Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : apgrejdujemy się

girl_from_ipanema
16-09-2010, 23:49
Witam Was bardzo serdecznie,
Od jakiegoś miesiąca Was podczytuję i w końcu się zdecydowałam napisać. Mam 3 miesięcznego malucha, którego nosiłam do tej pory w elastyku. Z powodu remontu kasy jak na lekarstwo, ale znalazłam sponsora (babcię) i chcemy przejść na kolejny poziom - tkana :)
Od miesiąca przeglądam oferty sklepików, podziwiam, pieję z zachwytu, marzę. I zostało 2 faworytów:
- lenny lamb ognisty tulipan
- hopek paris
Proszę pomóżcie zdecydować. Z jednej strony lenny tańszy i wizualnie bardziej mi się podoba, ale gdzieś tu ktoś pisał w recenzjach, że to chusta wymagająca - a ja świerzynka (chociaż od prawie 2 tygodni mam wypożyczonego didymosa z klubu kangura i radzimy sobie dobrze). No a z drugiej ten hopek, nie wiem czemu, ale jakoś mi "marketingowo" chyba ta marka przypadła do gustu i z tego co wyczytałam to dobra jakość w stosunku do ceny. I ta czerwień też ładna, tyle, że bez paseczków.
No jakoś się zaklinczowałam i nie mogę podjąć decyzji.
Kończę, mąż z remontu wrócił i idę kotlety smażyć (23 to dobra godzina na kotlety, przynajmniej dzieci śpią)
pozdrawiam

Mayka1981
16-09-2010, 23:51
rzuć monetą:)

a serio - kup tę która CI się bardziej podoba - kwestie tego co jest dobre na początek a co nie są naprawdę względne, dasz radę :)

franciszka
16-09-2010, 23:56
hehehe... no cóż... faktycznie wybierz, to co Ci się podoba... ja tak miałam na początku :p a później podobało mi się więcej i więcej.... dziś leci do mnie kolejna (13 :P) chusta :D

Bonita
16-09-2010, 23:59
A ja się wyłamię i powiem: bierz Hoppka :D Ja mam od niedawna, Hoppek jest miękki od nowości i ładnie wygląda :) A różnica w cenie nie taka duża, w niektórych sklepach można kupić już od 215 zł ;)

Franka, co Ty znowu zanabyłaś, hę? Bez konsultacji ze mną? :P

Anais
17-09-2010, 00:39
Ja radzić nie będę,bo Hopku nie nosiłam, ale tylko Ci powiem że pierwszego miałam LL i moim zdaniem wcale nie jest wymagający na początek. Nie trzeba było łamać, wogóle mi nie osiadał, więc nie trzeba było poprawiać i łatwo się dociągał.

annya
17-09-2010, 02:12
Mam obie, obie nówki. Obecne hoppki są miękkie od początku, podobnie LL bardzo fajnie pracują.
IMO wybierz tą, która się Tobie bardziej podoba.

dorcik81
17-09-2010, 08:46
dokładnie,wybierz to co bardziej Ci się podoba bo obie są fajne( choć ja za LL bardziej obstaje:) )

klusiecka
17-09-2010, 17:32
ja bym wybrała LL, głownie dlatego, że to dość uniwersalna chusta, a to ważne przy ograniczonych finansach.
Ale to moj a nie twoj wybór.

czarna_zaba
17-09-2010, 19:38
kup używkę, mniejsze koszta i będzie uż złamana - zostaną Ci do rozważania tylko walory estetyczne:)

girl_from_ipanema
18-09-2010, 01:51
Dzięki! Już dokonałam zakupu - padło na hoppka. Mąż mnie zmobilizował, bo jak zobaczył te 2 stówki, to powiedział, żebym szybko kupowała, bo jak trzeba będzie zatankować... ;-).
Ale się cieszę!!!

kulka37
18-09-2010, 15:37
No i dobrze! A jak Ci nie podpasi,to puścisz dalej i coś nowego kupisz:-)