Zobacz pełną wersję : już nie mam zagwozdki, chusta-wybrana :)
przeczytałam wszystkie ankiety i opinie i nadal nic nie wiem :duh: , chcę nabyć chustę ale:
wg życzeń mego M ma wyglądać "peruwaniańsko" - czyli jak girasol opuncja
z tego co czytałam mego 9 kg klocka girasol nie poniesie (młoda zaniebawem rok będzie miała)
do tego wazne by szerokośc 70 cm miało to cudo,
no i bądź tu mądry , ja nie znam wszystkich chust mało tego ja niewiele ich widziałam o macaniu nie mówiąc
Pomóżcie dobre kobietyyyy :hello:
Opuncja to meksykańska :) to ma być chusta dla Ciebie czy dla męża?
paskowka
11-08-2010, 12:30
Peruwiańsko czy meksykańsko to pewnie wszystko jedno - chodzi o klimat:)
Mi sie wydaje, że Girasol jeszcze spoko ponosi waszą małą. Moja ma poand 11 kg i ja nadal noszę w bawełnie i jest super:)
dokładnie o klimat chodzi heheh :) mówisz że ponosi ? Bo tak opinie czytałam że to cienkie bardzo ale ta opuncja qrcze jakoś grubawo wyglądała, szkoda że na bazarku nikt tego nie ma :(
a jakas inna w tym klimacie ?
o dżizas, girasole świetnie noszą:) to bardzo zwarcie tkane chusty. wcale nie cienkie. ja mam dwa girasolki na bazarku, ale nie opuncję;)
aprosasy od irli sobie jeszcze pooglądajcie, wątek w reklamie dla sprzedawców, zamówienia do piątku, to grubsze chusty, a piękne bardzo.
Ja przepraszam, ale zagwozdkę, nie zagwostkę.
Ja przepraszam, ale zagwozdkę, nie zagwostkę.
:hide: poprawiłam ... co za wstyd ech
Girasole sa debesciarskie! Madame ma 16 kg....czy moze juz 17?..... i Girasol nosi nas jak nic! ale opuncji nie mialam, wiec sie konkretnie nie wypowiem, ale mialam 5 roznych i wszystkie nosily.
dla faceta moze NR.17 ?
http://www.girasol.de/images/tragetuecher/t_017a.jpg
choc moze za malo peruwianski...?
za mało właśnie , już mu go pokazywałam (mi się mega podoba) , no a że to jego kieszeń więc choć niech sobie wzór wybierze heheheh :)
Jasnie Pani :)
11-08-2010, 13:11
9 kg to wszysrko jeszcze ponosi ;) to wcale nie duzo :) jak na recenzjach piszemy, ze cos nie jest dobre na ciezarki to mamy na mysli nascie kg, a nie kilka :)
Wstyd to się obrażać, a nie poprawić :)
Ja mam opuncje meksykańską. Co prawda pożyczyłam ją (och jak ja jej zazdroszczę, chodzi sobie po górach a my kisimy się w Warszawie jak ogórki...), ale po następnym tygodniu będę miała z powrotem, mogę pożyczyć do obejrzenia i ponoszenia. Też mieszkam w Warszawie, więc mogę przekazać do ręki.
Noszę w niej swego dziecia, obecnie ok 10 kg. Myślę, że jeszcze daję radę. A, tylko, że moja chusta jest już znoszona i jednostronna. Nie wiem jak się do tego mają nowe chusty, czy są grubsze, może nawet lepiej nośne. A może takie same. Chętnie bym się zresztą dowiedziała.
emma- oooo To chętnie bym "pomacała" :)
kammik- oj wstyd jednak wstyd ;)
ciezarki to tak nascie kilo - 11 moj mlodszy wazy i imo wszystko go poniesie trzeba tylko porzadnie zawiazac ;)
takze skoro maz sobie opuncje zarzyczyl - ja bym brala
zobacz jeszcze aprosasy imo sa bardzo "peruwianskie"
no własnie oglądałam i wzory do akceptacji przesłałam i się spodobał wzór na który chyba 5 m-cy się czeka "Niebieska w kropki - Patzun"
no se facet wymyslił
tak czy inaczej dziękuję dobre kobiety za opinie składam pokłon wiedzy i doświadczeniu :) będę szukała i z "pożyczek do macanek" chętnie skorzystam :)
hehehe ja tylko dodam ze 9 kg to wcale nie klocek :)
spoczko bierz girasola! jak sie Wam obojgu podoba to nie ma sie nad czyms zastanawiać :) teraz Twoj dziec juz przystopuje z wagą wiec zanim osiagnie miano klocka to jeszcze troche czasu minie :)
ostroszyc
11-08-2010, 23:36
Opuncja spokojnie nosi nasz 12 kg :) jest mięsista i kochana, dla mnie - niesprzedawalna!
No wlasnie, ja tez sie balam, ze mi girasol dziecia nie poniesie, ale wszyscy polecali, weic zamowilam u Marzy i sie nie moge doczekac:)
Piekny jest bardzo!
neverendingstory
12-08-2010, 22:35
opuncja jest de best, berz ino roz:D ja mam i nie oddam, jest bardzo klimatyczna i nosi super - choć ja mam do noszenia dopiero 7 kg. Cienkie to są vatki, albo niektóre indio, a ta jest w sam raz!
neverendingstory
12-08-2010, 22:37
Opuncja spokojnie nosi nasz 12 kg :) jest mięsista i kochana, dla mnie - niesprzedawalna!
ostroszyc, fajny avatar:ninja:
opuncja jest de best, berz ino roz:D ja mam i nie oddam, jest bardzo klimatyczna i nosi super - choć ja mam do noszenia dopiero 7 kg. Cienkie to są vatki, albo niektóre indio, a ta jest w sam raz!
o własnei po awatarku widziałam że masz opuncję i już chciałam nagabywać :)
no na bazarku nikt nie ma więc uderzam do sklepu :)
wielkie dzięki jeszcze raz kochane babeczki :)