Zobacz pełną wersję : Zielone rybki wełniane- były już?
Na FB Niemki wrzuciły ale na stronie Didka nie ma, były już takie rybencje?
http://www.didymos.de/bilder/muster-gr/543.jpg
aaa noo widzialam juz te foty na rosyjskim forum.
ale wtedy dziewczyny jeszcze nie widzialy z czym bedą te rybki.. czyli co wiadomo juz ze z wełną?
bo chyba jeszcze ich nie było co nie ? :)
Niemki juz nawet ceny znaja.
nie było na pewno.
zielone rybki wełniane-dla mnie to pięknie brzmi...póki nie spojrze na zdjęcie didka;)
jak to sie dzieje,że my ochrzan zbieramy za wcześniejsze gadanie o chustach jeszcze nie wypuszczonych a reszta świata do woli może sobie plotkować i zdjęcia wklejać?hę?
jesoo! śliczne! ja kcem!!!
kurde, idę się leczyć :duh::duh::duh:
kubutkowa
24-09-2010, 12:40
nie było na pewno.
zielone rybki wełniane-dla mnie to pięknie brzmi...póki nie spojrze na zdjęcie didka;)
no właśnie! Dlaczego nie zrobili takiego koloru jak ten w rybkach Sroki???? Ten jakis taki job-mać...
Juz wiem, one były chwilke i juz ich nie ma bo to wersja mocno limitowana.
a ja mam własnie fazę na oczojebną zieleń (ale nie trawiastą).
w każdym innym wypadku powiedziałabym, że są obrzydliwe, ale dziś mi się podobają :P
jakby ktuś zamawiał, to ja poproszę.
to sie nikt u nas nawet nie zorientował?
hehe, czyli cena od 200 eurantów w górę...
Juz wiem, one były chwilke i juz ich nie ma bo to wersja mocno limitowana.
no to smutność :(
jak dobrze, że ani wzór nie mój ani kolor mi się nie podoba. Bo ta domieszka - moja ulubiona :)
to sie nikt u nas nawet nie zorientował?
no chyba :(
jakiś zaścianek jesteśmy
jak dobrze, że ani wzór nie mój ani kolor mi się nie podoba. Bo ta domieszka - moja ulubiona :)
moja też ulubiona.
ale pewnie jeszcze coś utkają na naszą radochę
Jacquard
ecrufarbene Wollfische auf grasgrün.
Erste Versuche mit Grün, deswegen in sehr begrenzter Stückzahl.
...
Gr. 5 für 99.00 € bestellen
Gr. 6 für 109.00 € bestellen
Gr. 7 für 119.00 € bestellen
rosjanki juz zbioraja koszty na nich....limit to byl oczekiwany
chyba musze zacząć czytać rosyjskie forum, a nie tylko oglądać :P
czyli limit zamówiony u didka dla Rosjanek:)
no juz nie mają co zbierac skoro ten limit juz sie wprzedał! kurcze komus u Was udało sie zamówić??
no juz nie mają co zbierac skoro ten limit juz sie wprzedał! kurcze komus u Was udało sie zamówić??
był o tym wątek,jak jakiś kraj uderzy ostro do didka z konkretnym zamówieniem to firma mu robi taka chustę,która jest tylko dla tego kraju w jakiejś tam zamówionej ilości.
Jak weszłam na strone Didka to juz ich nie było :(
był o tym wątek,jak jakiś kraj uderzy ostro do didka z konkretnym zamówieniem to firma mu robi taka chustę,która jest tylko dla tego kraju w jakiejś tam zamówionej ilości.
Magda ponoc to bzdura jest :( ale moze jednak faktycznie??
Tina mi pisała, ze to niemożliwe i że to tylko plotki, bo didek nie robi nic na zamówienie specjalne. Ciekawe gdzie leży prawda....
Edit: Tina Hoffman:)
moze zrobimy warsztaty jezyka rosijskiego?;-)))
mam jedny zamowione :)
ale ktosz prawil mi, ze beda jeszcze raz 1.10.
i taki brzydki kolor zamowiły?
edit- Monique,kiedy zamówiłaś dokładnie i czy ze strony didka?
zamowilam na stronach Didy
na Czeskim foru info o 12.13 i 12.30 juz niebyly
oj jak dobrze, ze to tez nie moja zielen! to nie ma pokusy. to sciskam kciuki na welniane rybki we fioletach albo ciemnych zieleniach
jaaa...od 9 dziś odświeżam stronę:twisted:
bylo tam napisane ze 1.10. beda znow
Może wycofali chustę przez plotki/przecieki własnie - na TBW duzo wcześniej sie pojawiła fotka, bo już kiedyś była taka sytuacja (nie pamietam z jaka szmatką)>
matko jaki paskudny zielony...
czy ja musze cos mówic????? ja chcę...
Nagar, jakbyś wiedziała czy da sie je skołowac to daj znac ok?
czy ja musze cos mówic????? ja chcę...
Nagar, jakbyś wiedziała czy da sie je skołowac to daj znac ok?
wreszcie ktoś rybiozakręcony :)
wreszcie ktoś rybiozakręcony :)
do towarzystwa :)
Iwona sie wkręciła co widać w powyzszym poście :P
ale ona ma juz wełniane ryby, a ja nie :(
Ja bym sobie jakieś rybki pomacała ;-) a i wełenki mi się zachciało przygarnąć ;-) ( tylko jakoś z chusciochem nie tak prosto tym razem ;-/) tylko ten kolor mi nie bardzo . Ale może jakby jakiejś się udało kupować to niech weźmie więcej bym przygarnęła jedną 6 lub 5 ;-)
no właśnie! Dlaczego nie zrobili takiego koloru jak ten w rybkach Sroki???? Ten jakis taki job-mać...
kubutkowa, ja to widzę, że my mamy jakiś taki zielono-podobny gust ;)
1) zobaczyłam wątek - lecę oglądać
2) obejrzałam - się skrzywiłam
3) po skrzywieniu - pomyślałam "dlaczego nie jak u Sroki?"
4) no i "ciekawe, czy Kubutkowa widziała i co o tym myśli..."
i proszę :D
anmuszka
24-09-2010, 20:38
a mnie sie podobają. marzyłam o zieleniach z wełną!
dzis mamy 1szy! :)
czy tylko ja wyczekuje na nowe welniane rybiszcza? :)
a ja zrezygnowałam z rybów na rzecz pawi :( buuuu :(
no alle pawi nie przepuszczę, a że drogaśne one, to na ryby i pawie nie wydolę :(
aż zajrzę na stronę didka, może chociaż powzdycham.
to podbije temat, bo nosiłam dzis w rybkach zielonych i szczerze to :love::love::love: nie dość, że kolor cudny, to fajnie noszą, oj chyba bedziemy sie częściej przytulać. komuś jeszcze przypadły do gustu? :ninja:
moje dzis do mnie dotarły! są cuuudne! kolor fajny! milusie, grubasne! achh i ochh... tylko zeby moj dziec dał sie zamotac to juz bym była szczesliwa po całosci ...
to podbije temat, bo nosiłam dzis w rybkach zielonych i szczerze to :love::love::love: nie dość, że kolor cudny, to fajnie noszą, oj chyba bedziemy sie częściej przytulać. komuś jeszcze przypadły do gustu? :ninja:
zgadnijcie? ;)
moje też dziś dotarły i są super piekne grube i w ogóle... nawet mężowi się spodobały... a ja je wczoraj sprzedałam:(
Fotki w akcji poproszę....
ja juz sie doczekac nie moge,a jeszccze chyba nie dotarly do UK!!
Ja mam już moje zielonki, ale muszę się auczyć motać na czymś cieńszym, bo mam problem z dociągnięciem. Grube są bardzo , a ja jeszcze nie do końca łapię, o co w tym wszystkim chodzi. Ale piękne są, więc będę cierpliwie się uczyć i mam nadzieję, że niedługo będę mogła się pochwalić jakimś moim małym sukcesem:) Pozdrawiam fanki rybek:)
Moje się piorą:) Ale grubasy. To naprawdę Grube Ryby;)
Kawał porządnej ....chusty, bardzo fajnie nosza, u mnie zostają.
Moje się piorą:) Ale grubasy. To naprawdę Grube Ryby;)
/
Monika, tak grube jak nino s/h ?
/
Monika, tak grube jak nino s/h ?
Porównywalnie, grubsze od katji na bank :mrgreen:
grubsze od katji na bank :mrgreen:
koło katji to one nawet nie leżały :lol:
noo ja zachęcona dzisiejszym noszeniem jutro moje wypiore! faktycznie one grubaśne nawet bez prania! wiec juz sobie wyobrażam co bedzie po praniu :)
powiem tak: w koncu didek coś porzadnego wypuścił!
Moim zdaniem Rybki są grubsze od Nino S/H.
Moim zdaniem Rybki są grubsze od Nino S/H.
Moim też, to jedna z grubszych wełen didkowych, grubszy ale znowu luźniej tkany jest moos z wełną i chyba tyle z tych co widziałam, aare, katia, nino są cieńsze.
Ja bym może do elips czekoladowych grubością porównała, ale rybki jeszcze w pudełku, więc może po praniu będą grubsze od elips?
Uff, a ja myślałam, że wszystkie chusty takie ciężkie i grube są:hide:, a ja po prostu zaczęłam od jednej z najgrubszych:duh:. Na szczęście jutro będę miała dmuchawce, więc i próby motania będą (chyba) łatwiejsze. Bo po rybach aż mnie ręce bolą. Ale piękne są, więc zostają:) Choć jednak trochę przydługa na mnie ta 6. Eee, dam radę:)
Macnęłam nino SH i rybki razem i grubsze nie są, ale bardziej zbite. Ciężkie pieruńsko po praniu, tak zbite, że już nie ma jak się zbić bardziej:)
Dziewuchy a rybki w pralce pierzecie czy ręcznie?moje jutro powinny w końcu dotrzeć i nie wiem jak się z nimi obejść.
moje jutro zobaczą praleczke! program do welny noo i mam nadzieje,ze nic im sie nie stanie :)
Ja wszystkie wełny/kaszmiry pralką traktuję :evil: (oczywiście program do wełny).
Najpierw ambitnie zaczęłam ręcznie, ale ciężka cholera, więc dokończyłam w pralce;)
Ja prałam w pralce na progr do wełny 25 stopni i słabe wirowanie. Prawda, ciężkie strasznie.
Jeszcze schnie, ale kolor sie zmienił. Taki soczyście trawiasty sie zrobił;) Wąchałyście te ryby? Pachną owczą wełna:)
Jeszcze schnie, ale kolor sie zmienił. Taki soczyście trawiasty sie zrobił;) Wąchałyście te ryby? Pachną owczą wełna:)
lubie ten zapach, a jeszcze bardziej jak jest z (ekomamy nieczytac) perwollem potraktuje. ta mieszanka to narkotyk dla mnie;)
Też lubię;) Moje góralskie korzenie sie odzywają hehe Ale żadna chusta wcześniej tak nie pachniała....
Czyli to jest normalny zapach? Bo po praniu w loveli nie zniknął do końca. Ale kolor mojej się po praniu nie zmienił. Tylko bardziej puchata jest, nawet po prasowaniu z parą.
Zapach naturalny, ale dla mnie to pierwsza didkowa chusta, która tak pachnie.
a co z wirowaniem?na zero dac?ale to grubas jest!!!!!
Ja też na 800, bo tyle mam najmniej, a poza tym nie wyobrażam sobie jej mokrej z pralki wyciągać, ani tym bardziej prać ręcznie, bo to trzeba być Pudzianem, żeby toto podnieść i odsączyć z wody. A ja szanuję swoje gałązki:)
anmuszka
19-10-2010, 19:04
dziewczyny! katujecie mnie. bo dla mnie rybek zabrakło. a to i moj kolor i welna. ide na bazarek.
anmuszka, kupuj bo to naprawde cudeńko moim zdaniem!!!
Ja też na 800, bo tyle mam najmniej, a poza tym nie wyobrażam sobie jej mokrej z pralki wyciągać, ani tym bardziej prać ręcznie, bo to trzeba być Pudzianem, żeby toto podnieść i odsączyć z wody. A ja szanuję swoje gałązki:)
niniejszym pudzian ze mnie :)
ja nie wiruje wełny. piore w pralce w programie do welny na 30 stopni. potem wydeptuję burito recznikowe :)
ale wy sie prasowac nie boicie? z parą?
ja bym sie bała ze dla wełny to szok... poza tym nie spłaszcza to, puchatych w celu, nitek?
nie wiem..
flippa zamienimy sie ? ja mam 5 :)
pomierzylam dzis rybki,megagrube!Lena dzis nie byla za szczesliwa z motaniem wiec tylko kilka fotek
http://farm2.static.flickr.com/1396/5099691208_5c6aec305d.jpg
http://farm2.static.flickr.com/1324/5099691402_5458215836.jpg
http://farm2.static.flickr.com/1186/5099093445_0144ac432a.jpg
Ania z Tulikowa
20-10-2010, 16:50
Iza cudnie Wam w nich!!! :love: ja tez takie chce :cryy:
tsumiko, pieknie!! mówiłam że ryby są świetne ;)
nie przypuszczałam, że taka ciepła to zieleń ,
bardzo wam ładnie, ale oczęta to masz mega zmęczone babo
o jaa, cudnie Wam. widać jaka gruba to szmatka. i kolor bombowy!
obym się z rozmiarem 4 dogadała :)
ja najpierw chwalę fryzurę :) a potem wasze zdjęcia - bardzo ładne zielone rybki + czerwone dodatki kolorystyczne w ubrankach Lenki :)
fryzurka też bardzo fajna :) fakt
dziekowac dziewczeta!ponosilam jeszcze w rybkach troche w dosc kiepsko zamotanym 2x i bylo mi super wygodnie:)
Izaaa noo cudnie sie w rybach prezentujecie!
A Lenka co raz slodsza!!!!!
sylvetta
20-10-2010, 22:29
Ten kolor to kwintesencja zieleni, trawiastosc w najzacniejszej odsłonie!!!
TSumiko, ładna fryzurka!!!
stokrotka.a
20-10-2010, 22:39
niniejszym pudzian ze mnie :)
ja nie wiruje wełny. piore w pralce w programie do welny na 30 stopni. potem wydeptuję burito recznikowe :)
ale wy sie prasowac nie boicie? z parą?
ja bym sie bała ze dla wełny to szok... poza tym nie spłaszcza to, puchatych w celu, nitek?
nie wiem..
ja tak jak rzufik:high:
ręcznie moje ryby prałam :)
osuszałam w ręczniku
i nie prasuję wełny.
Dziewuszki, a kąsają te karpie? (piranie;)???)
Mnie penisy sh troche podgryzały, katja zupełnie nie
do której z tych chust im bliżej pod tym względem?
moim zdaniem ryby kąsaja bardziej jak katja, mniej jak nowa dynia... hm, no nie wiem co czego porównać. generalnie nie jest źle ;)
piekna ta zielen!!!!LEniak chyba lubi te rybki? Tsumiko, ale fajna fryzura!!!
ale...wiesz czego mi w tych zdjeciach brak....
tsumiko: jakie piekne zdjecia! :)
szczegolnie pierwsze jest takie urocze, nie moge sie napatrzec. Lenka, Ty, chusta... :beat:
tsumiko: jakie piekne zdjecia! :)
szczegolnie pierwsze jest takie urocze, nie moge sie napatrzec. Lenka, Ty, chusta... :beat:
dziekuje!mysle ze to wszystko zasluga Leny...a fryzure mam okropna,na tym zdjeciu moze jakos wyglada w stylu "obleci":).Nata...ilez mozna tych kamyczkow????
Nata...ilez mozna tych kamyczkow????
tsumiko, jestem niezaspokojona.
tsumiko, jestem niezaspokojona.
no to będę smuszona cię zaspokoić:)
no to będę smuszona cię zaspokoić:)
nie masz wyboru, chyba ,ze chcesz miec frustratke na koncie;)
takie pytanie mam;) gdyby ryby porównać do pasków wełnianych nati (fioletowych/różowych)- które lepiej noszą? lepiej się wiążą? mniej gryzą?
I mnie urzekły rybki. Kupione na rynku wtórnym, bez kartonika. Próbuję ustalić dokładną nazwę i... No właśnie na SlingoMamie nazywają się Skanderborg; skład 30% wełny. Tymczasem na metce mam 40% wełny.
http://slingomama.blogspot.com/2010/04/didymos-limited-editions-2010.html
Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić?
macierzanka
27-01-2011, 10:43
Moje rybki w domu, natomiast pudełko mam w pracy:)
Na pudełku 40% wełny.
Didek zapowiadał, że to będzie wełna inna od dotychczasowych żakardów.
Wg mnie jest bardziej miękka.
jadwigienka
03-06-2013, 18:11
odświeżam bo za mną te ryby chodzą i się już przymierzam do zakupu. Wyczytałam że były dwie wersje grubsze i cieńsze. skąd wiadomo które są które jeśli się nie miało obu w rękach?
zważyć i obliczyć gramaturę ;)
Ale jeśli mnie pamięć nie myli, to kolor ciut się różni... wydaje mi się, że aginia mogłaby co-nie-co powiedzieć o rybkach.
na jakimś blogu było porównanie rybek z bliska-różnią się ilością nitek
chyba:hmm:
_agata89
03-06-2013, 18:35
waga wszystko powie ;)
6-ka grubych ważyła 1kg
jadwigienka
03-06-2013, 19:21
no ale na metce nie ma nigdzie nic napisane???!!!
reginleif
03-06-2013, 19:23
Prosze bardzo - porównanie :
http://wraptown.wordpress.com/2011/02/05/skanderborg-fische/
jadwigienka
03-06-2013, 20:50
dzięks, piękne :)
Odkopuję, odgrzebuję, bo chodzą mi te ryby po głowie. Może któraś z Was jeszcze pamięta swoje wrażenia po grubych rybach - macie jakieś fotki, co zdjęcie to inny kolor :) Zdjęcia Tsumiku oddają dobrze kolor? Czy ta wełna gryzła, jak się motało? :rolleye: Będę wdzięczna za każdą opinię!
ja mam. grube i przaśne. ponoszą ciężkie dziecko, kawał chusty. gesto tkana. kolor, żadne ze zdjęć nie oddaje koloru, najbliżej to środkowe zdjecie, ale zieleń bardziej nasycona.
A gryzie? Wiem, że np. natki są z jakąś wełną superwash z merynosa, miłą, a ryby? Miałam wełniane indio zimt-bylo raczej drapiące, nie miłe - moze tez masz porownanie? ;) I czy ciezko sie mota skoro taka zbita?
jest super, nie gryzie. Dobrze się dociąga , dziecko nic nie waży.
moim zdaniem dociąga się dobrze, choć nie wiem, do czego mam porównac? inaczej się cienkie chusty dociąga, ta jest cięzka,ale wełna sprawia,ze dociąga sie dobrze. nie jest to lekka wełenka, raczej szmata;)wezeł trochę duży. w porównaniu do merynosa nati to te ryby gryzą, w porównaniu do indio moss to rybki to miła szmata. acha, były dwa rzuty, grubsze i cieńsze, ja pisze o tych grubszych.
Tak, tak, ja pytam o te grubsze. Najgrubsza chusta jaką mam to indio Jade, jedyna wełna z kolei to wspomniany wyżej indio zimt (190 g/m2). Ok, dzięki wielkie za opinie :).