PDA

Zobacz pełną wersję : Znacie portal "Mały Podróżnik"?

omulka
27-09-2010, 14:33
Trafiłam na niego jakiś czas temu i nie mogłam się oderwać. Prowadzi go małżeństwo podróżujące z dwójką synków. W dziale Porady dla podróżujących z dzieckiem jako niezbędny ekwipunek, obok GPS-a, fotelików samochodowych, wózków jest dział chusty, gdzie autorzy opisują swoją historię noszenia (starszy chłopiec był noszony w nibychuście-torbie, przy młodszym odkryli chusty wiązane i stwierdzili, że to idealne rozwiązanie).
Zdjęcie z wypraw są piękne, bije z nich takie ciepło :).
Udowadniają, że z małym dzieckiem można zwiedzić cały świat, a chusta bardzo w tym pomaga. Cytat:
"Gdy w październiku wyruszyliśmy na pierwszą wielką wyprawę w Bieszczady nasz sześciotygodniowy maluszek zdobył w ten sposób Połoninę Wetlińską, a tydzień później Sokolicę w Pieninach. Przespał większość drogi, domagając się jedynie co dwie godziny jedzenia, a co najważniejsze mimo wiatru i chłodu było mu cieplutko! Teraz bez długiej chusty nie wyobrażam sobie życia."

Dla zainteresowanych link:
http://www.malypodroznik.pl/

Chusty pojawiają się głównie w galeriach z 2007 roku. Jedyne, co trochę boli, to fakt, że na początku jeden z malców był noszony przodem do świata (w niektórych instrukcjach chust są takie wiązania), ale potem pojawiło się sprostowanie i wyjaśnienie, czemu tak robić nie wolno.
Miłej lektury!

Anais
27-09-2010, 15:19
Bardzo fajny portal. Gratuluje tym ludziom odwagi, żeby ruszać w tak dalekie wyprawy z malcami. Pokazuje to, że można spełniać swoje marzenia, a dzieci nie są przeszkodą, jak wiele osób uważa, wręcz przeciwnie, pozwalają nam realizować się w pełni. Ja już nie mogę doczekać się naszej pierwszej podróży z synkiem, mam nadzieję, że wiosną się uda :D Chusta jedzie z nami obowiązkowo :) Nie wyobrażam sobie innego scenariusza.

Ale te zdjęcie w chuście przodem do świata... ała...:roll:

dorcik81
27-09-2010, 15:31
znamy,kilka razy pojawiał się na forum link:)

omulka
27-09-2010, 17:23
To przepraszam, że dubluje temat. A swoją drogą chyba muszę się nauczyć lepiej obsługiwać wyszukiwarką, wklepałam, sprawdziłam i nic nie znalazłam tutaj o tym :oops:. Nic to, technika widać czasem mnie przerasta..