Zobacz pełną wersję : Jakie wiązanie z 3 m z przodu poza kangurem?
Spakowałam już swoją długą do szafy (czeka na kolejnego chuściocha), bo my tylko w plecaku się nosimy. Okazuje się jednak, że od czasu do czasu to z przodu przydało by się Lenę wrzucić (ostatnio np. musiałam komunikacją miejską się przemieścić a na plecach mi strach). Kilkakrotnie próbowałam kangura i mi nie wychodzi. Dziś taki pojedynczy x (z pętelką na plecach), ale tego nie ma jak dociągnąć - a może się mylę, uświadomcie mnie?
Mogę kieszonkę z węzłem pod pupą? W sumie to mi nawet wygodnie było. To wiązanie mam dość opanowane z przed paru miesięcy :). Tylko ten węzeł trudno mi zawiązać. Dziś zawiązałam jakby na plecach Leny a później Lenkę trochę podrzuciłam i pod kolanka go. Coś jeszcze da radę?
kieszonka z węzłem pod pupą. Albo na biodrze- siodełka rozmaite.
Na biodro to mam kółkową, ale Lena to już klocek i ciężko dla ramienia. Chodzi mi o coś konkretnie z przodu. No właśnie tą kieszonkę chyba będziemy praktykować :)
:omg: Taka zwykła kieszonka? I to dobrze trzyma? Normalnie chyba popróbuję, to byłoby świetne rozwiązanie :)
Na długą trasę i ciężkie dziecko to słabo, bo to jedna warstwa materiału jednak i trochę siada, ale dla mnie szybko się mota i mi wychodzi, ale trochę węzeł w brzuch mnie uwiera. Dlatego pytam czy coś jeszcze...?
A pojedynczy x? W sumie ja nie potrafię go zawiązać, dociąganie jest okropne, da się z 3 metrów?
Mamabasi, tzn. jakie to jest wiązanie? Bo mi taki x z pętelką na plecach się udało, tylko nie wiem jak to dociągać...
O takie:
http://www.youtube.com/watch?amp=&gl=PL&feature=related&hl=pl&v=B25bsVGc6Jg
Ale chyba 3 metry to będzie za mało...
Tu jest nieśmiertelna tabelka.
http://www.chusty.kylos.pl/artykuly.php?numer2=1603080230350658
Aczkolwiek w przypadku szczupłej mamy i (lub) niewielkiego dziecka można więcej.
Ja np wszystko zawiążę z 4,2, a według tabelki nie powinnam ;)
Mamabasi, to ja właśnie w taki x z pętelką wiąże w te 3 m (no, chusta 3,1 dokładnie ma do skosów plus zarowe skosy). Mam jakiś 38 rozmiar a Lena to 15 miesięczna (12 kg prawie) kluseczka. Tylko nie wiem jak to dociągnąć jakoś.