieckiem chwilowo jest mniej fascynująco. Myślę, że to się jednak zmieni z czasem. W sensie, że znów będzie bosko.
Chustę zakupiłam już w ciąży, bo wiedziałam, że to będzie coś dla nas. Pierwszy raz moje miesiąc przed czasem urodzone dziecię zamotałam jak miał jakiś miesiąc. Sama, według dołączonej instrukcji. No i kicha. Dzieciak w ryk, ja załamana, że dziecię nie chustowe, że nic z tego nie będzie, że się nie polansuję z tak śliczną chustą:D Po paru dniach spróbowałam ponownie. Znów ta sama historia, mój dół się pogłębił. Tydzień minął i znów to samo. Młody skończył już 2 miesiące, znielubił wózek, zbliżał się urlop nad morzem. Znów się zawzięłam. Postanowiłam na szybko znaleźć jakieś warsztaty. W połowie sierpnia :mrgreen::applause:-świetny pomysł, prawda? Na szczęście trafiłam na info o Famidze. Pojechaliśmy tam z mężem, Witkiem i chustą. Dziewczyny mi go zamotały (raju, tak mocno się to dociąga????nic dziwnego, że mi dziecię wrzeszczało przy moich próbach - chusta wisiała jak flak :) ) i chłopina zasnął w minutę!!! Gdyby mi nie wisiał pod szczęką musiałabym ją na bank zbierać z trawnika... Dodam, że moje młode prawie nie sypia sobie w ciągu dnia. Byłam więc tak zachwycona, że podreptałam z chuściakiem na autobus a mąż wrócił autem sam.
No i tak to się zaczęło.
Dziewczynom z Famigi będę dozgonnie wdzięczna, chociaż już nie pamiętam która mnie motała :))))))
No, to to by było moje "dzień dobry, cieszę się, że znalazłam to miejsce :)"

anoli85
02-10-2010, 00:48
Super historia :) Fajnie że się nie poddałaś :)
No i WITAJ :)

ewadbr
02-10-2010, 00:53
:lol: Witaj skrzywka

mgo
02-10-2010, 00:54
:lol::lol: Cześć )

kubutkowa
02-10-2010, 00:56
Heloł! Z humorem to Twoje powitanie, nie powiem!
Czuj się jak u siebie!

skrzywka
02-10-2010, 01:00
Heloł! Z humorem to Twoje powitanie, nie powiem!
Czuj się jak u siebie!
hehe, no już się poczułam, dziękuję :) pierwsze co mnie przeraziło to ilość przez większość dziewczyn posiadanych chust :D dzięki Wam przestałam się zastanawiać jak wyprać moją jedną jedyną, żeby nie być uziemioną przez trzy dni, aż wyschnie, tylko kupiłam sobie nową :) Cieszę się że Natki nie kosztują tyle co reszta...
Teraz marzy mi się kurtka dla dwojga ale cena póki co dla mnie trochę zaporowa jest

annya
02-10-2010, 01:06
Bakcyla już podłapałaś ;).
Oby tak dalej!
No i witaj przede wszystkim :hello:.

skrzywka
02-10-2010, 01:18
aaaaaaaaaa i to forum ciągle jeszcze dla mnie nie do ogarnięcia jest. Ogroooomne takie no....

pemkad
02-10-2010, 01:59
hej hej witam :) Ja dopiero zaczynam przygode. yyyy to sa kurtki dla dwojga???? JA CHCE gdzie tego szukac???

Wiewiórka
02-10-2010, 09:24
:welcome:

tucharzenka
02-10-2010, 09:32
hehe, no już się poczułam, dziękuję :) pierwsze co mnie przeraziło to ilość przez większość dziewczyn posiadanych chust :D dzięki Wam przestałam się zastanawiać jak wyprać moją jedną jedyną, żeby nie być uziemioną przez trzy dni, aż wyschnie, tylko kupiłam sobie nową :) Cieszę się że Natki nie kosztują tyle co reszta...
Teraz marzy mi się kurtka dla dwojga ale cena póki co dla mnie trochę zaporowa jest

no to witaj w klubie:) ja tu również nowa i przerazona obszernością forum. O chustach już nawet nie wspomnę... ilości, jakości, rodzaje, wzory, kolory... buuu, i jak to wszystko ogarnąć??? Decyzję o zakupie drugiej już podjęłam tylko jeszcze zastanawiam się JAKA ONA POWINNA BYĆ :) No i kurtka dla dwojga - dl mnie narazie nieosiągalny zakup. Dziewczyny, jak sobie radzicie jesienią i zimą z noszeniem dzieci i "normalnymi" ciuchami?

ledunia
02-10-2010, 09:40
Witaj

ewullah
02-10-2010, 09:58
cześć!

julcia87
02-10-2010, 10:20
Witaj! lepiej późno niż wcale ;)

julcia87
02-10-2010, 10:24
Ja dopiero zaczynam przygode. yyyy to sa kurtki dla dwojga???? JA CHCE gdzie tego szukac???
Tak, poszukaj na bazarku, są też nowe, np. na stronie Lenny Lamb

Dziewczyny, jak sobie radzicie jesienią i zimą z noszeniem dzieci i "normalnymi" ciuchami?
Zresztą to troszkę nie ten wątek, zobaczcie tu: http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=4735

IzaBK
02-10-2010, 10:27
:hello:

tucharzenka
02-10-2010, 10:32
Tak, poszukaj na bazarku, są też nowe, np. na stronie Lenny Lamb

Zresztą to troszkę nie ten wątek, zobaczcie tu: http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=4735

ok, dzięki za przekierowanie :-) niestety pewnie trochę czasu zajmie mi dokładne poznanie forum i dlatego z góry przepraszam jeśli czasem wtrące coś nie tam gdzie powinnam;-)

dankin-82
02-10-2010, 19:44
Witamy bardzo cieplutko :D

kulka37
02-10-2010, 21:11
Witaj! Fajnie,że już jesteś z nami:-)

anqa
02-10-2010, 21:42
Witaj :hey:

wesoła_mrówka
03-10-2010, 23:55
Hej, fajne powitanie :) Świetna przygoda z chustą :) Ja jeszcze bez chuścioszka, ale uwielbiam widok maluszków w chuście.

Winoroslinka
04-10-2010, 22:24
Witam, też z Krakowa :)