Zobacz pełną wersję : Witam wszystkich.
Na imię mam Joasia i jesem mamą 3,5 letniego Seweryna i (jutro będzie) 3 miesięcznego Maksymiliana.
O forum dowiedziałam się od Mamy Henia, która jest moją szwagierką.
Posiadam chustę kółkową marki Infant i szczerze powiedziawszy nie polecam. chusta jest Made in Turkey i wygotowałam ją chyba już z 10 razy lecz nadal farbuje (mam kolor czarny). Kółka są małe i w połowie ścięte przez co ciężko ją dopasować. Najpierw chciałam ją sprzedać ale źle bym się czuła z myślą, że jakaś zawiedziona mama się przeze mnie denerwuje więc wsadziliśmy w nią starszego syna, który na pewno nie będzie ssał ani lizał materiału a nie raz każe mężowi się nosić na rękach. teraz siedzi mu w chuście na plecach :)
Szukam chusty dla Maksia i chciałam zapytać bardziej doświadczone mamy o tę markę a konkretniej taką chustę:
http://pl.lennylamb.com/products/show/109_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-skośno-krzyżowym---leśna-niezapominajka---rozmiar-l
Witaj :hey: Też zaczynałam od LL - polecam. Chusta wdzięczna, dobrze nosi, szczególnie większe ciężary ;)
witamy! :hello:
miłego noszenia!
Witaj:hello:
testowałam pasiaka LL i bardzo fajnie mi się w nim nosiło.
cześć. czuj się u nas dobrze
Witaj. Mam kółkową z LL nadziewana czekolada (szama szyłam) i to jest chyba najlepszy jak dla mnie pasiak. Mięciutki, ale nie kudłaci się; nie mięsisty (jak zwykły Hoppediz), ale i nie cieniutki (jak pasiaki Nati); nitka ładnie skręcona; dość ściśle tkana; ani szorstka nitka ani śliska - jak już dziewczyny wielokrotnie pisały co do duużyych ciężarów to i tak wiązanie to połowa sukcesu. Z Leną (13 m-cy, 11 kg) odkurzam w tej kółkowej i jest ok. Właśnie sobie myślę, że jak mnie na pasiaka (teraz gustuję ze względu na wzory w indio/zara) z przyszłym dzieckiem najdzie to na pewno będzie to LL.
zebrocha
09-08-2010, 23:12
:hey: witaj
Dziękuję za miłe powitanie :) Chustę już zamówiłam i zapłaciłam, teraz tylko czekać na przesyłkę. mam nadzieję, że szybko nauczę się ją plątać. Wybrałam kolor nadziewana czekolada. Dziękuję za pomoc :)
nasteria
10-08-2010, 12:34
hej hej!
miłej i "lekkiej" nauki motania :)
Winoroslinka
11-08-2010, 10:27
Witaj :) jeszcze niejedna chusta trafi w Twoje rece, zobaczysz ;)
dankin-82
11-08-2010, 11:16
witaj a z motaniem pewnie szybko i sprawnie Ci pódzie, w razie czego pytaj ;)
:D przyszła dzisiaj, już zdążyła się wyprać (nie farbuje!! jupi!!), wysuszyć i wyprasować. Nie jest tak sztywna jak moja poprzednia. Wzięłam rozmiar L żeby mąż mógł też wiązać ale dla mnie okazała się troszkę za długa, ale jaki to problem? dla mnie żaden ;D dam radę. Pierwsze wiązanie mam już za sobą. Wymotałam kieszonkę i całkiem nieźle wyszła jak na pierwszy raz (tak mi się wydaje...), pupunia mogłaby być o 1-2 cm wyżej i nie dociągnęłam chyba wystarczająco na plecach w okolicy od łopatek bo malec się denerwował gdy było ciaśniej a przez to troszkę musiałam podtrzymywać mu z tyłu główkę gdy ją obracał... Maksio chyba nie lubi gdy jest zbyt ciasno a wiem, że za luźno być nie może, ale to pierwszy raz no i nie przyzwyczajony jest a i chusta też nie przyzwyczajona...
Jutro znów spróbujemy!
A co do poprzedniej mojej chusty - Infant, to dzisiaj przez dwa i pół kilometra niosłam w niej 16 kg Seweryna i mimo, że ciężar jednak trochę się odczuwało to i tak nie było źle. Gdy nosze go na rękach to najwyżej minutę a tu taka trasa... jedno w chuście drugie w wózku. No i nawet mi przysnął tylko, że w tedy zrobił się cięższy więc go obudziłam :D
MamaHenia&Stasia
16-08-2010, 22:31
Witaj Asiu, cieszę sie że tak dobrze i szybko nauczyłaś się wiązać. Czekamy na zdjęcia ;)
Kolejna chustomama na forum cieszę sie, że tu trafiłaś. Czekamy tez na chustotatę ;),
Dziewczyny, ten to przynajmniej chce wiązać. Nie jak moj M, tylko MT i koniec ;) GRATULACJE