PDA

Zobacz pełną wersję : Formowanki są bez sensu:)

demona
10-08-2010, 22:56
Normalnie się wkurzam, kupiłam formowankę pszczółkowa i jest taka sliczna na pupce, że szkoda mi otulacza nakładać. Da radę chodzić w samej formowance? ;) Bo z otulaczy mam tylko flipa, a on taki paskudny w porównaniu z formowankami mymi hehe Wogóle po co jest sama formowanka? Bo, że w otulacz można sam wkład włozyć to rozumiem, ale pieluchę całą? Lepiej to trzyma niż AIO? Przymierzam się do następnej pszczółki (ze względów estetycznych), ale nie wiem czy to ma sens.

Kasia.234
10-08-2010, 23:17
Formowanka plus otulacz daje większą chłonność niż AIO. Przynajmniej z reguły ;) Można założyć tylko formowankę, bez otulacza, ale wtedy szybko przecieknie. Tzn. jesli np. dziecko zrobi siusiu i siądzie na łóżku to zamoczy także łóżko. A pieluszka będzie mokra tylko w niewielkim stopniu.

mTuśka
10-08-2010, 23:30
powinni wymyslic przeroczysty pul żeby bylo wydac ładna formowanke i tyle i po problemie:)

mi sie duzo formowanek podoba np ib boo ale trzeba otulacz i cio i nie widac boo :(

busia
10-08-2010, 23:36
Ja zakladam Zosi sama pszczolkowa formowanke bez otulacza glownie w domu, nie zakladam juz bodziakow tylko zwykla koszulke. W razie przecieku zmieniam tylko pieluche. W otulaczu pupa robi sie duza.

miracle
10-08-2010, 23:36
Moje dziecko całe lato chodzi tylko w formowankach. albo formowanka plus wełniany otulacz- kieszonka pulowa tylko na dłuższy spacer

neverendingstory
10-08-2010, 23:39
no bez sensu to jest:D dlatego ja kupiłam tylko parę formowanek zwykłych białych na noc - w dzień mała popyla w kieszonkach ślicznych.

Ale tak sobie myślę, że na dzień na upały formowanka bez otulacza w sam raz do latania po domu, najlepiej jak nie ma dywanów:) Ja moją młodą często puszczam w samych spodenkach / majteczkach, coby sobie dupka pooddychała świeżym powietrzem:)

Kasia.234
10-08-2010, 23:40
Ja też w upały zakładałam tylko formowanki, ale zdarzało mi się zmieniać pieluchę co 15 minut, bo przeciekała. I tak ze cztery pod rząd, w związku z tym muszę dokupić formowanek, bo brakuje ;)

Malina
10-08-2010, 23:40
Moja mala po domu biega od paru miesiecy w formowankach;) Bez otulaczy. Za fajne mam formowanki;) U rodzicow w ogrodzie tez bez otulaczy byla.
bodziakow nei zakladam od miesiecy, no chyba ze na noc, i zawsze rozpiete.

demona
10-08-2010, 23:42
Lubię Was czytać, to idę sobie formowanek dokupić :lool: :lool: :lool:

Malina
10-08-2010, 23:43
nJa moją młodą często puszczam w samych spodenkach / majteczkach, coby sobie dupka pooddychała świeżym powietrzem:)

Ha, a ja nie moge mlodej puszczac w samych majtasach, bo wtedy zawsze zrobi kupe i wszystko jest umazane;)
Jak biega bez majtek, to takie cuda sie nei zdarzaja...

kamuszyca
10-08-2010, 23:54

hahaha, widzę, że koleżanka wsiąkła na całego :applause:
i co, chusty już tak nie kręcą? ;) teraz oczy dookoła głowy za pieluchami :mrgreen:
pozdrawiam Ciebie i całą Twoją rodzinkę przy okazji tego oftopa :hello:

demona
10-08-2010, 23:57
hahaha, widzę, że koleżanka wsiąkła na całego :applause:
i co, chusty już tak nie kręcą? ;) teraz oczy dookoła głowy za pieluchami :mrgreen:

:mrgreen:
Miałaś rację!!!:) Super sprawa. I oczywiście nasza rodzinka pozdrawia Waszą rodzinkę;)

neverendingstory
10-08-2010, 23:58
Ha, a ja nie moge mlodej puszczac w samych majtasach, bo wtedy zawsze zrobi kupe i wszystko jest umazane;)
Jak biega bez majtek, to takie cuda sie nei zdarzaja...

my całe szczęście puki co kupy do nocnika łapiemy, ale to głównie dlatego że mała robi je "całym swoim jestestwem":D ale siku to już oddzielna sprawa, najczęściej ja ją wysadzam, ona oczywiście ucieka z nocnika i sika w minutę po założeniu spodenek. Wobec czego....... muszę dokupić spodenek:D

Malina
12-08-2010, 20:29
Neverendingstory, moja mala od 4tyg wysadzana na kibelek i kupy robila zawsze koncertowo, ale ma ostatnio bunt kibelkowy mniej wiecej co drugi dzien. Ja wiem, ze ona chce kupe, ona tez wie, ale nie i koniec. Z siku tez roznie bywa. I nie wiem w sumie, co te majtki maja w sobie, ze w nich lubi sie zalatwiac:D Nic to niech sie pobuntuje;)

peluche
12-08-2010, 20:34
toz to miałam pisać, że demona sie wkręciła w temat ;)

demona
12-08-2010, 23:52
toz to miałam pisać, że demona sie wkręciła w temat ;)
Hehehe, bo ja podatna na nałogi jestem;)

Anik801
13-08-2010, 00:12
Też tak uważam(że są bez sensu),dlatego pozbyłam się ich;) Wkurzało mnie to,że superaśny wzór a i tak go nie widać.

Blanka_1982
13-08-2010, 00:15
Ja doszłam do wniosku, że w ogóle wielo sa bez sensu :) Niektóre takie ładne, że szkoda dzieciaka ubierać:) W lecie to jeszcze, ale np. zimą? ;)

Malina
13-08-2010, 01:15
Blanka, dlatego zima moje dziecko nosi najczesciej getry zamiast spodenek:)
O wygodzie nie wspomnje:D

rafandynka
16-08-2010, 16:29
Nie ma to jak wymyśleć sobie powód do zakupu kolejnej pieluchy. Toż to gorsze niż chusty jest!
Oj, Marcy, po co mi je pokazałaś, po co mi je pokazałaś...
U nas getry się nie sprawdzają, bo zjeżdżają po Hankowych grubych udkach lub się brzydko odciskają :(