Zobacz pełną wersję : Chusty w Dziecku
czukczynska
04-08-2008, 16:30
Już są.Fajny artukul.Ładne zdjęcia.Tylko dlaczego pod tekstem jest reklama Premax,a Nati gdzieś tam w tyle??
cieszę się, że się artykuł podoba. wcale nie łatwo było go napisac :) chciałam aby był wyjątkowy :)
Mam nadzieję, że instrukcje wiązań zawarte w artykule się przydadzą i rozwieją choćby część wątpliwości. Chodziło również o pokazanie zwykłym mamom, które nie mają doświadczenia chustowego jakie proste jest wiązanie chusty . ( jak owo przysłowiowe zawiązanie sznurówki)
na reklamy zupełnie nie miałam wpływu :) nawet nie wiedziałam, że Premaxx czy Nati się będą reklamować w tym numerze :) ale miło wyszło .
dziękuję wszystkim, którzy mieli ochotę ( i czas) przyjść na sesje i zupełnie za darmoche propagować noszenie i pokazać sie na zdjęciach :)
duża buźka i wielkie dzięki raz jeszcze : La Loba, Ithilhin, Kasia i cała reszta - jesteście wspaniałe, że Wam się tak chce na te zdjęcia przyjeżdżać i bezinteresownie pomagać.
BTW - zgadnijcie co to za przystojny mężczyzna w instrukcji plecaka ;)
nie czytałam jeszcze artykułu a już powiem, że jest super
świetne duże, wyraźne, czytelne zdjęcia
pan rzeczywiście przystojny :)
a przeczytam jutro w wolnej chwili
andziulindzia
04-08-2008, 23:04
No to będę musiała w kiosku jakimś poczytać. Chyba, że gdzieś jest już skan?
Andzia
Jesli to jest to, o czym mysle, to fajnie nam minal wtedy dzien :) pracowicie, ale fajnie :)
.
A ja byłam w 4 kioskach i w żadnym nie było Dziecka :(
No i dobrze, nie ma bo wszyscy o chustach czytaja. ;)
ithilhin
04-08-2008, 23:22
w mojej miescince tez jeszcze nie ma :-) ale jutro juz chyba bedzie, nie?
;-)
a ja sobie zaprenumerowałam (bo wychodzi duużo taniej) i w nagrodę jako pierwszy numer dostałam ten z chustami :)
teraz już mi nikt w kiosku nie wykupi
Ja też mam prenumeratę i aż podskoczyłam jak zobaczyłam artykuł z OGROMNYMI zdjęciami. I reklama Nati też jest :).
Może wreszcie będą nas zaczepiać, żeby zapytać gdzie można kupić te świetne chusty, o ktorych był artykuł a nie po to, żeby krytykować ;).
Gratulacje Aga - fajny artykuł.
a mnie już nie raz pytali gdzie można je kupić :)
Mnie też się często pytają na ulicy gdzie się takie coś kupuje :) . A co do "Dziecka", to właśnie wysłałam M. do sklepu - jak przyniesie, to będę czytać :)
Gratuluję :) super zdjęcia, widziałam, przeczytałam. Rewelacja :D
Ja tez gratuluję :) Swietnie Wam to wyszło dziewczyny :thumbs up: A do Kasi to mam sentyment wielki bo to ją jako pierwszą zobaczyłam kilka lat temu w necie. Oczywiście zachustowaną :D I tak rozpoczęła się moja przygoda z chustami. Dzieki wielkie Kasia :)
Fajne te krótkie chusty. Mam na mysli te nowości z Chustomanii. Zapomniałam jak sie nazywają :oops: I chyba sie zaczaje na jedną :)
No i jak miło zobaczyć tez reklame Nati :)
I fajne zdjęcie w reklamie bebelulu. Wiązanka :)
W tym numerze są reklamy nie tylko Nati i Bebelulu (o Baby Bjorn o Premaxx nie wspominam :wink: ) ale jest również Polekont (str67) :D
To sie nazywa dla kazdego cos milego :)
Fajne te krótkie chusty. Mam na mysli te nowości z Chustomanii. Zapomniałam jak sie nazywają :oops: I chyba sie zaczaje na jedną :)
Selendang :)
o
Fajny artykuł. Cały czas zżerała mnie ciekawość, jaki on będzie, bo nam za dużo o nim nie powiedzieli. Jestem pozytywnie zaskoczona. Gratulacje, Dziewczyny. Super wyszłyście.
Mam kilka pytań:
Gosia, czy ta promienna dziewczyna bez okularów to Ty? :D
Przyznajcie się... spodnie kupowałyście razem ? :D
Ten przystojniak to nie przypadkiem jakiś właściciel Bebelulu? Podobna osoba jest na ich stronie.
zielanka
05-08-2008, 20:16
Gratulacje! Super artykuł (chć ciut za któtki jak dla mnie) i pięęęękne duże zdjęcia! Trudno nie zauważyć i się nie zachwycić! Od jutra czekam na zaczepki na ulicy "a gdzie pani kupiła tę chustę co ją opisywali w gazecie?" :D :D :D
Dziewczyny - pięknie, promiennie wyszłyście na tych fotkach! O tacie nie wspomnę... Przyzanajcie się, która to która? :D
a ja jeszcze nie widziałam gazety ale stawiam, że przystojniak to mąż Agi :)
a Gosia ma króciutkie włosy :)
kurka, że ja zapomniałam dzis tej makulatury kupić, no...
milorzab
05-08-2008, 20:39
Ja też odstawiam męża, bo dziecko w chuście to Franek! O ile czegoś nie pomyliłam ;)
Mam nadzieję, że w mojej mieścinie jeszcze nie wyprzedali "Dziecka". Z rana idę kupić:)
Lovrita Bornita Rokita
06-08-2008, 12:31
Ciekawy artykul, a zdjecia rewelacyjne!!!! Pieknie dziewczyny (i facecie :lol: ) wygladacie!
Napiszcie proszę kto jest kto na zdjęciach :)
Gratulacje! Super artykuł (chć ciut za któtki jak dla mnie) i pięęęękne duże zdjęcia! Trudno nie zauważyć i się nie zachwycić! Od jutra czekam na zaczepki na ulicy "a gdzie pani kupiła tę chustę co ją opisywali w gazecie?" :D :D :D
Dziewczyny - pięknie, promiennie wyszłyście na tych fotkach! O tacie nie wspomnę... Przyzanajcie się, która to która? :D
promiennie wyglądamy, bo się świetnie bawiłyśmy podczas tej sesji.. atmosfera wogóle była wspaniała :) -jakżeby inaczej skoro sami chustowi rodzice wkoło :)
jeszcze napiszę jedno :oops: chciałam jeszcze podziękować Marlenie z Bebelulu - bez poparcia właśnie Bebelulu i ich dobrej współpracy z "dzieckiem" i przekonania ich do nas i chust byoło by nam ciężko z tym artykułem ..
marta-la
06-08-2008, 13:22
Aż się zaraz wybiorę do kiosku z ciekawości :)
Piękne zdjęcia :applause: Kupowałam dzisiaj gazetę z małym w chuście i nawet nie musiałam o nią prosić bo pani kioskarka sama mi wyciągnęła "dziecko" i powiedziała "mam tu coś dla pani! pokazują te szaliczki co pani ma w nim dziecko" :lol:
Ja też jak zobaczyłam okładkę DZIECKA to ucieszyłam się. W tym samym czasie będąc w sklepie zobaczyałam rodziców, którzy chcieli kupić chyba miesięcznemu dziecku nosidło. Jego krzyk sprawił, że nie wytrzymałam i powiedziałam im, żeby kupili chuste.
Wyobraźcie sobie, że kobieta nie wiedziała, że chusty można nosić od urodzenia.
Tak sobie kiedyś myślała, dlaczego nie ma żadnych informacji o chustach w sklepach dziecięcych, chodzi mi tutaj np. o hurtownie, w których można wszystko kupić dla niemowlaka. U nas we Wrocławiu są hurtownie, gdzie w soboty jest pełno ludzi, Dlaczego nie zrobić jakieś akcji, albo ulotek informujących o zaletach chustowania
Ja też jak zobaczyłam okładkę DZIECKA to ucieszyłam się. W tym samym czasie będąc w sklepie zobaczyałam rodziców, którzy chcieli kupić chyba miesięcznemu dziecku nosidło. Jego krzyk sprawił, że nie wytrzymałam i powiedziałam im, żeby kupili chuste.
Wyobraźcie sobie, że kobieta nie wiedziała, że chusty można nosić od urodzenia.
Tak sobie kiedyś myślała, dlaczego nie ma żadnych informacji o chustach w sklepach dziecięcych, chodzi mi tutaj np. o hurtownie, w których można wszystko kupić dla niemowlaka. U nas we Wrocławiu są hurtownie, gdzie w soboty jest pełno ludzi, Dlaczego nie zrobić jakieś akcji, albo ulotek informujących o zaletach chustowania
Akcje będą spokojnie :) już są organizowane - z tego co wiem również we Wrocławiu - w ramach międzynarodowego tygodnia- Radość Noszenia :) będzie kilka akcji - w tym również we Wrocławiu :) nie tylko stricte ulotkowo - plakatowych.
no a teraz będzie kilka wykładów o chustach, pokazy wiązania, stoiska chustowe - na targach Mother and Baby we Wrocławiu - więc dużo rodziców ma okazję się dowiedzieć o tym , ze można spokojnie i bezpiecznie nosić.
więc trochę się dzieje :)
zielanka
06-08-2008, 17:11
swoja droga to jak bylam ostatnio we Wroclawiu, w hurtowni Askot na Sztabowej to widzialam tam chuste elastyczna polekonta na manekinie ! :D
DZiecko zakupione artykuł przeczytany:) Super:)
anette27
06-08-2008, 22:20
ja również po lekturze :wink:
dziewczyny wielkie :applause: :applause: :applause:
anette27
06-08-2008, 22:21
W Lublinie też będą plakaty? :D Bo jakby co to mogę rozklejać... (z dzieciem w chuście, oczywiście :D )
z przyjemnością dołączę :wink:
Dziewczyny, a to Dziecko to ma być wrześniowe????
Sorry za głupie pytanie :oops:
ithilhin
07-08-2008, 07:13
tak, wrzesniowe :-)
olivia38
07-08-2008, 09:43
Faktycznie, przesympatyczny artykuł i cudowne zdjęcia, jak milo popatrzeć na zadowolone zachustowane buziaki. :D
Może sie myle, ale na okladce jest chyba hopp nairobi??
To moja pierwsza chusta, wiec mam wieeeelki sentyment. :) :)
chciałam jeszcze podziękować Marlenie z Bebelulu - bez poparcia właśnie Bebelulu i ich dobrej współpracy z "dzieckiem" i przekonania ich do nas i chust byoło by nam ciężko z tym artykułem ..
Bo Marlena to w ogole dobry duch polskiego chustowania i robi co moze zeby o chustach bylo glosno :thumbs up:
Zakupiłam, gratuluję, promiennie wyglądacie!
W tym numerze są reklamy nie tylko Nati i Bebelulu (o Baby Bjorn o Premaxx nie wspominam :wink: ) ale jest również Polekont (str67) :D
A jest Polekont, tylko słabo wyróżnia się na tej stronie, bo przeważają kolory niebieskie a reklama jest akurat z niebieską chustą....
szkoda tylko, że reklama nati dopiero kilka stron dalej....
jeszcze napiszę jedno :oops: chciałam jeszcze podziękować Marlenie z Bebelulu - bez poparcia właśnie Bebelulu i ich dobrej współpracy z "dzieckiem" i przekonania ich do nas i chust byoło by nam ciężko z tym artykułem ..
Wiesz i to jest smutne...
Czytam Dziecko od 10 lat!, z 6 lat prenumerowałam i chyba niegdy o chustach nie pisali tak dużo. Powtarzają się tematy, cykle itp. wkółko to samo, a do czegoś tak dobrego, świetnego, jak chusty trzeba ich przekonywać :!: :evil: za mały nacisk reklamodawców?
Uwielbiam Justynę Dąbrowską i jej zespół, a jednak czasami mnie rozczarowują.
Acha, artykuł i zdjęcia świetne,
Brawo dziewczyny i jeden mężczyzna (czy dalej jest tajemniczy?)
konrad white
08-08-2008, 22:43
A gdzie jest ten artykuł?
>pyta z palcem w buzi,
kupiłam, przeczytałam. wg mnie artykuł powinien być 3 strony dluższy;);)ale zdjęcia świetne. i chustotata - ciasteczko;););)nie wiem, której, ale którejś z chustomaniaczek mąż sie udał:)
Napiszcie proszę kto jest kto na zdjęciach :)
Ja jestem w tej chuście pomarańczowej ze swoim Stasiem w kieszonce.
kamilcia.xt
14-08-2008, 15:42
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,7 ... iecka.html (http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,5561072,Najmodniejszy_sposob_noszenia_dzie cka.html)
:op: W tym samym numerze Dziecka jest reklama, która mnie lekko zmroziła. Na 7. stronie jest reklama wózka Jane i pokazany model czy też system nosi nazwę Strata. Do tego to zdjęcie w ciemnych kolorach... Jak na mój gust importer chyba nie do końca przemyślał nazwę, pod jaką wózek jest sprzedawany w Polsce. Mnie się to kojarzy bardzo niefajnie. :(
A dziewczynom oczywiście serdecznie gratuluję! Fajny artykuł, fajne zdjęcia. :thumbs up:
Nie zawsze importer ma wpływa na nazwę (najczęściej nie ma) - np. żarówki Osram ;-)
Brawo dziewczyny i jeden mężczyzna (czy dalej jest tajemniczy?)
To juz chyba na Szmacie zostalo rozszyfrowane - na fotkach forumowo pojawiaja sie Aga, ithilhin, Kasia, La Loba (Beata). Nieforumowi, a zawiazani to Franek Agi, Michalek Gosi ithilhin i maz Agi :)
Może sie myle, ale na okladce jest chyba hopp nairobi??
To moja pierwsza chusta, wiec mam wieeeelki sentyment. :) :)
tak, dobrze widzisz ;) pasiaki na fotkach sa Hoppediza. A do nairoba tez mam wielki sentyment...w zyciu nikomu nie dam! Nawet synowej! ;)
o
visenna2
27-08-2008, 13:42
:op: W tym samym numerze Dziecka jest reklama, która mnie lekko zmroziła. Na 7. stronie jest reklama wózka Jane i pokazany model czy też system nosi nazwę Strata. Do tego to zdjęcie w ciemnych kolorach... Jak na mój gust importer chyba nie do końca przemyślał nazwę, pod jaką wózek jest sprzedawany w Polsce. Mnie się to kojarzy bardzo niefajnie. :(
Kurczę, wiesz że oglądałam dogłębnie tą reklamę bo myslałam o zakupie tego fotelika, ale w ogóle mi nie przyszło do głowy polskie znaczenie :D Mnie sie "strata" skojarzyła z liczbą mnogą od łacińskiego "stratum" tylko i wyłącznie :)