Zobacz pełną wersję : bawełna surowa na pieluszki
Chciałabym uszyć pieluszki formowane i mam pytanie czy właśnie taka bawełna surowa by się do tego nadawała. Zawsze to przynajmniej brak barwników. Znalazłam na allegro taką ofertę http://allegro.pl/tkanina-surowa-bawelna-100-tkanina-ekologiczna-i1236361953.html . Pisze,że ekologiczna - jak myślicie? Gramatura dobra będzie, no i ciekawe czy miła w dotyku jak flanela np.??
margeritta
30-09-2010, 13:10
myślę że jak flanela to ona raczej nie jest, oby nie była sztywna to na warstwę przy pupie idealna, tak jak mówisz bez barwników i wybielaczy więc zdrowa :-)
lemniscus
30-09-2010, 13:14
w opisie napisane ze do zastosowac tapicerskich i do wykończenia na produkt gotowy (kora, flanela, satyna itp.) wiec raczej sztywna bedzie :(
rzeczywiście może być sztywna. Szkoda, a ciekawe czy robią taką surową flanelę.
Obawiam się, że może to to twardnieć i się nie nadawać (bo będzie obcierało przy nóżkach na przykład) :)
Tak poza tym super, że taka fajna bawełna jest do kupienia, szkoda, że się teraz nie mebluję, bo chętnie bym spróbowała na jakieś zasłony albo cus innego do domu :D (Inna sprawa, czy sprzedawać jest uczciwy i kitu nie wściska ;) )
Wiewiórka
30-09-2010, 22:02
MOże zapytać sprzedającego?
Już napisałam maila do sprzedającego - czekam na odpowiedź i dam znać.
I ja jestem ciekawa co odpowie ;) Czy hasło pieluch wielo coś mu powie ? :hmm:
Niestety aukcja się zakończyła, a sprzedawca nie raczył mi odpisać na maila. Ale może się jeszcze coś podobnego pojawi na allegro. Będę polować ;-)