Zobacz pełną wersję : Dobrej tetry szukam
No w życiu bym nie pomyślała, że polubię tetrę.
Teraz moje super pieluszki służą babciom jak sie juniorkiem zajmują a ja praktycznie tylko terty z otulaczami używam, mam taka kolorową bo kupowalam zupelnie nie myśląc, że będzie mi za pieluszki służyć.
Szukam dobrej tetry bo moja powoli zaczyna się rozłazić, poradźcie jaka jest najlepsza.
A i czy tetra i muśliny to to samo ?
Ja używam grubej tetry(cienkie też mam więc też w użytku)oraz muślinowych imse vimse.Muślinowe z tego co wiem wykonane są z bawełny organicznej. od zwykłych tetrówek rożnią się kolorem(chyba dlatego że nie są bielone) i moim zdaniem nieco dużej schną,ale są też nieco chłonniejsze.Ja powoli odstawiam kieszonki na bok.W większości używam tetry,flaneli lub froty i jakaś tam wkładka(na noc bambus,konopna)i otulacz.Muślinowe mam tylko 4 i jeszcze 4 muszę dokupić.
Wiewiórka
09-08-2010, 09:15
A i czy tetra i muśliny to to samo ?
Trudne pytanie, wiem że na muśliny też się mówi tetra, a o bambusowych tetra bambusowa
Muślinowe z tego co wiem wykonane są z bawełny organicznej. od zwykłych tetrówek rożnią się kolorem(chyba dlatego że nie są bielone) i moim zdaniem nieco dużej schną,ale są też nieco chłonniejsze.J
No tak do końca to nie jest, widziałam muśliny normalnie bielone i we wzorki. Ale ty piszesz o muślinach Imse Vimse, chciałabym je mieć. Są o gramaturze 75 g dla dzieci młodszych i 100g dla starszych. Do nabycia chyba tylko w Pieluszkarni. Te muśliny warto kupić, posłużą więcej niż jednemu dziecku. Nie bielone chlorem i z bawełny organicznej są tu: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=6 Bardzo chłonna jest też tetra bambusowa (nie wiem czy w Pieluszkarni jeszcze jest Kikko). Dobrze jest zwracać uwage kupując tetrę czy jest ona z bawełny organicznej i niebielona chlorem. Zwykla tetra jest bielona chlorem przez co raczej nieprzyjazna dziecku przez dioksyny (toksyczne substancje powstające w wyniku bielenia chlorem- też w większości pampersów, podpasek, tamponów, wkładek higienicznych itp. niestety)
Imse vimse muślinowe kupiłam na allegro.
Wiewiórka
09-08-2010, 15:54
Tak, rzeczywiście, na allegro też są. Ten sam sprzedawca sprzedaje też Itti Bitti. Bambusowe też są na allegro, ale prostokątne, nie kwadratowe
erithacus
09-08-2010, 16:56
Ja już któryś raz polecam - tetra LUX.
U mnie obsługuje już drugie dziecko i ślady użycia nikłe. Z linki zdejmuję gładką, jak wyprasowaną. I cena dobra.
hildegarda
09-08-2010, 17:07
Ja uzywam głownie tetrę+ otulacz. Posiadam muśliny IV oraz tetrę niebieloną Lenya. Jesli chodzi o muśliny to są cudowne, mięciutkie, milutkie, tylko mi się cos mało skurczyły w praniu i ciężko mi się je upycha w otulaczu, ale to dlatego że mój mały jest na prawdę mały( 4,2kg). Z kolei Lenya ładnie sie pokurczyła i mieści się idealnie, ale jest taka szorstka, sztywna, w porównianiu do IV to jak papier ścierny. Ale mam wrażenie, że te pieluchy(IV i Lenya) są nie do zdarcia, zwykła tetra za 2,5zł wygląda przy nich jak sito.
Wiewiórka
09-08-2010, 18:02
Z kolei Lenya ładnie sie pokurczyła i mieści się idealnie, ale jest taka szorstka, sztywna, w porównianiu do IV to jak papier ścierny.
Hildegardo, powiedz ty mi, czy lepiej kupić same muśliny trochę drożej (czyli dołożyć więcej pieniędzy) czy kupić trochę pieluch niebielonych Lenya? Lepiej je sobie podarować i kupić same muśliny czy trochę tego trochę tego? Bo ja by chciała nie żałować... Co powiesz od siebie?
Wiewiórka
09-08-2010, 18:04
Aha, miała któraś z was tetrę firmy DISANA z ekobaby? Co o niej sądzicie?
Blanka_1982
09-08-2010, 20:05
Ja już któryś raz polecam - tetra LUX.
U mnie obsługuje już drugie dziecko i ślady użycia nikłe. Z linki zdejmuję gładką, jak wyprasowaną. I cena dobra.
Zalinkuj proszę, gdzie to można kupić? Kupowałam na Allegro tez niby taką su[er grubą tetrę, a przysłali....ehh
Ja mam Imse Vimse muśliny 100gr i 75 gr i jestem z nich baaardzo zadowolona :thumbs up:. Jedna muślina 75 gr chłonie na moje oko tyle co 2 tetry dobrego gatunku (mam takie tetrowe za 2,90 zł szt. do porównania, więc dosyć dobre).
75 gr. troszkę dłużej schną od tetry (ale w porównaniu do typowych formowanek to jest express!). 100gr schnie trochę dłużej od 75 gr. (ale w porównaniu do typowych formowanek nadal express! ;-)
Dla mniejszego dziecka zdecydowanie lepsze będą 75 gr ponieważ są nie tylko cieńsze, ale też mniejsze gabarytowo - łatwiej się zmieszczą w otulaczu, (np. u mojej córeczki taka pieluszka złożona w prostokąt + otulacz Flip = wielkość pupy praktycznie jak w jednorazówce).
Moja córka ma roczek, i jest całkiem spora a 100 gr ciężko jej upchać w postaci "prostokąta", składam je więc na "formowanki". Całkiem dobrze (jeśli chodzi o "upychanie" w otulacz) nadal jej służą 75 gr, jednak jak dla roczniaka mało chłoną i trzeba je często zmieniać. 100 gr świetnie sobie radzą przy roczniaku jeśli chodzi o chłonność, tylko trzeba znaleźć metodę na "upychanie" ;-)
Mam też Kikko tetrowe-bambusowe (nie mylić z frotowymni - nie znam, ale słyszałam opinię, że nie są polecane, za grube, trudne do zmieszczenia - jak to frota). One są troszkę mniejsze gabarytowo od 75 gr. Trochę dłużej schną (ale dalej express ;) Jednak więcej też pochłoną, ustawiłabym je (jeśli chodzi o chłonność) pomiędzy 75gr a 100gr Imse Vimse. Generalnie też są OK.
A no i pewnie wiesz, że takie pieluchy trzeba znacznie częściej zmieniać niż kieszonki czy formowanki, po prostu nie ma cudów i one nie przyjmą tyle co w/w. Ale dla mnie ogromną rekompensatą jest to, że szybko schną i nie wiszą mi na sznurku dobę lub dwie tak jak formowanki (które też lubię, ale mnie dobija to schnięcie :-(
hildegarda
10-08-2010, 11:45
Wiewiórka proponuję kupic kilka sztuk Lenya, tak dla wypróbowania, ja mimo wszystko jestem z nich zadowolona. Jeszcze nie pisałam o szybkości schnięcia- jest porównywalna z muślinami IV (mam 75g) i przy dobrych warunkach atmosferycznych trwa 2-3godz.
A własnie, dołączam sie do pytania o Disanę- ktoś ma? Chciałam kupić, ale zbrakło:/
zochmama
10-08-2010, 15:02
Mam IV, super jest ale szukam czegos tańszego :roll: wiec z niecierpliwościa wypatruję linka or erithacus ;)
Luthienna
10-08-2010, 15:11
Bardzo sobie chwalilam KIKKO :)
jamamajka
10-08-2010, 21:32
Jako użytkowniczka wszystkiego, co się daje upchnąć do otulacza :cool: się wypowiem, bo mam i Kikko i IV i bambusy. No i najlepsze imho z tego wszystkiego są zdecydowanie muśliny - są najmilsze i najmiększe. U nas woda twarda, więc tetra po wyschnięciu jest sztywna decha no i trzeba ją rozciągać żeby się uformowała i zmiękła. Muśliny są rewelacyjne. "Setki" są duże i jeżeli ktoś składa w prostokąt to trzeba na 3 razy, co jest upierdliwe nieco i dlatego pozostałam przy 75g. Fakt, że "setki" chłoną więcej, ale mnie to nie grzeje totalnie bo i tak zmieniam co sik. Spokojnie wytrzymują sik 15-miesięczniaka.
Bambusami nie jestem zachwycona. Fakt, są fantastyczne jako nówki, ale potem się strasznie mechacą. W dodatku nie powinno się ich prać na 90st, co dla mnie jest sporym minusem, bo lubię sobie raz w tygodniu wszystko wygotować i powybijać zarazę ;) Po jednej takiej kuracji rozpadły się totalnie, a szkoda.
Macie tutaj podobny wątek:
http://www.chusty.info/forum/archive/index.php/t-29632.html
zochmama
10-08-2010, 22:36
To podzielę się patentem na składanie IV 100: pieluchę składam tak na 1/4, powstały prostokąt na pół-mam prostokąt w częsci podwójny, to na 4-wychodzi wkładka z przodu grubsza, idealne na duze siuski. Jeden Zośkowy sik 75gr jest w stanie załatwić razem z otulaczem ;)
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi , a więc muslinki IV górą 75g kupuję napewno i 100g ze dwie na próbę a i jeszcze Kikko tez spróbujemy, jak coś nam nie przypasuje to zawsze jest niezastąpiony bazarek.
erithacus
10-08-2010, 22:56
Mam IV, super jest ale szukam czegos tańszego :roll: wiec z niecierpliwościa wypatruję linka or erithacus ;)
Niestety sprzedawca, u którego kupowałam swego czasu tą grubą tetrę, już nie sprzedaje na allegro. Trudno mi teraz polecać ale te: http://allegro.pl/item1183408502_gruuube_pieluszki_pieluchy_tetrowe_ lux_80x70.html wyglądają tak samo, jak moje.
O tej: http://allegro.pl/item1168608621_grube_pieluszki_tetrowe_lux_podwojn ie_tkane.html z kolei nic nie mogę powiedzieć, bo opakowanie ma inne.
zochmama
10-08-2010, 23:06
Dzięki, nawet piszą że do pieluchowania sie nadają :) A w tych drugich to ciekawe co to za certyfikat?
Podbijam temat. Chciałabym kupić dobra tetrę, niebieloną, chłonną. Muśliny IV też kupię ale gdybym miała się zaopatrzyć w same IV to pewnie bym poszła z torbami:) Istnieje cos takiego jak organiczna tetra w przystępnej cenie? Będę wdzięczna za pomoc:)
ja się przymierzam do kupienia kikko, o te http://www.ekosiec.pl/wielorazowe/317-bawelniane-muslin-eko-niebielone-70x70-10sztuk.html
emmaline
27-11-2010, 12:56
dobrze trafiłaś aginia - galiano wrócił z dobrą tetrą: http://allegro.pl/listing.php/search?string=tetra&us_id=1201496&country=1
mamy, używamy od początku, i nawet kilka sików mieści, anie jeden tylko :)
Atelka - super namiary podałaś i jaki wybór!
Emmaline - a wiesz moze czy te pieluszki sa bielone? Kusząca cena:)
Po głebokiej analizie:) doszłam do wniosku, że przećwiczę zachwalane bambusowe kikko (3 szt, cena jest wysoka ale aktualnie chyba w żadnym innym sklepie ich nie ma), muśliny kikko ( 3 szt) i 1 prefold na próbę. To plus 6 prefoldów bambino mio powinno na razie wystarczyć...chyba.....
erithacus
27-11-2010, 22:06
O właśnie, Galiano to był.
Ale to bielona bawełna, nie jest kremowa.
Ale np. bambino mio też są bielone.
dołącze się do poszukujących. już kilka znajomych nacięło się na tetrę, która po praniu zrobiła się jak gaza jałowa... jakaś masakra.
macie sprawdzonych sprzedawców na allegro?
widziałam na aukcjach tytuł podwójnie tkane (http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tetrowe-80x80-pdwojnie-tkane-i1428728669.html), http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-gruuube-podwojnie-tkane-70x80-i1430057049.html, grube: http://allegro.pl/pieluszki-tetrowe-80x70-grube-baby-raj-i1420238156.html , http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-grubeeeee-lux-od-ss-i1424767315.html
innym razem z podaną gramaturą 120 i 140.
ile to jest warte?
emmaline
28-01-2011, 14:42
ja znam tylko tetręlux od galiano, po prawie 16 miesiącach używannia nadal grubiuśka! jak czasem porównam z czyjąś zwykła, to jest ogromna róznica :)
Laminatorka
28-01-2011, 14:45
a ja się pochwalę - mam tetrę po sobie i bracie :-) czyli ma grubo powyżej 30 lat i ona jest o niebo lepsza od wszelkich nowych - gruba i chłonna a do tego mięciutka :-)
a ja ma tetre po moejej mamie,czyli jakos 50 lat ma ,mam kilka sztuk babcia miala zachomikowana i jeszcze troche ma musze ja poprosiac zeby mi dala,jakosc bez porownania.
Gdzie można kupić IV 100g. Kupiłam dwie na bazarku i więcej pragnę.
Ja to bez problemu upycham we Flipie. I zarówno 100 i 75 spokojnie wytrzymują siki Piotrka.
no dobra, ale ja nie mam po sobie tetry, a nie chcę kupowac byle czego...
Ta tetra gruba, podwójnie tkana firmy Ega jest tu http://allegro.pl/grube-pieluszki-tetrowe-lux-podwojnie-tkane-i1425234192.html , ja mam taką. Nie rozłazi się, nie traci fasonu.
Ja swoją kupowałam dwa lata temu, z tego co wiem od tego czasu firma zmieniła dostawcę tetry. Ta zwykła ich tetra się zmieniła, a czy ta to nie wiem.
alerion1
29-01-2011, 15:01
Hej. Ja kupowałam 2 lata temu tetrę lux w sklepie bobo land. I teraz posłuży mi dla drugiego malucha więc polecam.http://boboland.pl/pl/product/browse?category=99968&page=2
Ja mam pieluszki tetrowe z Tetro są grube i porządne, nic się z nimi nie dzieje pomimo kilkukrotnego prania, w tym czasie ze zwykłej tetry zrobiła się gaza. Sa bardzo chłonne używałam ich na początku jako ręczniczków po kąpieli, bo dla noworodka była trochę za duża.
Ja słyszałam, że w czechach tetra jest lepszej jakości niż u nas, ale nie miałam okazji tego zweryfikować doświadczalnie - jakby ktoś pragnął dowodó to poproszę siostrę o zakupienie jednej sztuki na próbę ;)
pszczoła
07-02-2011, 11:54
ja mam pytanie o muśliny IV - do niedawna byłam nimi zachwycona, ale od kilku prań stały sie płaskie, sztywne, brak im tych "włosków". Nie zmieniłam sposóbu prania, ani środków pieorących, to tak z czasem się dzieje? Mam je od października.
aniam123
07-02-2011, 12:07
Ja słyszałam, że w czechach tetra jest lepszej jakości niż u nas, ale nie miałam okazji tego zweryfikować doświadczalnie - jakby ktoś pragnął dowodó to poproszę siostrę o zakupienie jednej sztuki na próbę ;)
Marcy, wypominane wyżej pieluchy Kikko są właśnie czeskiej produkcji. Ja osobiście bardzo je lubię. Nie są bardzo grube ale wyglądają bardzo porządnie. Używam je pół roku i nic się z nimi nie dzieje. Najbardziej lubię je za to, że po złożeniu na cztery i potem jeszcze w węższy pasek na trzy świetnie sprawdzają się jako wymienne wkłady do Itti Bitti SIO. Do tych otulaczy wkładam też małe pieleuszki Kikko z bambusowej fotte.
Chciałam właśnie kupić jeszcze komplet pieluch Kikko i nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepiku. Wcześniej kupowałam w www.ekosiec.pl. Wiecie gdzie jeszcze mogę je dostać?
ja mam pytanie o muśliny IV - do niedawna byłam nimi zachwycona, ale od kilku prań stały sie płaskie, sztywne, brak im tych "włosków". Nie zmieniłam sposóbu prania, ani środków pieorących, to tak z czasem się dzieje? Mam je od października.
Proponuje wygotować z kwaskiem cytrynowym - działa cuda nawet z twardymi jak beton wkładkami bambusowymi od IB, chociaż włosków to raczej IV nie odzyskaja ale zmiękna napewno.
Moje IV "oddawały" swoje wloski w praniu pieluszkom minke, dostawałam szalu jak za każdym razem musialam pieluszki z tych kłaków czyścić, teraz muśliny wkładam na czas prania do woreczka i problemu juz nie ma
Maciejowa
15-02-2011, 14:43
I ja się dołączę do antycznych tetr- mam takie po mnie, czyli prawie 30lat, a służą najpiękniej- nóki szorstkie gazy, a ona wciąż mięciutka, duża i zwarta. Nigdy nie trafiłam na dobrą nową, a trochę już polowałam.
Odświeżam wątek bo muszę kupić spory zapas tetry na wakacje ( teraz najlepiej nam się sprawdza wełniak plus tetra). IV nie próbowałam ale żeby kupić ich dużo musiałabym wydać fortunę. Kikko są fajne ale można je prać tylko w 40 st a ja przez przypadek wyprałam w 60 i troche się skurczyły, mam też kilka zwykłych tetr ale nie pamiętam jakich i skąd:oops:. Kupowałyście gdzieś ostatnio dobra tetrę?
kawiareczka
20-06-2011, 10:28
Odświeżam wątek bo muszę kupić spory zapas tetry na wakacje ( teraz najlepiej nam się sprawdza wełniak plus tetra). IV nie próbowałam ale żeby kupić ich dużo musiałabym wydać fortunę. Kikko są fajne ale można je prać tylko w 40 st a ja przez przypadek wyprałam w 60 i troche się skurczyły, mam też kilka zwykłych tetr ale nie pamiętam jakich i skąd:oops:. Kupowałyście gdzieś ostatnio dobra tetrę?
ja kupiłam tetrę niebieloną Sandra 140g z Krainy Pieluszek. Mam kilka sztuk (bo ja tetry używam jak muszę, wolę kieszonki lub formowane). Ta tetra dopiero po kilku praniach zrobiła się naprawdę chłonna. Myślę, że u nas dwa porządne siki daje radę czyli nie jest źle jak na tetrę. A mój syn pije litrami i sika litrami;)jest niebielona, szybko schnie, nie jest droga. Po wielu praniach zrobiła się nieco sztywna, podobnie jak zwykła biała tetra, ale wystarczy ją 'poczochrać' ;) i jest ok. Nie powiem żebym była wielbicielką tetry ale ta naprawdę jest fajna. Miałam IV i moim zdaniem są mniej chłonne.
a wiesz właśnie myślałam nad tą tetrą ( kupiłaś tę która jest określana jako surowa?) Szkoda tylko, ze to nie są kwadraty bo te łatwiej się składa:(
kawiareczka
20-06-2011, 10:41
tak, surowa. Jest 80x 80, taką kupowałam ale muszę się przyjrzeć czy po wielu praniach nadal jest kwadratowa;)
http://www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_54&product_id=604
niestety nowa partia nie jest już kwadratowa...
kawiareczka
20-06-2011, 11:49
niestety nowa partia nie jest już kwadratowa...
aha, faktycznie. Ja teraz dostałam nowe i są mniej kwadratowe niż poprzednie ale ja mam jedną metodę składania i mi to nie przeszkadza w ogóle. I w ogóle te nowe są nieco inne niż te starsze...nie pamiętam już czy te stare też takie były na początku. Muszę poczekać kilka prań.
Jak składasz w prostokąt to ten nie-kwadrat ujdzie ale jak jakiś inny system to faktycznie może być trudniej.
Nowe są inne na plus czy na minus?
kawiareczka
20-06-2011, 12:06
na minus. Ale wydaje mi się, że tamte stare też takie były na początku, nie mogę sobie przypomnieć na 100%.
Chodzi o to, że stare wyglądają jak np IV, włókna są 'ubite' i gładkie. Nowe mają jakby bardziej luźne nitki...nie wiem jak to opisać, przypominają zwykłą białą tetrę choć są grubsze w dotyku. Przez te 'luźne' nitki są bardziej miękkie ale i mniej chłonne, sik szybciej przelatuje i pielucha się 'zbija' w kroku. Stare (tzn prane kilkanaście razy) mają te nitki już 'ubite' przez to bardziej chłonne, lepiej się trzymają otulacza (używam tylko do Flipa), są sztywniejsze i przez to nie zbijają się w kroku. Nie wiem czy wiesz o co chodzi;)
Ale poczekajmy z tydzień-dwa, bo na razie nowe prałam dwa razy, więc dajmy im szansę.
A może stare to była zwykła sandra a nie ta surowa?:confused:
Wiewiórka
20-06-2011, 12:14
Bo gramatura IV to góra 100g. Ja też poluję na niebieloną Sandrę, na pewno kupię
Mam IV ale nie wiem czy to muśliny? Takie totalnie zbite, bardziej jak prześcieradło? Bardzo ciężko je chwycić snappy. To muśliny?
Jest jeszcze tetra firmy Tetro, ktoś próbował????
ja znam tylko tetręlux od galiano, po prawie 16 miesiącach używannia nadal grubiuśka! jak czasem porównam z czyjąś zwykła, to jest ogromna róznica :)
Potwierdzam, za namową dziewczyn kupilam i jestem/byłam ;) zadowolona
kawiareczka
20-06-2011, 12:48
A może stare to była zwykła sandra a nie ta surowa?:confused:
nie, dokładnie ta sama. Ta, którą wyżej zalinkowałam. Zwykła Sandra jest biała;) ja mam wszystkie te niebielone. Aż zapytam w Krainie czy to są te same, bo skoro wymiarami się różnią to może strukturą też?
mówicie o tej kioko???:omg:
toż chyba formowanki praktyczniej wychodzi za ta cenę
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-2034-Pieluszka-tetrowa-bambusowe-1-kolor-1-pak.html
a tą galiano gdzie teraz dostać??
bianka2009
20-06-2011, 13:02
aginia ja też ostatnio tetra + otulacz wełniany najlepiej lubię :). Trzeba częściej zmieniać ale nie przeszkadza mi to.
Mam IV 75g i kikko bamboo :) piorę w 60 stopniach niestety i kikko się trochę pokurczyła ale jest chłonna a to najważniejsze :) i używam jej tez jako wkładu do kieszonek. IV nie są takie chłonne ale też je lubię. Szczególnie jako przykrycie podczas snu jak jest gorąco ;)
Pieluszka sandra niebielona bardzo mnie zaciekawiła. Kupiłabym też na próbę :) Tylko boję się że po wielu praniach może zrobić się szorstka a kikko i IV nadal ok.
baryłka ja kikko mam takie:
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-696--Kikko-Pieluszki-tetrowe-bambusowe-3-pak.html
ja też mam ten trójpak:) Kikko jest świetna, ale po tym jak się skurczyła nadaje się już tylko do składania w prostokąt, a ja do wełniaków używam tetry składanej w trójkąt, dzięki czemu udaje mi się uchronić wełniaki przed wiadomo czym:mrgreen:
Może tetra TETRO spełniałaby moje wymagania ( kwadrat, chłonna, można prać w 60):lol:???
bianka2009
20-06-2011, 13:52
ja też mam ten trójpak:) Kikko jest świetna, ale po tym jak się skurczyła nadaje się już tylko do składania w prostokąt, a ja do wełniaków używam tetry składanej w trójkąt, dzięki czemu udaje mi się uchronić wełniaki przed wiadomo czym:mrgreen:
Może tetra TETRO spełniałaby moje wymagania ( kwadrat, chłonna, można prać w 60):lol:???
eh no właśnie kupki. U nas już kupki plastyczne ;) więc skończyło się spłukiwanie a tylko strząsam do ubikacji i na otulacz już takie nie wlatują tzn bardzo rzadko :)
Tetro nie miałam więc nie powiem ale IV są fajne i chyba nawet tańsze.
Wyciągam bo szukam tetry. Dobrej, najlepiej nie bielonej no i nie takiej żeby musiała pół domu sprzedać żeby kupić 30 szt :lol: Kraina pieluszek nie ma takiej ilości:(
Wiewiórka
16-09-2011, 23:29
Wyciągam bo szukam tetry. Dobrej, najlepiej nie bielonej no i nie takiej żeby musiała pół domu sprzedać żeby kupić 30 szt :lol: Kraina pieluszek nie ma takiej ilości:(
T napisz mejla i zapytaj kiedy będą mieli i wtedy zamów. Dziś mogą tyle nie mieć, a za tydzień setki mogą mieć
T napisz mejla i zapytaj kiedy będą mieli i wtedy zamów. Dziś mogą tyle nie mieć, a za tydzień setki mogą mieć
Pisałam, do końca roku napewno nie będą mieli :(
Wiewiórka
16-09-2011, 23:36
Gdzieś widziałam Kikko niebieloną. Cena atrakcyjna.
Gdzieś widziałam Kikko niebieloną. Cena atrakcyjna.
W pieluszkarni 40 pln za 3 szt-przy 30 musiałabym zapłacić 400 pln :lol:
I ja się podepnę.
A gdzie tą lux galiano kupić?
Ona się różni czymś od tetry lux innego producenta?
Na alle można za 2.9zł lux kupić gramatura 125g/m2
http://allegro.pl/grube-pieluszki-tetrowe-lux-podwojnie-tkane-i1803094232.html
warto?
Wiewiórka
16-09-2011, 23:50
W pieluszkarni 40 pln za 3 szt-przy 30 musiałabym zapłacić 400 pln :lol:
chyba myślimy o innych tetrach, poszukam tej co mam na myśli
Wiewiórka
17-09-2011, 21:58
Już wiem, gdzie tą ttrę niebieloną widziałam, proszę tu: http://allegro.pl/kikko-ekologiczne-pieluchy-bawelniane-70x70-cm-i1821598816.html chyba nie zbankrutujesz
Już wiem, gdzie tą ttrę niebieloną widziałam, proszę tu: http://allegro.pl/kikko-ekologiczne-pieluchy-bawelniane-70x70-cm-i1821598816.html chyba nie zbankrutujesz
Dziękuję!!! Kupiłam właśnie 20 szt :D
Wiewiórka
17-09-2011, 22:35
Dziękuję!!! Kupiłam właśnie 20 szt :D
cieszę się, że pomogłam. A ty pewnie miałaś na myśli bambusową a ja bawełnianą Kikko
cieszę się, że pomogłam. A ty pewnie miałaś na myśli bambusową a ja bawełnianą Kikko
Dokładnie :)