Zobacz pełną wersję : a gdybym chciała zacząć produkcję...
pajęczyna
11-08-2010, 19:00
A gdybym Wam powiedziała że chcę się wziąć za produkcję chust? Hehehe, dobre, nie?.... ;) Czytam to forum od daaaawna i tyle samo chustuję, wiem jak wygląda dobra chusta, jaka jest w dotyku i jakie ma właściwości, ale brakuje mi pojęć które miałyby ją określić. Dotyczy to splotów, wątków, osnów, czymkolwiek to wszystko jest...
Jakie właściwości, jeżeli chodzi o sprawy tekstylne, ma dobra chusta? Podpowiecie mi? :ninja:
bedziesz tkała ??? własnorecznie??? ;)
pajęczyna
11-08-2010, 19:07
Hehe, mam po teściowej krosna, duuużo wolnego czasu i zapału :P
Ale pytanie zadałam poważnie :)
wow to jestem ciekawa co z tego by wyszło ;-) Tylko prosze coś ładniejszego niż pamir :mrgreen:
Co do pojęć nie pomogę bo ja nie bardzo się znam :ninja:
pajęczyna
16-08-2010, 11:07
Nie bierzecie mnie na poważnie...? A szkoda, szkoda.... żebyście się za jakiś czas nie zdziwiły :P
zastanawiam sie, jak bardzo na wschodzie mieszkasz, patrzac na Twoja lokalizacje ;)
a na serio - na forum sa specjalistki od produkcji, sa nawet osoby po studiach specjalnych, choc nie zawsze sie ujawniaja - moze ktos Ci napisze pw?
Zazdroszcze Ci odwagi :) ale podobno do odwaznych swiat nalezy!
nick do tkania masz fajny :ninja:
niestety, nie znam się na tkaniu ani na materiałach, nie pomogę... Ale życzę powodzenia! :D
ja piszę się na pierwsze testy, na poważnie:) nie mam pojęcia o tkaniu, ale jestem ciekawa, czy uda Ci się utkać chustę. w każdym razie - powodzenia! i czekam na efekty.
na powaznie- zrób pierwsza -przetestuj i zobaczysz-oczywiście bawełna i jak sie uda to skośnokrzyzowa:-) ja trzymam kciuki - i pokaz fotki jak tkasz:-)Super pomysł.
saaudade
16-08-2010, 11:40
ja niestety też nie mam bladego pojęcia w temacie, ale uważam, że to genialny pomysł i będę trzymała za Ciebie kciuki :)
pajęczyna
16-08-2010, 11:59
Ja sama na krosnach to nie, ale mam komu to zlecić... Tylko jak to wytłumaczyć, jak dobrać najlepsze nici itd.... Wiecie, sprawa jest baaardzo w planach, ale jak się zawezmę to może się udać ;) Wiem gdzie uderzyć, skąd wziąć "tkaczkę"... to na razie niewiele ale mam jak zacząć ;)
monika999
16-08-2010, 13:53
Ja sama na krosnach to nie, ale mam komu to zlecić... Tylko jak to wytłumaczyć, jak dobrać najlepsze nici itd.... Wiecie, sprawa jest baaardzo w planach, ale jak się zawezmę to może się udać ;) Wiem gdzie uderzyć, skąd wziąć "tkaczkę"... to na razie niewiele ale mam jak zacząć ;)
swietny pomysl! i wlasciwie dlaczego nie? w koncu Zara do niedawna tez byla tkana recznie, a Girasol nadal tkany w ten sposob. super sprawa:) moze urosnie nam w koncu konkurencja dla nieosiagalnych pamirkow;)
pajęczyna
16-08-2010, 14:22
O dziewczyny.... Przede wszystkim dzięki za tych kilka PW :)
Po rozmowie z M i jego kumplem wiem, że sprawa robi się dość poważna :ninja: Plany mamy wielkie, zobaczymy jak będzie wyglądać reszta. Oczywiście będę Was informować czy coś się dzieje i radzić się tych, które zadeklarowały pomoc merytoryczną :)
Mamusiaanusia
16-08-2010, 14:56
O to czekamy na prawdziwy polski unikat! Powodzenia! Trzymam kciuki!
Trzymam mocno kciuki i jako druga piszę się na testy! I piszę to jak najbardziej serio!
Kolor obojętny ;).
dankin-82
16-08-2010, 18:36
zawzięta z Ciebie babeczka :D co mnie cieszy, ja bez testów chętna do kupna ;) trzymamy kciuki ;)
ostroszyc
16-08-2010, 19:47
Super pomysł! Bardzo mocno trzymam kciuki i proszę o relacje z placu boju :)
czekam na efekty i powodzenia!!
dorcik81
16-08-2010, 20:36
ja też jestem bardzo ciekawa efektów:) trzymam kciuki:)
Gratuluję pomysłu i powodzenia! Fajnie jest mieć marzenia, a jeszcze fajniej je spełniać :)
ovejablanca
16-08-2010, 21:17
Też kibicuję :)
I czekam z niecierpliwością na efekty