Zobacz pełną wersję : W jakich pieluchach najmniej odciskają się gumki?
mama-donna
02-09-2010, 19:43
Mam problem z odciskającymi się gumkami. Za dnia w zasadzie jest ok, ale w nocy już nie za bardzo jako iż mała najczęściej śpi na bokach i nóżki ściskają pieluszkę no i gumki się wpijają, a że Jula nie należy do najmniejszych dzieci (6msc i 8.7kg) to ślady gumek po nocy są czasami widoczne przez połowę dnia :( Myślałam o przejściu na jakiś wełniany otulacz, ale nie wiem co spisałoby się najlepiej. Może jakieś pomysły?
wełenka nas wogole nie odciska, ale jeszcze zalezy jaka formowanka w środku (np tots bots stretchie nie zostawia śladów wogóle, a np tetro zawsze)
nie odciskaja kieszonki yetty
flip odciska sie czasem na pleckach ale nigdy na nóżkach
mama-donna
02-09-2010, 21:25
wełenka nas wogole nie odciska, ale jeszcze zalezy jaka formowanka w środku (np tots bots stretchie nie zostawia śladów wogóle, a np tetro zawsze)
A jaką wełenkę masz?
amsterdama
o takiego http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=9&id=71&ec=0
nam sie nie odciska bum genius
odciska sie close parent mocno i troche itti bitti
welna nic ale co w srodek:D chetnie poslucham:D
mama-donna
02-09-2010, 21:33
nam sie nie odciska bum genius
odciska sie close parent mocno i troche itti bitti
welna nic ale co w srodek:D chetnie poslucham:D
No właśnie ja mam większość Close Parent i to jest masakra na naszych grubych udkach :D I myślałam, żeby do jakiegoś wełniaka wkładać te bambusowe wkłady z CP, bo one mega chłonne są.
acha dobry pomysl
doradzam otulacz bo do gatek cos wepchac a potem wciagnac na pupe to mnie przerasta (moja to fanka obrotow wszelakich)
lulu,tots, loveybums nie odciskają, do tego amsterdam albo loveybums otulaczyk polecam :)
ja najbardziej lubię formowankę z gatkami disany na noc zakładać
Pewnie CP są już po prostu za małe...
Nas IB nigdy nie odcisnęły, na pulchnych udach (9 kg, L-ki). Albo tetra plus otulacz, najlepiej dobrany rozmiarowo.
mama-japonka
03-09-2010, 00:22
gatki loveybums - nie ma szans, by się odcisnęły, a jak miałam ten problem, to do środka wkładałam składaną po prostu albo prefolda na snappi. U mnie też Tetro wełniak z wkładem nie odciska, ale słyszałam, ze u niektórych obciska.
kubutkowa
03-09-2010, 00:43
u nas lulu ładnie się sprawdza z wełniakiem loveybyms,yettowe kieszonki ,potwierdzam,też bez uciskania.
J
u nas CP to jedyna pieluszka, w której gumki na nóżkach się odciskały:twisted:
trochę pomagało ułożenie gumek jak najbardziej w pachwinach, nie na udkach
Itti Bitti, bo wąskie w kroku i formowanki/kieszonki od BabYetty
na noc rewelacyjnie sprawdza się u nas bambus od Yetty właśnie +otulacz - tu możesz jakieś wełniane gatki wrzucić np. storszeny.
nieźle też chłonie w nocy pszczoła z dodatkowym wkładem ale tu już czasem pojawiają się odciski
Gertruda
03-09-2010, 09:17
Nam jedynie odciskały się itti bitti na pleckach.
mama-donna
03-09-2010, 12:41
Pewnie CP są już po prostu za małe...
Nas IB nigdy nie odcisnęły, na pulchnych udach (9 kg, L-ki). Albo tetra plus otulacz, najlepiej dobrany rozmiarowo.
Chyba nie są jeszcze za małe, bo taki problem jest głównie przy spaniu na boku - napy wtedy też się odbijają. W sumie to mam nadzieję, że nie są za małe bo one stanowią bazę naszego stosiku pieluszkowego a mała ma raptem 6msc i nie mam raczej chęci na zakup nowego :mad:Dzień u nas mija w zasadzie bez pieluch, ale jak mała pójdzie do żłobka to pieluchy być muszą i to takie co tylko zdjąć i do wora wrzucić.
Dzięki wielkie za wszystkie rady, wełniaka na noc czas kupić :)