Zobacz pełną wersję : Proszę o ułożenie
b.szczelna
19-09-2010, 00:16
Doły dołami, Hanin zaczyna mieć dość noszenia :omg:
Daje się zamotać tylko na dworze i tylko jak senna :omg:
Mam zarę i absolutnie zadnych widoków na razie na cokolwiek więcej.
Maszynowa, ukochana, BARDZO ukochana.
Ale przez te doły chce się cos nowego wyprobowac;)
Zara jako jedyna chusta IMHO daje radę (w sensie jako moja jedyna) więc musi byc zamieniona na równie uniwersalną chustę.
Musi być kompaktowa-do noszenia w torbie i wole cienkie chusty niz koce-ale zima idzie więc...sama nie wiem
Mam na oku:
Didka konopie natury- juz kiedys miałam, noszą bosko ale na zimę wizualnie troche ponure?
girasol o ten http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=39985 chusty nie nosiłam, macałam jedynie, szarosc chyba fajna?
Rosalinde didka z lnem
Natke dmuchawce no cotton- mialam no cottona i nie zachwyciła mnie faktura, dziwny taki
Loden z ramie i jedwabiem- ładny ale..nosny?
i jeszcze hop tye goya - > to jest CHUSTOMT? wiem, ze z chusty, ale ma szerokie te poły? po zamotaniu wyglada jak chusta?
poratujcie podpowiedzcie
a moze cos jeszcze innego fajoskiego jest w szarościach, czerniach, bielach, moze jakies indio malinowe?
b.szczelna
19-09-2010, 10:21
hopp o porady prosim bo nóż na gardle
Mayka1981
19-09-2010, 10:34
ja nie pomogę za bardzo (osobiście bym celowała w zarę cz-b, więc wiesz...) ale na pocieszenie dodam, że prezesce jeszcze minie i sama CI szmatę przyniesie -0 mój ostatnio po dłuższej przerwie kiedy tylko kółkowa awaryjnie była akceptowana sam rączki wyciąga do wrzucania na plecy :D
ale z wymienionych to najprędzej gorasol...
pomidore
19-09-2010, 11:01
fajny w szarościach jest jade fog :)
a z tych co wymieniłaś, to hop tye do mnie przemawia najbardziej. te szaro -rózowe chusty są IMO mdłe, kiedys sie napaliłam na nie a jak na zywo zobaczylam to od razu mi przeszło ;) lodena mialam, ładny ale IMO dla lżejszych chuściochów.
aaa i konopie tez mi sie widzą ;) zawsze mozesz w farbce wykąpać :)
albo konopie albo rosalinda, a jesli zbyt nudne kolory dla Ciebie to obydwie chusty sie swietnie dadza farbowac
Ja bym konopie kupila!Prezeska to w koncu juz nie dzidzia i chusta musi dać rade :)
noooo a konopie w farbce zamocz i kolor sobie zrobisz jaki chcesz!
jakibytu
19-09-2010, 15:00
z tych co na straganie to nie wiem, ale tak chciałam podrzucić pomysły, bo się rozmarzyłam
zara black
stendhal
i jim anthracit/puder, czy jakoś tak
a nino nie lubisz? takie piękne malinowe szafran/miód wisi. albo tussah, który nosi rewelacyjnie i nie jest za gruby.
jakibytu
19-09-2010, 15:04
a jeszcze może leo bordeaux?
nigdy nie miałam leo więc nie wiem jak nosi, ale wygląda nieźle
macierzanka
19-09-2010, 15:14
Konopie miałam kilka razy:) Nie pokochałam ich.
Bardzo lubię Rosalindę. Pierwszą sprzedałam i zaraz kupiłam następną:).
Wełenki są też świetne.
moja w podobnym wieku i z wypróbowanych szmat zostawiłam sobie lane, inkę, indio z lnem i zakupiłam MT
indio na lato lana na zime i teraz a MT do noszenia do złobka
inka sentymentalnie ale daje radę
b.szczelna
19-09-2010, 16:23
kurcze a indio zadne na ciezkiego dziecia ( kontrastowe) sie nie nada?
z indio mialam tylko konopki
na bazarku są konpopki ale nowawe, sztywne bedą;/
Wlasnie a moze nino welenka sh! bosko nosi!
konopki nowe bedą sztywne :(
a co do indio nooo wlasnie tez sama jestem ciekawa jakie dziewczyny mają opinie o samej bawelnie... ja w bawelnianym indio nosilam ale Szymi byl wtedy lekki.... teraz dojechal do mnie kiesek bawelniany. Przesliczny! szary wlasnie :) ale niestety nie wiem jak nosi bo moj dzieć nie dal sie zamotac! wczoraj chował sie pod chustą ale za cholere nie chcial na plecy wskoczyć :( buuuuuu
przecież wiesz, ze każda chusta ponoosi jak sie tylko bardzo chce:)
ja miałam cynobera i pięknie mi Lulę nosił, mam też kobalt rouge z lnem i cuuuud malina, to chyba moja ulubiona chusta.
a odnośnie niechęci dziecia - moja w wieku Prezeski tez miała bunt i ja bym ci zaproponowała choć na chwile nosidło ergo - zobaczysz, będzie chciala. a potem i tak do chusty wrócisz.
jakibytu
20-09-2010, 15:33
albo jeszcze możesz kupić sobie wełniane indio i zafarbować wiltonem, żeby mieć kontrast
b.szczelna
20-09-2010, 15:53
staneło na jedwabiu
nosidło ergo nistety odpada, poki co moge miec 1 rzecz i musi sie miescic w torebce;///
lecą do mnie...wiśnie..
a zare i tak odkupie;]
pisałam ci już że mam lodena. bałam się, że ciężka, a mój już 11 kilo ma. ale nosi porównywalnie z SP z lnem. a nawet ciut lepiej. supeł malutki, fajnie się mota.
b.szczelna
20-09-2010, 16:04
pisałam ci już że mam lodena. bałam się, że ciężka, a mój już 11 kilo ma. ale nosi porównywalnie z SP z lnem. a nawet ciut lepiej. supeł malutki, fajnie się mota.
miałam SP z wełną, nosiło super
loden jest przesliczny i wisi nawet na bazarku
myslałam o nim dłuuugo
ale jednak nie, znalazłam u jenej forumki kiesla czy jak to się tam pisze i przypoluję na niego jak juz bede miałą spowrotem swoja zarke;)
loden jest z zielonym, wole szarości;)
loden jest z zielonym, wole szarości;)[/QUOTE]
wiesz ten zielony to taki niezielony. zależy jak światło pada. raz zielony, raz szary, raz czarny.
ciekawa ta chusta
b.szczelna
20-09-2010, 16:13
i dlatego musze ją mieć;]
moooze niedługo bede kupowac nastepna, wtedy podpytam Cie czy jeszcze go masz;)
ovejablanca
20-09-2010, 16:37
wiesz ten zielony to taki niezielony. zależy jak światło pada. raz zielony, raz szary, raz czarny.
ciekawa ta chusta
racja
dziwna chusta :) śliczna i mięciutka
ale doczytałam, że chcesz uniwersalną...moim zdaniem uniwersalny nie jest.
chyba że lubisz takie cienizny i nie wżynają Ci się w ramiona przy dłuższym noszeniu ciężarka.
i dlatego musze ją mieć;]
moooze niedługo bede kupowac nastepna, wtedy podpytam Cie czy jeszcze go masz;)
o.k. może zachce mi się znowu czegoś nowego :)