Zobacz pełną wersję : chusta dla klocuszka - potrzebna rada:))
Zbysio ma 9350, pewnie z końcem sierpnia 10kg mu stuknie;))
potrzeba mu nowej chusty - ale nie wiem jakiej - może pomożecie??
- ma być nośna - aktualnie najlepiej noszą go motyle didka - uwielbiam je
- ma mieć mały węzeł - jak indio z silkiem - chyba najlepiej mi się wiąże
nie wiem?? czy wełna może być cienka?? czy didek jakiś z lnem będzie wystarczający?? na jak długo??
coś tam słyszałam o cudownych właściwościach noszących Lany, ale ja miłośnik didków jakoś mam opory (a nie macałam, nie próbowałam)
a poza tym niektórych wełna "gryzie" może wcale jej nie polubię??
mam Linuszkę 100% lnu i lubię ją - więc może dalej w len pójść - tym bardziej, że na jesień taki sam len to może być za "zimny"
dylemat mam straszny, motam się strasznie i sama nie wiem...
na koniec dodam, że nie lubię pasiaków, nie chcę niebieskiego i czerwonego i właściwie jakaś szara może by się zdała??:))) (a kupię pewnie niebiesko- czerwonego pasiaka;)))
nie wiem czy napisałam składnie i z sensem, ale potrzeba mi jasności - proszę o poradę :)))
czukczynska
08-08-2010, 22:43
Jeśli lubisz didki,to rewelacyjne będą konopie.Jak dla mnie-numer jeden.
Złamane mają dość mały węzeł i są cudownie delikatne.
jeżeli pewnie kupisz czerwono niebieskiego pasiaka, to katja z wełną ;), jest jak zwykły pasiak(w dotyku nie jest grubaśna), a nosi ok (ale ja nie mam jeszcze aż tak ciężkiego dziecia). nas nie gryzie wełna, więc może warto spróbować? :)
szarości na jesień to może japan z wełną, ale to była najgrubsza chusta jaka miałam, więc podejrzewam, że dobrze nosi :)
dobrze nam sie nosiło w lnianym indio(eibe), cięzko dociagnąć, ale nosi super jak dla nas. konopii nie miałyśmy (jeszcze :ninja:)
na lane czekamy, więc sie nie wypowiem.
no to , wielce pomogłam :p
dzięki dziewczyny,
konopie są nieciekawe kolorystycznie z tego co kojarzę
coś tak czuję że poszaleję z Laną jednak
czukczynska
09-08-2010, 20:34
Konopie są bardzo ciekawe kolorystycznie ,pod warunkiem,że lubisz bandaże :)
Mnie się bardzo podobają.
mam już jedwabie w tym pięknym kolorze ;)) wystarczy zdecydowanie!!! :))
Podobno Storchenwiege ładnie noszą - kupiłam ją po przestudiowaniu całego wątku recezowego. I są nie-pasiaki też ;)
OT niezłą wagą się może poszczycić Twój maluszek w tym wieku :) Też masz kremówkę zamiast mleka w piersiach? :applause:
OT niezłą wagą się może poszczycić Twój maluszek w tym wieku :) Też masz kremówkę zamiast mleka w piersiach? :applause:
;)) śmietana 36% najlepszej jakości;))
jak się urodził miał 4400, jego siostra też w wieku 4 miesięcy miała podwojoną wagę urodzeniową - teraz jest chudzinka,
zobaczymy co ze Zbysia będzie za "chudzinka";)))
ma jakieś 80cm i nosi ubranka na roczek - szczerze mówiąc nie uważam, że jest jakiś gruby, albo upasiony - jest po prostu duży:))
lanę polecam ale trzeba ją złamać wtedy jest boska
ale zeby ją złamać trza się nastarać
ale polecam ja w niej noszę 13 kg szczęścia :)
lanę polecam ale trzeba ją złamać wtedy jest boska
ale zeby ją złamać trza się nastarać
ale polecam ja w niej noszę 13 kg szczęścia :)
dzisiaj miałam możliwość wymacać nówki sztuki i aż tak strasznie sztywne nie są :D
Lana nie rzuciła mnie jakoś na kolana ;)
za to mogę polecic welnę (aare to niezrownana maszyna do noszenia) i len - złamany, miękki jest dla mnie chustą jedyną niezastapiona, caloroczną, ale mam na mysli porządny len typu eibe
linushka mnie rozczarowala - fajna dla maluszka, dla ciężarka sie nie nadawala juz za bardzo
wełna ma przerwę na upał, ale to tylko z kilkanascie dni w roku :)
Kasia.234
09-08-2010, 23:07
konopie są nieciekawe kolorystycznie z tego co kojarzę
Ja mam konopie turkusowe i konopie koralowe (te w sumie są bardziej męża) :D
Kolorki świetne, nośność genialna, polecam.
Ja mam konopie turkusowe i konopie koralowe (te w sumie są bardziej męża) :D
Kolorki świetne, nośność genialna, polecam.
masz farbowane bo naturalnie są szaro- białe.
Kasia.234
09-08-2010, 23:46
masz farbowane bo naturalnie są szaro- białe.
Wiem :) Ale chciałam pokazać, że mogą mieć też kolor. Za szybko pisałam i pominęłam tą część o farbowaniu ;)
A moze nowe welenki zary,ja na nie zacieram lapki,bo zdaje mi sie,ze wlasnie wezel bedzie niewielki a nosnosc fajna i chusta nie za gruba.Co do tego,ze konopie=maly wezel,to zgodzic sie nie moge!
A moze nowe welenki zary,ja na nie zacieram lapki,bo zdaje mi sie,ze wlasnie wezel bedzie niewielki a nosnosc fajna i chusta nie za gruba.Co do tego,ze konopie=maly wezel,to zgodzic sie nie moge!
dla nie zary to mają dobrą nośność, nosiłam Aleksa(ma 11kg) i było oki, trzeba tylko dobrze dociągnąć :)