Zobacz pełną wersję : Pieluchy pierwszej jakości.
erithacus
16-08-2010, 01:02
Było już o chłonności, wygodzie stosowania, walorach estetycznych. Teraz chciałabym zapytać jakie pieluchy są według Was najlepszej jakości. Chodzi mi o wykonanie, odszycie, jakość materiałów itp.
Wiadomo, że np. CP się kulkują, BG zużywają na rzepach, w NB puszczają gumki, a pul minki traci na urodzie. Jakie pieluchy są ich przeciwieństwem?
Jak dla mnie taką idealną jakościowo pieluchą jest DreamEze. Po trzech miesiącach używania wygląda jak po pierwszym praniu, jest świetnie odszyta, nie ma rzepów, które mogłyby się zniszczyć, a wkładki się nie zwijają i nie szarzeją. Nie ma ani jednego babola, ani jedna niteczka nie wystaje, wszystko równiuteńkie i w ogóle cacuszko ;)
Itti bitti. kropka:)
Podpisuje sie. Uzywamy od prawie urodzenia. Minkee bez zarzutu. Wkladki takze.
Aha, i dodam, ze przez pierwsze 5 mies. uzywalam wylacznie IB, wiec swoje przeszly.
Ja też lubię IB
i Flipa :)
trzeba o nie dbać, ale o wszystkie ładne rzeczy trzeba dbać ;)
bG AIO organiczny jest moim prywatnym mistrzostwem swiata od roku
IB i Bambooty wg mnie są rewelacyjne
erithacus
16-08-2010, 11:13
IB są porządne, ale czasem pul w nich skrzypi. A skrzypiący pul, to już nie jest dla mnie pierwsza jakość.
Za to co do Flipa się zgodzę. Otulacz jest pierwsza klasa.
IB i minkee Yetty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E, nie będę oryginalna - IB :) Kupiłam jesienią kilka sztuk od morepig, używane na okrągło i nic, absolutnie nic się z nimi nie dzieje. Raz jedna złapała trochę kłaczków w praniu, ale zlazły przy kolejnym. Wciąż są jak nowe, nawet metki się nie spierają.
IB są porządne, ale czasem pul w nich skrzypi. A skrzypiący pul, to już nie jest dla mnie pierwsza jakość.
Za to co do Flipa się zgodzę. Otulacz jest pierwsza klasa.
ib-pul skrzypi+wnętrze się mechaci.
z bambooty to samo co z ib.
z dużo używanych,ale z założeniem,że się dba o pieluchy;):
formowanki loveybums bawełna
kieszonki PULowe babyetta (zależy jeszcze jaki rodzaj PULa,w niektórych PUL na 60st. blednie a w niektórych jest idealny)
otulacze PULowe swaddlebees
otulacze PULowe nature babies classic napy
kieszonki knicckernappies
kieszonki happy heiny`s onesize rzepy
aio thirsties
tetra lux
margeritta
16-08-2010, 21:53
ib, flip i stokrotki fuzzi
Real easy- pieluszka idealna:D
ib, flip i stokrotki fuzzi
Miałam własnie stokrotki dopisać;)
kamuszyca
17-08-2010, 00:09
bezapelacyjnie babyetta w wydaniu pulowym i minkee na napki
bezapelacyjnie babyetta w wydaniu pulowym i minkee na napki
podpisuję się obiema rękami!!! BEZAPELACYJNIE :)
Itti Bitti, Babyetta, Flip - niezbyt oryginalnie :).
Storcheny też nam się całkiem nieźle sprawują, ale zauważyłam po studium przypadków, że różnie to bywa.
kasia wska
17-08-2010, 17:17
dla mnie fuzzi, blueberry, knickernappies, babyetta, hh i flip. uff!
tysiula i aplle cheks
flip to wiadomo :)
zapomniałm dodać muskuta aio
jak dla mnie do tej pory przetestowane i "niezniszczalne:
formowanki loveybums
flip
babyetta
motherease niezniszczalna choc średnio leży na pupci
itti bitti są przesliczne ale sie zmechaciły:( choc baaardzo je lubie mimo wszystko :)
na razie w zadne takie nie trafilam.
BG - blekna kolory i rzepy sztywnieja i nie lapia
IB - otulaczowa czesc OK (poza jedna sztuka, ale musiala byc jakas feralna po prostu) - wkladki - masakra - poodpadaly mi napki, poprzecieraly sie na szwach, jedna wkladka rozwarstwila. No fakt, uzywam intensywnie ponad rok, no ale jednak po pieluszce z prawie 70 PLN i wkladkach za prawie 35 PLN oczekiwalam wiecej wytrzymalosci.
FB - nie podoba mi sie wykonanie, aczkolwiek bardzi dobrze sie piora. Chociaz nie, polar sie kulkuje.
AIO BabYetta (stary typ) - w sumie rzep poszarzal, po dluzszym uzywaniu przeciekaja ( po ilus tam praniach)
Otulacze ME - plamia sie, te z rzepami - rzepy fatalne, te z napkami OK, ale zakladane do tetry nie dopasowuja sie
Acha i mialam nonamy, niby fajne, ale biala zrobila sie natychmiast szara, a w drugiej puscila gumka.
W sumie uzywam teraz uszytych przez siebie - nie sa doskonale, ale nie tego po nich oczekiwalam ;) i nie wydalam na nie tyle kasy co na kupne, a jakosciowe nie widze roznicy :P
Karolaino
23-08-2010, 18:23
A jak dla mnie to rządzą kieszonki PD - wykonane są średnio - ot brzydka dziura na wkładki- ale po 3 latach używania wyglądają jak nowe, i wkładki i polarek bielusi, czego np o Wonderoo i BG nie mogę powiedzieć. Strasznie łapią plamy :(. Z formowanek to zdecydowanie bambusowa tots bots na napy - wyglądają jak nowe po 2 latach używania a z otulaczy to wełna IV i gatki Storchenkinder. Disana straaasznie się mechaci. Z otulaczy PUL - Mother Ease na napy nie zmieniają swego wyglądu chyba nigdy ;)
pomidore
23-08-2010, 18:38
IB, bluberry, mini lala, rumproozy - nic sie nie dzieje z nimi złego po 8 mcach użytkowania.
omniemka
23-08-2010, 19:47
Ja też uważam, że PD są bardzo dobre jakościowo (ale niezbyt piękne). Intensywnie używane 3 lata i nic im nie dolega. A otulacz nie do zdarcia to pulowy Swaddlebees.
Jak dla mnie najlepsze są Flipy!
Kropka.
klusiecka
23-08-2010, 22:29
Jak na razie to jedne handmejdowe- po 2 miesiącach, nadal jak nowe :) mimo ze noszone ciagle
a i jeszcze wkład z flipa- super jest po prostu
a miałam CP- działa, ale sie kulkuje i ogólnie brzydnie
Itti itti skrzypi
Tanie minkee szarzeją
toots to porazka po prostu
filipinka
24-08-2010, 00:41
a ja bardzo sobie chwale pieluchy blueberry oraz mini lale