Zobacz pełną wersję : Monkey snuggles - kto chętny?
szast.prast
09-10-2011, 14:27
fajne, zwłaszcza ta na dole - nie widziałam takich pośród nowych materiałów - to welur?
co jest w środku - to już nowy typ?
to starszy typ jeszcze; ostatki. materiał to farbowany przez Renee welurek.
Świetne, szczególnie ta ostatnia:)
Brakuje jeszcze wpłat od 3 osób!!!! ... a Magda chciałaby już zrobić przelew do USA....
mój przelew powinien był dojść, jeśli nie, to liczę, że dasz znać.
Jeśli ktoś zlecił przelew z innego banku niż Twój po południu w piątek albo w weekend, to dotrze dopiero w czasie sesji jutro rano, więc mam nadzieję wtedy sytuacja się wyklaruje :)
Magda&Franio
10-10-2011, 12:47
Pieniądze dla Renee już przelane. Czekam teraz aż zejdą mi z konta i wtedy z agnią przygotujemy rozliczenie.
Z pw które dostałam wynika, że wszystkie dziewczyny już zapłaciły tak więc czekam aż pieniądze urzeczywistnią się na koncie, jak tylko to się stanie to zrobię Magdzie przelew:)
Mam nadzieję, że pieniądze doszły gdzie trzeba :) i czekam (nie)cierpliwie na dalszy rozwój wypadków :D
Magda&Franio
11-10-2011, 12:33
Niższy kurs dolara pozwolił nam obniżyć cenę pieluchy :)
2301 zł tyle ściągnęło za nasze 35 pieluch
65,75 zł to cena jednostkowa pieluchy
Na razie Aginia nie będzie robić zwrotów na wasze konta, ewentualne zwroty/dopłaty będą robione w momencie bądź to odbioru osobistego lub też po przygotowaniu pieluch do wysyłki (cena koperty i znaczków)
Super!
Nie trzeba juz będzie opłacać przesyłki...dla Ciebie też lepiej przy rozsyłaniu, bo znowu czekać na 6 zł od 35 osób...masakra..
carissima
11-10-2011, 14:01
Już żałuję że tylko jedną zamówiłam :/ Jeszcze raz wielkie dzięki za możliwość złożenia zamówienia :)
Gardenia
11-10-2011, 14:39
Fajnie;) a czy przyblizony czas ich NADEJŚCIA ;) jest znany? Renee potrzebuje ok. 3 tyg na uszycie ich + czas transportu do kraju ok. 2 tyg?
Magda&Franio
11-10-2011, 14:46
Sądzę, że pewnie ok miesiąca spokojnie licząc. Renee zaczełą szyć już w ubiegłym tygodniu :)
:fire: coraz bliżej, coraz bliżej ;)
p.s. mam nadzieję, że mi się Tosiula w nocy nie odpieluchuje i choć trochę wykorzysta "małpeczki", bo już robi podejścia i w nocy pielucha sucha (mimo "idących" zębów, kaszlu, i oczywiście nocnych dojadań ;)) a siusiu rano trafia do nocnika lub sedesu... ehhhh chyba trzeba "brać się" za trzecie :ninja:
Gardenia
14-10-2011, 20:33
a jak to jest z tymi nowymi wzorami na oficjalnej stronie? Miały być po 3.10 a tu szału nie ma....
Magda&Franio
14-10-2011, 20:51
Te nowe formowanki były 3 października na stonie ale się wyprzedały bardzo szybko bo były pojedyncze egzemplarze. Monkey snuggles jest malutką firemką i Renee nie produkuje takich ilości jak IttiBitti :)
szast.prast
14-10-2011, 20:54
a dodatkowo myśmy przeczyściły nieźle ofertę ze strony. ale zaglądałam i są dwie nowe śliczne róziowe.
Gardenia
19-10-2011, 21:29
te pieluchy które zamówiłyśmy wymagają otulacza, prawda? Mam nadzieję, że tak. Marzą mi się wełniane gatki i tylko szukam pretekstu zeby je kupić ;)
Magda&Franio
19-10-2011, 21:33
tak to fromowanki, możesz zacząć szukać wełnianych gaci :)
Magda&Franio
25-10-2011, 11:25
Dziewczyny Renee kończy już szyć! Pod koniec tygodnia wyśle nam pieluchy!!
:jump: nie mogę się doczekać:mrgreen:
fajnie :)
(jak długo przewidują poczty na transport?)
Magda&Franio
25-10-2011, 13:18
renee wyśle nam pocztą lotniczą sądzę że 7-14 dni i powinny być u nas
Ale super!
Magda - :kiss:
Gardenia
25-10-2011, 13:42
Świetnie. Do kogo one przyjdą? Po przeliczeniu kosztów chyba muszę dorzucic komuś jeszcze kilka zł za przesyłkę
Super, ja też już czekam na tą pieluszkę:)
:fire: o rety! już????? :D
świetnie! wyciągam gatki wełniane z szafy i czekam w blokach startowych ;)
:fire: o rety! już????? :D
świetnie! wyciągam gatki wełniane z szafy i czekam w blokach startowych ;)
:lol: wyobraziłam to sobie :lol:
:rolleye: faktycznie, trochę śmiesznie wyszło... monkey business ;)
Magda&Franio
07-11-2011, 00:17
wyslane w ubiegłym tygodniu zostały, jeszcze są jednak na terenie usa
Magda&Franio
09-11-2011, 18:20
dziewczyny czy ktoraś z was jest może przypadkiem tłumaczem przysięgłym z języka angielskiego chodzi konkretnie o tłumaczenie naszej faktury za zakupy dla urzędu celnego?
ja niestety nie.
na prawdę czegoś takiego wymagają? :duh:
Magda&Franio
09-11-2011, 20:24
wymagają tłumaczenia faktury z podpisem osoby która tłumaczyła, mimo, że to proste a byłby profesjonalny tłumacz na sali to tak bym wolała :)
dziewczyny jak wg urzędu celnego ma wyglądać specyfikacja towarowa pieluch???? help bo my z renee już świra dostajemy
Magda może załóż osobny wątek bo tutaj to tylko my zaglądamy...
Magda&Franio
09-11-2011, 20:43
aginia a na który wątek wrzucić to pytanie?
mam jeszcze pytanie czy urząd celny uznaje faktury elektroniczne? bo w necie są różne opinie na ten temat
Ja bym wrzuciła tutaj - http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=168 Co do faktury to nie mam bladego pojęcia, poszperam...
Gardenia
09-11-2011, 22:58
Jeśli chodzi o taryfikator celny to znalazłam takie coś. jak dla mnie to 'drzewo nomenkatury' jest trochę śmieszne i pokręcone ale może urzędnicy muszą mieć się czym zajmowac;)
http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=&browsebutton=Przegl%C4%85daj+drzewo+nomenklatury&Country=----------&addinfo=UWA&Year=2011&Month=11&Day=09&startpos=1&ctmode=C#POS
w tym gąszczu pieluchy są tu (patrz poniżej;) ) ale nie jestem pewna czy to to czego szukamy;/
może któraś z mam prowadzących pieluchowy biznes wie jak to dokładnie jest?
6111 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=6111&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS) - odzież i dodatki odzieżowe dla niemowląt, z dzianin
6111 20 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=611120&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS) - Z bawełny
6111 30 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=611130&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS) - Z włókien syntetycznych
6111 90 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=611190&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS) - Z pozostałych materiałów włókienniczych
Zgodnie z uwagą 6 (a) do tego działu wyrażenie „odzież i dodatki odzieżowe dla niemowląt” dotyczy artykułów dla małych dzieci o wysokości ciała nieprzekraczającej 86 cm. Obejmuje również pieluszki dla niemowląt.
Pozycja ta obejmuje, między innymi, dziane ciepłe kaftaniki, ubranka fantazyjne, pajacyki, śliniaczki, rękawiczki, mitenki, rękawice z jednym palcem oraz buciki niemowlęce bez podeszwy zewnętrznej przyklejonej, przyszytej lub w inny sposób przyczepionej do górnej części.
Należy zauważyć, że artykuły, które według wstępnej oceny mogłyby być klasyfikowane zarówno do pozycji 6111 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=6111&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS), jak i do pozostałych pozycji tego działu, klasyfikowane są do pozycji 6111 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=6111&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS) (patrz uwaga 6 (b) do tego działu).
Pozycja ta nie obejmuje dzianych czapek niemowlęcych (pozycja 6505 (http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/browsetariffi2_PL?issection=n&expandelem=6505&Year=2011&Month=11&Day=09&browsebutton=P&Country=-&addinfo=UWA&startpos=1&ctmode=C#POS)) lub niemowlęcych dodatków odzieżowych bardziej szczegółowo wymienionych w pozostałych działach nomenklatury.
(http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/pubdocument_PL?publicationName=not&ncode=116111&Day=09&Month=11&Year=2011http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/pubdocument_PL?publicationName=not&ncode=116111&Day=09&Month=11&Year=2011)
Hej,
urząd celny powinien uznać fakturę elektroniczną jednak jest to zależne od dobrej woli i humoru pracownika...
Dodatkowo nie powinni wymagać tłumaczenia tej faktury - zajmowałam się jakiś czas temu importem i nigdy nie proszono mnie o tłumaczenie faktur.
Magda&Franio
10-11-2011, 00:04
na tej karteczce ktora dostałam z urzędu celnego jest wyraźnie napisane, że musi być tłumaczenie faktury wraz z podpisem osoby tłumaczącej ( mnie dotyczy ta część dla osób fizycznych a nie osób prawnych)
Nie pomoge niestety, nie mam też żadnego znajomego tłumacza.
A może wrzucić temat w ogłoszenia forumowe?
szast.prast
10-11-2011, 12:01
na tej karteczce ktora dostałam z urzędu celnego jest wyraźnie napisane, że musi być tłumaczenie faktury wraz z podpisem osoby tłumaczącej ( mnie dotyczy ta część dla osób fizycznych a nie osób prawnych)
czyli ma być tłumaczenie przysięgłe?
Kurcze można coś takiego wymagać:hmm: Przecież taki tłumacz to droga sprawa a tu chodzi o zwykłą fakturę:shock:
Edit - Magda - ale na kartce w sumie nie jest napisane, że ma to być tłumacz przysięgły, może wystarczy przetłumaczyć i podpisać?
Magda&Franio
10-11-2011, 13:44
wystarczy przetlumaczyc i podpisac ale wiesz wolalam zapytac bo a nuż byłby tłumacz na sali to wtedy byloby prosciej.
W poniedziałek pojade z mężem do uc bo to była paczka na niego a tam trzeba osobiście.
Kurczę - nie wiem jak pomoc:(
Magda&Franio
10-11-2011, 18:28
jedna paczka do mnie dotarła niestety pozostałe 3 są w urzędzie celnym.
Pieluchy są cudownie miękkie i uszyte z niezwykłą starannością
Magda, przykro mi, że masz z tym tyle roboty. Jak Ci pomóc?
Magda&Franio
10-11-2011, 19:45
aginia na razie fakture mi renee wystawiła na tą paczkę mojego męża, pojadę w poniedziałek z nim do urzędu celnego i się dowiemy co i jak. Szkoda mi tylko moich sąsiadów bo albo osobiście albo im dowody będę musiała kserować i listownie to z urzędem celnym załatwiać.
Dziewczyny wszystkie wysyłki/odbiory pieluch, nadpłaty/dopłaty będą wysłane/ rozliczane w momencie gdy WSZYSTKIE pieluchy będą w moich rękach! także o cierpliwość proszę.
szast.prast
10-11-2011, 20:32
Magda,
koleżanka która zajmuje się spedycją napisała mi: "tłumaczenie dotyczy nie całej faktury tylko zawartości przesyłki czyli towaru http://forum.gazeta.pl/i/emoticons/smile.gif wystarczy napisać, co jest przedmiotem przesyłki i styka".
z Twojego posta wnioskuję że Ty jesteś w stanie to przetłumaczyć i się podpisać, tak?
jeśli będziesz potrzebować jakiejś pomocy, to daj znać.
ło matko, to jeszcze paczki musiały być na inne osoby wysyłane! głupio mi, że tyle z tym załatwiania... A urząd też dziwne ma wymagania.
Magda&Franio
10-11-2011, 20:36
na razie przygotowałam wszystkie papierki łącznie z tłumaczeniem nazwy produktu jak doradzacie napisać pieluchy wielorazowe czy pieluchy z materiału (cloth diapers)
aginia na razie fakture mi renee wystawiła na tą paczkę mojego męża, pojadę w poniedziałek z nim do urzędu celnego i się dowiemy co i jak. Szkoda mi tylko moich sąsiadów bo albo osobiście albo im dowody będę musiała kserować i listownie to z urzędem celnym załatwiać.
Dziewczyny wszystkie wysyłki/odbiory pieluch, nadpłaty/dopłaty będą wysłane/ rozliczane w momencie gdy WSZYSTKIE pieluchy będą w moich rękach! także o cierpliwość proszę.
ale dlaczego sąsiadów? Co oni mają do tego, czegoś nie załapałam?:hmm:
na razie przygotowałam wszystkie papierki łącznie z tłumaczeniem nazwy produktu jak doradzacie napisać pieluchy wielorazowe czy pieluchy z materiału (cloth diapers)
napisałabym cloth diapers
Pluję sobie w brodę teraz, że przysięgłego nie zrobiłam:duh:
Sporo masz z tym załatwiania, wdzięczność ogromna Ci się należy!:thumbs up:
Magda&Franio
10-11-2011, 23:22
mam z angielskiego na polski tłumaczenie zrobić
cloth diapers napisać pieluchy wielorazowe czy pieluchy z materiału
A z sąsiadami chodzi o to, że renee podzieliła nasze zamówienie na 4 paczki (ze względu na koszt przesyłki oraz wartość towaru w paczce dla urzędu celnego) i aby uc się nie przyczepił to paczi wysłano do mnie, męża mego, sąsiadki i jej męża.
Ja bym napisała cloth diapers.
Magda&Franio
10-11-2011, 23:44
mam fakturę po angielsku jest na niej cloth diapers nam na polski przetłumaczyć jako pieluchy materiałowe/ pieluchy wielorazowe czy pieluchy z materiału??
Ja bym przetłumaczyła pieluchy wielorazowe, takie określenie u nas funkcjonuje, pieluchy z materiału rzadziej się słyszy
Magda, też mi głupio, że tyle kłopotu z tym masz.
obstawiam, że urząd może bardziej interesować, że one są z materiału, niż że wielorazowe.
edit. no tośmy się wypowiedziały z KaiDo jednomyślnie :ninja:
Straszna kicha z tym urzędem celnym... niestety nie mam doświadczenia we współpracy z nimi, więc i wiele nie pomogę, ale trzymam intensywnie kciuki, żeby się udało w miarę bezboleśnie ten temat zakończyć, bo chyba i tak już wystarczająco dużo zachodu będzie wymagało wydobycie paczek od nich... ech..
mam z angielskiego na polski tłumaczenie zrobić
cloth diapers napisać pieluchy wielorazowe czy pieluchy z materiału
A z sąsiadami chodzi o to, że renee podzieliła nasze zamówienie na 4 paczki (ze względu na koszt przesyłki oraz wartość towaru w paczce dla urzędu celnego) i aby uc się nie przyczepił to paczi wysłano do mnie, męża mego, sąsiadki i jej męża.
O masz, no przecież, że na polski ;) wielorazowe, bo tak sie u nas mówi - zgadzam się z dziewczynami.
To fajnych masz sąsiadów, że się zgodzili - choć pewnie na drugi raz się zastanowią :lol:
Magda&Franio
11-11-2011, 13:29
Dziewczyny Renne wystawiła mi fakturę na 126$ za 9sztuk pieluch, czyli 14$ sztuka.
Przesyłka tych pieluch kosztowała ok 33$. 126+33=159$
Czy w uc powiedzieć, że przesyłka była gratis wliczona w cenę pieluch, czy też powiedzieć prawdę, że płaciłam za nią dodatkowo( ale nie mam na to faktury). Nie moge w uc przedstawic potwierdzenia zapłaty bo ono jest za całe nasze zakupy...
Gardenia
14-11-2011, 15:18
oj oj... nie pomogę bo po prostu - nie wiem ;/
Magda&Franio
14-11-2011, 18:36
byłam w uc płacimy vat od wartości pieluch i przesylki, clo nam nam darowali. Zapłacę to gotówką przy odbiorze...
Jeszcze tylko załatwic sprawe z sąsiadami...
Gardenia
14-11-2011, 19:16
Madzia a wyjaśnili Ci czemu Vat od zakupu i przesyłki? pytam z ciekawości bo myślałam że to osób prywatnych nie dotyczy
byłam w uc płacimy vat od wartości pieluch i przesylki, clo nam nam darowali. Zapłacę to gotówką przy odbiorze...
Jeszcze tylko załatwic sprawe z sąsiadami...
A ile?
Magda&Franio
14-11-2011, 21:13
cło nas nie dotyczy i z niego zostalismy zwolnieni jako, że pieluchy na użytek prywatny
vat czyli podatek od towarów i usług zostanie naliczony, bo towar czyli pieluchy wprowadzamy na rynek UE
VAT od pieluch 8% od przesyłki 23%, ile dokładnie to będzie dowiem się gdy listonosz przyniesie mi ocloną paczkę
Kompletnie nie rozumiem dlaczego tak się stało
hm ja mam podobny problem bo mi koleżanka ze stanów prezent zrobiła i staszkowi bbh kupiła, tylko że mnie poinformowano, co prawda telefonicznie bo się tam nie pofatygowałam, że vat na pieluszki jest 23% i tyleż na przesyłkę.
moja sytuacja różni się tym, że ona zadeklarowała, ze to prezent, czyżby z tego powodu był inny vat?
Magda&Franio
14-11-2011, 21:52
mi pan w uc, powiedział, że do grudnia tego roku vat na wielorazowe pieluchy jest 8%, bo oni to traktują jako inne dodatki odzieżowe dla niemowląt. może co uc to inna praktyka?
Murmle dostałaś już swoje wyliczenia z uc?
jeszcze nie ale raczej nie pojadę tam tylko wyślę oświadczenie pocztą i będę drżała co z tego wyniknie ;-)
Gardenia
15-11-2011, 09:30
to 23% i 8% jest liczone dla każdej z czterech paczek osobno, prawda?
Magda&Franio
15-11-2011, 10:24
Vat beda nam liczyć osobno od kazdej paczki, bo każda z paczek była wysłana na adres innej osoby. Pocieszające jest jedynie to, że tylko od 3 paczek. Bo czwarta szczęśliwie do mnie dotarła bez dodatkowych opłat.
Dzisiaj moi sąsiedzi skserują mi dowody i dokumenty dotyczące ich paczek wyślę pocztą polską do uc.
Wiecie co, z tym UC to jakas paranoja...Jeszcze nigdy nie byłam ciągana po UC z powodu paczki z USA, a przynajmniej trzy w roku do nas przychodzą. Chyba wyjątkowego pecha mamy z tymi pieluchami.
Dzięki wielkie za zalatwianie tego!
Dobrze, że chociaż jedna nie wpadła do VAT-u, chociaż i tak fajnie, że na razie ten VAT 8% a nie 23%...
W zależności od wartości pieluch/przesyłki oraz kursu dolara, to łącznie za te trzy paczki będzie pewnie coś w granicach 160-200 zł do dopłaty (o ile się nie machnęłam gdzieś w obliczeniach).
Z tym UC mamy trochę pecha, ale oni chyba wyłapują takie przesyłki w okolicach limitu (150 dolarów) do sprawdzenia, a jak w tym przypadku poszedł jeden przelew za to, to nie bardzo było jak się bronić w UC. Z tego co pamiętam Demona kiedyś osobno płaciła za pieluchy i osobno za przesyłkę, żeby uniknąć kłopotów z UC, bo łącznie było to ponad 150 dolarów, ale w razie kontroli przesyłka miała być "gratis", faktura była na same pieluchy i przelew na kwotę zgodną z fakturą.
Gardenia
15-11-2011, 10:53
dobrze wiedzieć na przyszłość jak kombinować w razie czego;/ znajomy pracuje w uc i mówi że teraz sprawdzają ile się tylko da żeby trochę money money zarobić - sposób na kryzys? :-(
Na przyszłość mój brat od grudnia co miesąc na pare dni będzie do USA latał węc bez problemu bedzie mógł przesyłki przywozić:)
carissima
16-11-2011, 12:25
Jejjjj ile masz zamieszania z tymi pieluchami... :szok:
Magda&Franio
17-11-2011, 12:06
Chcecie dobrą czy złą wiadomość najpierw?
boję się...
(dawaj obie na raz)
dobra: są pieluchy, zła: zwiększyły się koszty?
Magda&Franio
17-11-2011, 12:26
kolejne 9 pieluch jest u mnie, właśnie listonosz przytargał no i cła nie płacimy :) - to dobre wiadomości
złe, płacimy vat -23% jednak (chyba, że ktoś wie jak się od tego odwołać bo pan w uc na łączyny mówił mi w poniedziałek, że będzie to 8%)
vat wyniósł nas 96,50zł
no i najlepsze nasza paczka była rewidowana (!)
Czy chcecie poznać same złe wiadomości o naszych pozostałych dwóch paczkach?
carissima
17-11-2011, 12:35
No ja jestem nawet ciekawa co wymyślili jeszcze w tym UC. :bduh: Paranoja jakaś!!!! :duh:
a jak ten vat ma się do cen pieluch? tzn ile to wyjdzie do dopłaty na pieluchę.
No i już nie dawkuj...
ps. rewidowana tzn że porozrywali nam pieluchy, żeby sprawdzić, czy nie szmuglujemy czegoś w środku? :bduh:
Magda&Franio
17-11-2011, 12:41
z rewidowaniem- to ddokładnie tak jak jul napisałaś, paczka rozcięta ponownie zaklejona mega ilością taśmy z logoo poczty polskiej, a pieluchy w środku porozpinane napy i porozkładane widać, że je ktoś przeglądał
Do moich sąsiadów zadwoniła dzisiaj pani celnik i sąsiedzi mają przedstawić poprawione faktury zawierające towar oraz KOSZTY WYSYŁKI a także przygotować specyfikację towarową towaru w paczce (cokolwiek to znaczy) bo przedstawiona przez nich wcześniejsza faktura (dokładnie taka sama jaką przedstawił mój mąż) nie wypełnia warunków specyfikacji
szast.prast
17-11-2011, 13:05
rozumiem, że do nie koniec vatowych wyliczeń? proponuję więc, żeby całość vatu z wszystkich ovatowanych paczek rozdzielić proporcjonalnie na wszystkie zamawiające.
czy możemy Ci jeszcze jakoś pomóc?
biankaaa
17-11-2011, 13:08
Szczerze, w głowie mi się to nie mieści!
BTW niedługo przeprowadzam sie z rodzina do usa, w razie czego możecie na mnie liczyć jeśli chodzi o przywóz pieluszek ;) moze nie hurtowo, ale w miare możliwości napewno ;))) Dziewczyny walczace z uc, macie pierwszenstwo ;)))
Magda&Franio
17-11-2011, 13:10
Dziewczyny możecie poszukać gdzieś jak tą specyfikację towarową tych pieluch zrobić?
Wiecie co w tym UC to się walneli z vatem 23%,
sprawdziłam na paragonach za pieluchy kupione w pieluszkarni i jak jak byk jest, że jest to vat 8%!
Mowa jest o tym o tym załącznik nr 3 ustawy o vat nr 76. Symbol PKWiU 21.22.12-30.10 Pieluszki, wkładki do pieluch i podobne artykuły sanitarne dla niemowląt
Mowa jest o tym o tym załącznik nr 3 ustawy o vat nr 76. Symbol PKWiU 21.22.12-30.10 Pieluszki, wkładki do pieluch i podobne artykuły sanitarne dla niemowląt
Właśnie miałam Ci to podesłać:)
Jeśli chodzi o specyfikację to powinno wystarczyć : Pielucha wielorazowa (lub materiałowa wielorazowa) i ilość sztuk.
Magda&Franio
17-11-2011, 14:06
Jeśli chodzi o specyfikację to powinno wystarczyć : Pielucha wielorazowa (lub materiałowa wielorazowa) i ilość sztuk.
Właśnie to wszystko było na fakturze, obawiam się, że oni oczekują podania składu np. 60% bawełna, 40% bambus. Jak sądzicie?
Wiecie jak odwołać się do urzędu celnego od złego naliczenia vatu???
Matko co za jazda, chyba rzeczywiście szukają kasy gdzie się da bo przeginają! Żeby pieluchy rewidować:omg:
Ale po co im ten skład pieluch? Jak ktoś sobie ściągnie sweter ze Stanów to też go będą o skład prosić?
Myślę, że wszytsko jest kwestią tego na kogo sie trafi w uc:roll: może by tak Magda Twojego męża posłać, pobajerowałby panie i załawił zwolnienie z opłat:ninja:
Magda&Franio
17-11-2011, 14:54
Największy problem z tym bajerowaniem jest taki, że mamy za wszystkie pieluchy tylko jedną płatność paypalem zrobioną i w dodatku wartość pieluch jest zaniżona na fakturze...
Właśnie to wszystko było na fakturze, obawiam się, że oni oczekują podania składu np. 60% bawełna, 40% bambus. Jak sądzicie?
Wiecie jak odwołać się do urzędu celnego od złego naliczenia vatu???
Równie dobrze może im chodzić o : jedna biała, dwie zielone i trzy w kropki....Jeśli chodzi o odwołanie należy złożyć pismo z powołaniem na odpowiedni paragraf i uzasadnieniem swojej racji.Niestety na rozpatrzenie mają jeśli się nie mylę 14 dni.
Magda&Franio
17-11-2011, 23:49
Z tą specyfikacją napiszę im ,że pieluchy są z materiału bawełna i bambus i wymienię jakie pieluchy są w środku.
Kwestię korekty źle naliczonego vatu (księgowa męża potwierdziła, że powinnyśmy mieć 8% na pieluchy) odpuszczam. Ponieważ do odzyskania jest 20zł a zawracania sobie gitary przy tym co nie miara.
Z tą specyfikacją napiszę im ,że pieluchy są z materiału bawełna i bambus i wymienię jakie pieluchy są w środku.
Kwestię korekty źle naliczonego vatu (księgowa męża potwierdziła, że powinnyśmy mieć 8% na pieluchy) odpuszczam. Ponieważ do odzyskania jest 20zł a zawracania sobie gitary przy tym co nie miara.
Popieram, więcej nerwów i pieniędzy pójdzie na telefony i dojazdy do UC.
Trzymam kciuki za finał!!!
Magda&Franio
22-11-2011, 18:36
Sąsiadka dzwoniła dzisiaj do UC i miły Pan poinformował ją, że brakujące dokumenty dotarły i obecnie są analizowane. Cokolwiek to znaczy.
Oby za dlugo nie analizowali:):):)
No więc ja wysłałam pocztą oświadczenie o tym co w środku paczki priorytetem w zeszłym tygodniu, na początku tego już miałam paczkę na poczcie do opłacenia i odebrania, naliczyli mi 23% vatu :-((((
Hej Magda i jak sytuacja?
Magda&Franio
29-11-2011, 13:38
Czekamy na listonosza...z paczkami i wyrokiem ile do zapłaty.
Dajcie znac ile w razie czego do tego wyroku trzeba sie dorzucic:)
Magda&Franio
01-12-2011, 20:28
Właśnie była sąsiadka. Listonosz zostawił im w skrzynce awizo na nasze paczki. Jestem jutro na 10 rano umówiona z sąsiadką na wycieczkę na pocztę po odbiór. Nie pisało na awizo ile do zapłaty więc dowiem się jutro.
Dziewczyny, Aginia co dalej z pieluchami?
Właśnie była sąsiadka. Listonosz zostawił im w skrzynce awizo na nasze paczki. Jestem jutro na 10 rano umówiona z sąsiadką na wycieczkę na pocztę po odbiór. Nie pisało na awizo ile do zapłaty więc dowiem się jutro.
Dziewczyny, Aginia co dalej z pieluchami?
Kawka, ciacho i podział łupów:))
Kawka, ciacho i podział łupów:))
like it!
Magda&Franio
01-12-2011, 20:57
Dobra, komu jutro pasuje?
Aginia czy jest możliwość aby wszystkie wpłaty/niedopłaty poszły znowu na twoje konto, a później mi jedną płatność na konto zrobisz?
Co z pieluchami dla dziewczyn które na pp trzeba wysłać?
Mi jutro pasuje, byle nie późno po południu
Magda&Franio
01-12-2011, 21:23
Ja dam radę ale nie wcześniej niż o 15 :) gdzieś na ursynowie.
Będę jechała ze stegien autobusem 185, wysiadam koło Multikina. Proszę zorganizujmy spotkanie gdzieś niedaleko, żebym z całym tym worem pieluch nie musiała się włóczyć.
No jak to, to nie będziesz chodzić z tym worem po Ursynowie jak Święty Mikołaj i wrzucać przez kominy ;) (durny dowcip)
MamaMia może być?
Magda&Franio
01-12-2011, 21:33
jul co niektórzy obdarowani taką wielo która wpadła im przez komin mogliby się nieco zdziwić Co to?
O tą MamaMia chodzi ? http://www.mamamia.com.pl/ Jeśli tak to super :)
:high:
ja się piszę na spotkanie:) o 15 w mamma mia?
szast.prast
01-12-2011, 21:51
Magdo, mojej pieluszki nie zabieraj na spotkanie. Postaram sie ją od Ciebie odebrać w przyszłym tygodniu.
tak, tak, o tą - to chyba najbliższa wskazanego miejsca kawiarnia dzieciowa - i IMHO dla niemowlaków naj z tych ursynowskich.
Hmmm musze chwilkę pomysleć jak to jutro logistycznie zorganizować...
Magda, ale rozmumiem, że bierzesz tylko warszawskie pieluchy czy wszystkie? Bedziemy je segregoac i pakować do wysłania?
Magda&Franio
01-12-2011, 23:29
Chciałabym się wszystkich pieluch jutro pozbyć! Jeśli aginia napiszesz mi ile kopert bąbelkowych kupić do wysyłki to jutro odbierając paczki na poczcie kupię je, wezmę także z poczty te potwierdzenia nadania do wypełnienia. Nie mam drukarki w domu więc fajnie by było gdyby któraś z was wydrukowała listę z wątku kto jaką chciał pieluchę i listę adresów do wysyłki. To jutro na spotkaniu posegregujemy pieluchy, zapakujemy w koperty i zaadresujemy. Daleko od MamaMija jest poczta???? żeby je od razu wysłać
Jak uważacie wysyłamy od razu jutro te pieluchy czy czekamy aż dziewczyny wpłacą na konto różnicę w cenie??
DZIEWCZYNY WYŚLIJCIE PROSZĘ AGINI ADRESY DO WYSYŁKI PIELUCH!!
poczta jest zupełnie blisko i do tego nie taka najbardziej oblegana;
listę kto chciał jaką mogę wydrukować, adresy nie wiem czy jutro się wyrobię, bo nie będę miała dużo czasu w domu
Hej Kobitki, ja na 15 na 100% nie dam rady być, musze o 15.30 wyprawić Kube na narty i odebrac Jasia z przedszkola, tak więc dopiero koło 16 moge podjechac do MM....
Zrobie listę adresów - tak więc przesyłajcie! Moge wziąć te z przelewów, ale czasami ma się inny adres niż ten z konta...Czy robimy zbiorową paczkę np do poznania czy indywidualne? Bo z tego co pamietam z kilku miast było więcej niż 1 osoba, to zaoszczędzi roboty z pakowaniem...
Jul - jak już zrobie listę to mogę Ci przesłać? Nie mam drukarki:(
Magda- pamiętasz ile Ci przelałam, bo reszta została na moim koncie - może starczy na przesyłki? Tylko trzeba by dozabierać za te vaty i cła. Możesz to jakos podliczyć?
Magda&Franio
02-12-2011, 09:36
dostałam 2301zł jak wróce z poczty to podliczę wszystko
Wysłałabym pieluchy do każdej z dziewczyn osobno, i tak dlugo czekały na pieluchy. A 6zł chyba to niewielka różnica dla nich będzie.
Jak karmiłam Frania to przemyslałam sprawę:)
Myślę, że będzie ciężko dzisiaj ten cały temat ogarnąć bo nie sądzę aby udało nam się zdobyć wszystkie adresy. Dziewczyny mieszkające w Warszawie a jest ich 5 ( nie licząć Ciebie, mnie, Jul i Murmle) może będą chciały odebrac pieluchy osobiście...
Zaraz zrobię listę grupującą:)
Magda&Franio Warszawa – 1szt
szast.prast Wawa – 1szt
aska.jb Warszawa 1szt
murmle Warszawa, 2szt
aginia Warszawa - 3szt
sharkah Warszawa – 2szt
Olban Warszawa – 4szt
Julaac Warszawa 2szt
Jul Warszawa 2szt
Trójmiasto:
Kaido – 1szt
Espejo – 2szt
Kasia 234 – 2szt
Kraków:
Mamadi – 2szt
Mamusia_antusia 2szt
Szczecin: lilka_l 3szt
Wrocław: biankaaa 2szt
Oborniki Śl: Carissima 1szt
Poznań – Morla1 – 2szt
Magda&Franio
02-12-2011, 10:38
To kupię od razu 9kopert na poczcie i potwierdzenia nadania wezmę.
Magda&Franio
02-12-2011, 12:12
odebrałam paczki. Po podliczeniu wyszło ze ze wszystkim jedna pielucha wychodzi 75,91 gr.
Do dopłaty jest więc 6,91gr na sztuce
Dopłaty proszę robić na konto Agini, jej również proszę wysłać dane do wysyłki.
Koszty wysyłki to koperta bąbelkowa 92gr sztuka oraz priorytet 1szt. 5,7zł a priorytet 2szt. 6,2zł
Wszystkie kwity opłat wezmę na dzisiejsze spotkanie.
biankaaa
02-12-2011, 12:41
odebrałam paczki. Po podliczeniu wyszło ze ze wszystkim jedna pielucha wychodzi 75,91 gr.
Koszty wysyłki to koperta bąbelkowa 92gr sztuka oraz priorytet 1szt. 5,7zł a priorytet 2szt. 6,2zł
Wszystkie kwity opłat wezmę na dzisiejsze spotkanie.
Czyli na konto Agini wpłacamy dopłatę za pieluszkę + koszty wysyłki, tak?
Adres do Ciebie MAgda, tak?
Magda&Franio
02-12-2011, 12:48
Wszystko do Agini wysyłajcie :)
O której się spotykacie w MamaMia? Ja sama nie dam rady tam dotrzeć, ale spróbuję wysłać kuzynkę, która mieszka niedaleko :)
Magda&Franio
02-12-2011, 12:54
od 15 tam będziemy
carissima
02-12-2011, 12:56
Zaraz ślę pieniążki i niestety ale jak tylko przyjdzie pieluszka muszę wystawić ją na bazarku....Chyba, że któraś z Was już chętna jest.... (mega kryzys finansowy) :(
Magda&Franio
02-12-2011, 13:04
Zaraz ślę pieniążki i niestety ale jak tylko przyjdzie pieluszka muszę wystawić ją na bazarku....Chyba, że któraś z Was już chętna jest.... (mega kryzys finansowy) :(
Szkoda, że ją musisz sprzedać, ta twoja welurowa jest śliczna. Wstaw od razu na bazarek info, to oszczędzisz kasę na wysyłce.
Magda, na razie mam tylko 3 adresy...
Do której będziecie w MM?
carissima
02-12-2011, 13:43
Kurrrrrrrczeeeeeeee to ja muszę ją zobaczyć. Może zamiast niej jeszcze coś innego wystawię :D
aginiu - możesz słać adresy, jestem w domu, więc spokojnie powinnam wydrukować;
Jeśli ktoś z Warszawy chce odebrać osobiście, a dziś nie może w MamaMii, to mogę je potrzymać u siebie na Natolinie do odbioru - zazwyczaj ktoś jest w domu - ale rozwozić po mieście nie dam rady.
To podeślę koło 14, zobaczymy ile sie uzbiera:)
Magda&Franio
02-12-2011, 14:28
Dziewczyny ja nie dam rady przytargać wszystkich pieluch..... to są dwie na prawde duze torby a ja musze jeszcze do autobusu sie wtoczyc. Wezme ze soba tylko te do wysylki i dzisiaj te co odbieracie osobiscie
Magda to może weź tylko te co mam adresy - sztuk 4?
Magda&Franio
02-12-2011, 14:40
Dobra mój tata mnie przywiezie tam z torbami będę ok 15.15. Czy może być tak, że jul przejmie ode mnie pieluchy do odbioru osobistego a aginia te w kopertach do wysłania?
A może znajdzie sie jakaś dobra duszyczka, która weźmie na siebie wysyłki? Ja ledwo zipię, męża ostatnio w domu w ogóle nie ma, i przez najbliższe 2 tyg nic sie nie zmieni:( Cały majdan na mojej głowie...i jakoś średnio widzę wysyłanie tylu paczek z Frankiem:( Ktos się ulituje?
Jeśli ktoś z Warszawy chce odebrać osobiście, a dziś nie może w MamaMii, to mogę je potrzymać u siebie na Natolinie do odbioru - zazwyczaj ktoś jest w domu - ale rozwozić po mieście nie dam rady.
Ja się zgłaszam na taką opcję - wyślę do Ciebie moją kuzynkę z Imielina - prześlij mi proszę adres na PW. Dziękuję :)
A może znajdzie sie jakaś dobra duszyczka, która weźmie na siebie wysyłki? Ja ledwo zipię, męża ostatnio w domu w ogóle nie ma, i przez najbliższe 2 tyg nic sie nie zmieni:( Cały majdan na mojej głowie...i jakoś średnio widzę wysyłanie tylu paczek z Frankiem:( Ktos się ulituje?
mogę poogarniać kwestię wysyłkową - adresy, gdzie które pieluchy (razem na miasta, czy osobno), ale wolałabym ich nie wysyłać, bo poczta z moją dwójką jest trochę skomplikowana - aginiu, możemy się tak podzielić?
sharkah - poszedł priv :)
Dziewczyny, bardzo dziękuję za spotkanie, wybaczcie, że ekspresowe i z mojej strony mocno chaotyczne ale dzisiaj mam kiepski dzień, nic mi nie idzie, wszystko sie psuje :roll: Proponuję dogrywkę w godzinach przedpołudniowych - Magda - wpadniesz jeszcze do nas?
Pieluszki cudne! :heart:
Magda - wielkie dzieki za ogarniecie tematu, pisanie do Renee i przeprawy z UC :kiss:
Jul - dzielna z Ciebie kobieta:kiss:
Dziewczyny przesyłajcie adresy i brakujące $$$ bo na poczte chcemy pójść raz, a część juz jest na czysto i nie chcemy ich blokować;)
ja również bardzo dziękuję za spotkanie i Magdzie przede wszystkim za sprowadzenie tych cudnych pieluszek!:thumbs up:
z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić za kawę:oops: Jeśli pani się upomniała i jeśli zapłaciłyście, podajcie proszę nr konta, żebym mogła Wam oddać!:sorry:
aginiu, pieniądze już przelewam
Magda&Franio
02-12-2011, 20:25
julaac ja za Twoją kawę nie płaciłam
jul może u ciebie Pani się w MamaMia o kasę za kawę julaac upomniała
szast.prast twoja pieluszka jest u mnie na stegnach, wszystko w wyniku zamieszania. Napisałaś na wątku, że chcesz ją ode mnie odebrać a później agini przesłałaś pieniądze za wysyłkę
czy ja bym mogła poprosić o dane do przelewu na pw? I ile dokladnie mam przelać, bo mi ciąża mózg przytępiła i się pogubiłam ;)? Adres wyślę wieczorem, bo właśnie sprzedaję pieluche na bazarku i wieczorem rozstrzygnie się do kogo poleci
Magda&Franio
02-12-2011, 20:38
aska.jb wysłałam pw
Magda&Franio - dzięki bardzo za ogarnięcie całego tematu i zamieszania z UC :mighty:
Aginia - przelew z dopłatą poszedł, więc najpóźniej w pn będzie u Ciebie - dzięki za zajęcie się płatnościami :applause:
Jul - dzięki za pomoc i odbiór prawie osobisty ;)
julaac - za kawę nie płaciłam, inna sprawa, że moja starsza zafundowała mi taką histerię przy wychodzeniu, że pani z dodatkowymi sprawami już trudno byłoby podejść...
sharkah - pielucha odebrana - mąż zaproponował, żebym podmieniła na jednorazówkę, że może kuzynka się nie zorientuje - nie podmieniłam, ale że powtórzonego dowcipu nie zrozumiała, więc może jednak trzeba było ;)
Nie pamiętam czy dawalam adres, w razie czego dajcie znac na PW komu i ile za PP jeszcze uregulowac?
Mhm, czyli wygląda na to, że muszę oddać przy okazji. Ok.
Magda&Franio
02-12-2011, 21:36
espejo
"odebrałam paczki. Po podliczeniu wyszło ze ze wszystkim jedna pielucha wychodzi 75,91 gr.
Koszty wysyłki to koperta bąbelkowa 92gr sztuka oraz priorytet 1szt. 5,7zł a priorytet 2szt. 6,2zł"
sharkah - pielucha odebrana - mąż zaproponował, żebym podmieniła na jednorazówkę, że może kuzynka się nie zorientuje - nie podmieniłam, ale że powtórzonego dowcipu nie zrozumiała, więc może jednak trzeba było ;)
Wiem, wiem, też mi powtórzyła :D dzięki raz jeszcze :)
Magdo, Aginiu, Jul
przepraszam, że dopiero teraz- ale od dawna śledzę wątek i długo nic się nie działo... a tu: łups! i już pieluchy są! :) Jutro i w nd (od 9.00-17.00 mam zajęcia) będę na Mozarta w Dolinie Służewieckiej i mogę po moje 4 szt podjechać na Ursynów- bliżej nie będzie :) gdzie? kiedy? mam brać dopłatę? czy wysyłać na konto? jeśli tak, to jakie? poproszę o info przez pw lub tu na wątku :)
no i dzięki przeogromniaste za to załatwianie i przezwyciężania trudności :)
espejo
"odebrałam paczki. Po podliczeniu wyszło ze ze wszystkim jedna pielucha wychodzi 75,91 gr.
Koszty wysyłki to koperta bąbelkowa 92gr sztuka oraz priorytet 1szt. 5,7zł a priorytet 2szt. 6,2zł"
Dzieki!!! za ifno - w poniedzialek bede placic
szast.prast
03-12-2011, 00:45
szast.prast twoja pieluszka jest u mnie na stegnach, wszystko w wyniku zamieszania. Napisałaś na wątku, że chcesz ją ode mnie odebrać a później agini przesłałaś pieniądze za wysyłkę
napisałam do A., bo z Twoich postów wywnioskowałam, że nie chcesz przechowywać pieluch u siebie w domu. ale jeszcze nie przelałam (właśnie się miałam do tego zabierać). więc mogę podjechać w tygodniu na Stegny i wówczas uregulować wszystko. co Ty na to?
Magda&Franio
03-12-2011, 01:10
Marta wolałabym abyś dopłatę zrobiła na konto agini. Pieluszkę odbierzesz u mnie. Pieluchy teraz jul przechowuje :)
Jutro będziemy z Frankiem na smykofonii, na koncercie na 11. Może też się wybierasz?
szast.prast
03-12-2011, 01:14
Marta wolałabym abyś dopłatę zrobiła na konto agini. Pieluszkę odbierzesz u mnie. Pieluchy teraz jul przechowuje :)
Jutro będziemy z Frankiem na smykofonii, na koncercie na 11. Może też się wybierasz?
OK. Przelew do Aginii, pielucha od Ciebie. niestety, smykofonia nas ominie, w weekend pracuję:(
dziewczęta - właśnie dzieliłam pieluchy i wypada, że zamiast jednej welurowej ooga booga mamy taką tkaninkową ślicznotę
http://images38.fotosik.pl/1238/42dd23260469316f.jpg
Czy ktoś by jej nie przygarnął zamiast ooga booga, ewentualnie zamiast welurowych żyraf?
Kasia.234
03-12-2011, 01:23
ja mogę ją wziąć zamiast żyrafek :)
:)
no to krok do przodu - czy może jednak jakieś ooga booga, ewentualnie czy teraz kto zamieni welur na welur (ooga na żyrafki) (mam nadzieję, ze nie przekombinowałam - w razie co zamienię swoje oogi na żyrafkę Kasi, choć o tyle niechętnie, że mężowi oogi boogi się podobają, a żyrafki mam już na innej pieluszce)
Kasiu a może zamiast tych zwierzaków z postu Jul chciałabyś kowbojów?
w tak zwanym międzyczasie...
(prawie) wszystkie małpki, które wylądowały u mnie w domu
http://images35.fotosik.pl/1061/ef21f01935b4c25c.jpg
i jedna małpka na tle przyjaciół ;)
http://images45.fotosik.pl/1249/d7e5714fe8ac2a41.jpg
w wyniku sesji żadne małpki nie ucierpiały ;)
Magda&Franio
03-12-2011, 15:38
jul piękna sesja. Na taki widok warto było czekać te 2 miesiące :)
Gardenia
03-12-2011, 16:41
jul piękna sesja. Na taki widok warto było czekać te 2 miesiące :)
o taaak;) widzę swoje auta i kowboje ;DDD
dziewczyny dzięki Wam za wszystko!!
wieczorkiem zrobię przelew do A
super, super, super;)
Kasia.234
03-12-2011, 17:29
Kasiu a może zamiast tych zwierzaków z postu Jul chciałabyś kowbojów?
dzięki, ale kowboje juz mam (jako drugą pieluszkę) :)
Magda&Franio
05-12-2011, 12:32
Dziewczyny i jak tam idzie zbiórka dopłat??? Kończymy już całą akcję?
Dziewczyny i jak tam idzie zbiórka dopłat??? Kończymy już całą akcję?
wlasnie wplacilam:)
Kasia.234
05-12-2011, 13:16
ode mnie wczoraj poszło
pieluchy polecialy dziś do osób, do których miałam od Agini adersy i potwierdzone wpłaty, tj do morli, bianki i zastepczyni aski - reszta pojdzie pewnie jak beda adresy i potwierdzenia od wszystkich :)
carissima
05-12-2011, 17:38
Ja wpłaciłam właśnie.
Dziękuję Wam dziewczyny!!!!!!!:mighty:
Zrobiłąm przelew, przepraszam że dopiero teraz, trudno mi na razie ogarniać dwójkę potworków:D.
Chylę czoła przed organizatorkami przedsięwzięcia - wielkie dzięki:)
Brakuje mi jeszcze wpłat od
Murmle
szast prast
mamaDi
Olban
Pamietajcie też o adresach!!!!
a będziesz jutro to bym ci gotówkę dała?
jeśli nie to zmuszę męża żeby zrobił przelew jak najszybciej tylko prześlij mi jeszcze raz adres bo możliwe, że nie mam.
To może przekaż Julii a ja się z nią rozliczę:)
jeszcze brakuje kilku adresów do wysyłki - MamaDi, lilka_l i carissima - podeślijcie je proszę - albo od razu mi, albo aginii.
Brakuje mi jeszcze wpłat od
Murmle
szast prast
mamaDi
Olban
Pamietajcie też o adresach!!!!
Aga,
już wpłaciłam :)
dzięki przeogromne za trud załatwiania tych pieluszek! ale są CUDOWNE!!!!
Wpłaciłam właśnie, przepraszam, że dopiero dziś i dziękuję.
Pzdr
biankaaa
06-12-2011, 16:13
Pieluszki dotarły! Są śliczne, cudny materiał i wyglądają na chłonne. Wzór ciasteczkowy imo znacznie fajniejszy niz na zdjęciu ;)
Dziewczyny - bardzo, bardzo dziękuję za organizację całego przedsięwzięcia, szczególnie że do najłatwiejszych nie należało:)
cieszę się, ze doszły - dzięki za info :)
A ciasteczka oprócz urody jeszcze mają dosyć grubą/solidną dzianinę, więc powinny dobrze chłonąć i chyba dobrze się starzeć (niestety dzianinka w moich tukanach okazała się delikatniejsza)
Magda&Franio
06-12-2011, 19:30
Malina na bazarku pieluszkowym wystawiała ostatnio MS właśnie w ciasteczka i wizualnie prezentowały się bez zarzutu mimo użytkowania. Tak jka Jul stwierdziłaś odbierając na spotkaniu wszystkie pieluchy to różniły się nie tylko wzoremale także typem dzianiny z której są uszyte.
Gardenia
06-12-2011, 19:45
oj dziewczyny nie drażnijcie.... my wciąż czekamy ;)
sukcesywnie wypuszczam, ale wciąż czekam na ostatnie 2 adresy... Wolałabym resztę wysłać za jednym zamachem, zwłaszcza, że dzieci właśnie zaczęły mi chorować.
Gardenia
07-12-2011, 09:29
jul czy mogłabyś wysłać pieluski dziś ewentualnie jutro? zbliza sie weekend i fajnie gdyby przyszły przed nim.
Magda&Franio
07-12-2011, 10:24
Z mojego punktu widzenia fajnie by było gdyby wszyscy już zapłacili. Właśnie spadł śnieg a kombinezon puchowy dla mojego dziecka zamówiony u Lindy czeka nadal na nas nieopłacony....
Dzisiaj przyszly!!! bardzo dziekuję! i podziwiam, bo wymagala ta kacja niezlej organizacji i cierpliwosci!!! jeszcze raz wielkie dzieki!
Nasze małpy też już z nami. Jeszcze raz wielkie dzięki:kiss:
Majka przymierzyła jedną pieluszkę -na 16 kilogramowca też pasuje:mrgreen:
Ciekawe czy będzie pasować na moją 3 kg kruszynkę? Chyba troszkę poczekamy
Generalnie pieluszki podobają mi się wizualnie i technicznie - a reszta wyjdzie "w pranie"
Jul, a Ty całą resztę pieluszek trzymasz, czy część jest w drodze już?
Magda&Franio
07-12-2011, 20:42
Jul, a Ty całą resztę pieluszek trzymasz, czy część jest w drodze już?
Jul tak spodobały się pieluszki, że nawet z nimi śpi. KaiDo nie myśl więc. że swoją małpeczkę w ogóle zobaczysz :~)
Związałam, zakneblowałam i przetrzymuję w lochu :ninja:
Zostały jeszcze u mnie ostatnie dwie przygotowane koperty (ostatnie adresy dostałam dopiero dzisiaj) i wypisane awiza, chciałabym je wysłać razem, żeby już więcej na pocztę nie latać - jedna wysyłka poszła w poniedziałek (dziewczyn, których adresy i wpłaty dotarły przez weekend), druga we wtorek (to w tej wysyłce były pieluszki espejo i lilki).
Ja jeszcze nie dostałam wpłaty od MamyDi, ale wiem że przelew juz poszedł:)
Magda&Franio
07-12-2011, 20:53
Aginia jak Ftranek uśnie to napiszę wyliczenie ile dla mnie $ i wyśle pw
Ok:)
Jul Ty też wyślij, plus minus to co Ty powinnaś zapłacić Magdzie i plus Murmle:)
też lecę usypiac Franka:)
Związałam, zakneblowałam i przetrzymuję w lochu :ninja:
;)
czyli moja pewnie poszła we wt, to czekam jutro na listonosza!:)
jul ty pamiętasz że w kawiarni jadłaś na koszt mojego Vatu?
Magda- opróżnij skrzyneczkę:)
Magda&Franio
08-12-2011, 18:39
Dario ujawnij się!
Lilka proszę skontaktuj się z aginią!
Do momentu wyjaśnienia z aginią wpłat ja nie mogę otrzymać swoich pieniędzy! Zlitujcie się, kurcze...
Magda, już wszystko wyjaśnione:) Dopłaty zrobione, pewnie jutro będę na koncie:)
Magda&Franio
08-12-2011, 19:52
Dziękuję :)
Magdo przepraszam za zamieszanie, cosik pokręciłam i źle wpłaciłam i bez nicka i w ogóle. Ale już wyjaśnione, ujawnione i dopłacone.
Dario ujawnij się!
Lilka proszę skontaktuj się z aginią!
Do momentu wyjaśnienia z aginią wpłat ja nie mogę otrzymać swoich pieniędzy! Zlitujcie się, kurcze...
wysłalam pieniadze i wiadomosc do aginii po 15, przepraszam ze tak pozno:oops:
.
Gardenia
09-12-2011, 11:11
kurde, ja to mam pecha do poczty. dalej do mnie paczka nie dotarła :-?
Magda&Franio
09-12-2011, 11:15
Przejdź się na pocztę jak masz niedaleko i dopytaj. Z pocztą polską nic nie wiadomo niestety.
Gardenia
09-12-2011, 11:22
Dzwoniłam... przemiła pani byla bardzo chętna do pomocy ale niewiele mogła zdziałać bo mojej przesyłki nie ma. Awizo tez nie dostalam więc czekam... mam nadzieje, że dziś przyjdzie. kurcze, ta poczta!
do mnie też jeszcze nie dotarła...ale ostatnio coś mam "szczęście" do opóźnień w przesyłkach wszelakich
Gardenia
09-12-2011, 18:10
Jak człowiek trochę ponarzeka to od razu się znajdą;) Pani listonosz trzymała mnie w niepewności az do piątku do 17.00 ;)
U nas deszcz, śnieg i halny więc miała problemy z dotarciem wczoraj.
Koniec końców pieluszki są u nas i jesteśmy zachwyceni wykonaniem i jakością materiału.
Myślę, ze te prawie dwa miesiące czekania nie poszły na marne.
Dziewczyny dziękuję Wam że zorganizowałyście to momentami skomplikowane przedsięwzięcie.
Pozdrawiamy
ps. zakładam, że macie już dość zbiorowych zamówień? czy moze machniemy znowu jakieś:ninja: żartuję ;)
Do mnie też już dotarła.
Dziękuję pięknie wszystkim, którzy poświęcili swój czas aby nasze zamówienie zbiorowe doszło skutku:)
Tak z ciekawości dopytam: zamówiłam pieluszkę z weluru, i od środka ma też welur, tyle że gładki. Jak to wygląda w tych z bawełnianej dzianiny? Od wewnątrz gładka bawełna? Wkład też mam obszyty welurem.
wnętrza wszystkich są takie same - welurowych, tkaninowych, dzianinowych :)
Magda&Franio
10-12-2011, 11:29
Nigdy więcej nie zrobię zamówienia zbiorowego. Właśnie u sasiadów była pani z poczty u ktorej wraz z sąsiadką odbierałyśmy ostatnie dwie paczki. Otóż baba z poczty wydała mi jakieś tam karteczki które powinien otrzymać urząd celny natomiast nie dała mi jakichś innych papierków, no i zapomniała, że sąsiedzi mają złożyć podpisy w 2 ważnych księgach. Niestety ja wyrzucilam wszystkie kwity które dostałam w związku z zamównieniem. Tu zaczęła się piekielność pani z poczty, zaczęła się tak wydzierać (jakim prawem to wyrzuciłam przecież papier z poczty to święta rzecz), że ludzie z mieszkań na naszej klatce powychodzili, zaczęła grozić nam odpowiedzialnością skarbową(!) itd. Powiedziałam babsztylowi, że jedyną osobą która zostanie pociągnięta do odpowiedzialności to będzie ona i będzie to odpowiedzialność dyscyplinarna bo złożymy na nią pisemną skargę oraz mam nadzieję premii rocznej nie dostanie.
Dobra to sobie ulżyłam, teraz czekamy na moją mamę, żeby nam dzieci popilnowała i idziemy na pocztę skargę składać. Normalnie same brzydkie słowa na usta się cisną.
Magda - tak mi przykro:-( wszystko wydawało się takie proste, zamówić-odebrać ...a tu takie schody...rozumiem twoja wściekłość, też przez ostatnie dni walczyłam z pocztą, no ale w sumie co Ci po moim pocieszaniu skoro i tak musisz iśc na tę cholerną pocztę - wrrrrr
Do nas pieluszki właśnie dotarły:) Cudne są!
Dzięki dziewczyny za całą masę pracy włożoną w zamówienie. Przykro mi Magdo, że ciągle jeszcze zaprzątają Cię pieluchowe sprawy.
Ja polecam się na przyszłość:) Tak jak pisałam wcześniej od tego miesiąca mój brat co mesiąc będzie dwa tygodnie spędzała w USA. Jak wynajdę jakieś fajne pieluszki w promocyjnej cenie to zoobowiązał się do ich przywiezienia pod warunkiem że gabaryty nie będą za duże:). Więc jeśli wpadnie Wam coś w oko to dawajcie znać i będziemy zamawiać.
Pieluszki dotarły!!!!Są wspaniale, takie mięciutkie..Dziewczyny dla Was buziak wielki za tyle pracy, którą włożyłyście aby pieluchy do nas sprowadzić i porozsyłać :kiss::kiss::kiss:!!!!!!!!!
Kasia.234
13-12-2011, 18:32
Moje również dotarły, dziękuję serdecznie osobom zaangażowanym w zamówienie :)
I mam nadzieję, że te problemy z pocztą i urzędem szybko się skończą.
Magda&Franio
08-08-2012, 14:10
Dziewczyny może nowe pieluchowe zamówienie kto chętny?
Chciałabym zrobić znowu duże zamówienie 35sztuk pieluszek, ze względu na korzystną cenę oraz same wybrałybyśmy tkaniny!
mamaUlki
08-08-2012, 14:48
Ja bym była chętna tylko ile by wyszło cenowo jedna tak mniej więcej?
Magda&Franio
08-08-2012, 14:55
cenowo przedział pewnie 70-80zł za sztukę, $ ma teraz odrobinę wyższy kurs niż przy poprzednim zamówieniu oraz chcę zamówić wszystko jedną paczką więc płacimy cło i vat
Wieczorem dodam forki uszytych już pieluch z tych tkanin, co prawda innych firm ale łatwiej będzie sobie wyobrazić :)
chcę zamówić 4 wzory na pewno te:
http://images45.fotosik.pl/1492/df41cf86862abbba.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images39.fotosik.pl/1697/889e4addda834e9a.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images48.fotosik.pl/348/f4c6a7810967e80b.jpg (http://www.fotosik.pl)
a zniżka byłaby tylko na pieluszki, czy też inne artykuły - np. wełniaki?
Magda&Franio
09-08-2012, 21:57
Co do zniżki to pewnie na wełniaki by również była. Na facebooku na fanpage'u MS są kody rabatowe w tym tygodniu na wełnę.
Dziewczyny ja sobie dzisiaj zamówiłam pieluszki i kocyk w MS, stwierdziłam, że skoro zainteresowanie takie małe tutaj na wątku to na pewno nie uzbieramy tych 35sztuk do grupowego zamówienia.