Zobacz pełną wersję : na stronie RŚ-Ż i o wchodzeniu na obce ideowo strony
Taką fotkę znalazłam na stronie Ruchu Światło-Zycie diecezji koszaliński-kołobrzeskiej. Nie wiem, czy dziecku wygodnie z tą gitarą, ale można i tak :)
http://www.koszalin.oaza.pl/?akcja=pokaz&nr=a_192
edit: Tytuł zmieniłam bo się wywiązała ciekawa dyskusja.
cudne :love:
na krakowskiej też ;) http://www.krakow.oaza.pl/foto/displayimage.php?album=94&pos=12
ja link bezpośredni wstawię,jeśli ktoś nie chce wchodzić na stronę:
http://www.koszalin.oaza.pl/pic/news/inne/a_192-3.jpg
wózeczek w tle widzę;)
ja link bezpośredni wstawię,jeśli ktoś nie chce wchodzić na stronę:
A co za różnica, czy się zobaczy na stronie czy z bezpośredniego linku? Wielkość zdjęcia taka sama.
Iwko, myślę że Magdzie chodziło o to, że ktoś może nie chcieć wchodzić na stronę RŚ-Ż ;)
Iwko, myślę że Magdzie chodziło o to, że ktoś może nie chcieć wchodzić na stronę RŚ-Ż ;)
No ale czemu? Gołych bab tam nie ma, ani niczego czego nie można zobaczyć przy dziecku :)
jak znajdę satanistę z dzieckiem w chuście na stronie typu satanizm.pl to założę wątek i wkleję link do całej strony,a nie bezpośredni do zdjęcia.
zapraszam:)gołych bab też tam chyba nie ma raczej.idę szukać;)
Biedronka
22-07-2010, 11:47
jak znajdę satanistę z dzieckiem w chuście na stronie typu satanizm.pl to założę wątek i wkleję link do całej strony,a nie bezpośredni do zdjęcia.
zapraszam:)gołych bab też tam chyba nie ma raczej.idę szukać;)
:lool:
Eee... czy mi się wydaje, czy Magda trochę przesadza?
OT się zrobił, ale to nic.
Czemu przesadza? ja sie wcale nie dziwie, ze ktos moze nie chciec nabijac wejsc im na stronke.
Eee... czy mi się wydaje, czy Magda trochę przesadza?
OT się zrobił, ale to nic.
ależ ja nie ironizuję,naprawdę szukam satanisty w chuście,jeśli Iwko nie widzisz problemu w odsyłaniu innych ludzi do katolickiej strony,na pewno chętnie obejrzysz chustomamę czy chustotatę na satanistycznej stronie.
strona katolicka to jednak co innego niż Joanna Brodzik z dzieckiem w chuście na pudelek.pl
Magda wcale nie przesadza
ja nie mam ochoty wchodzic na takie strony, wolalabym samo zdjecie
Naprawdę mnie zdziwiłyście :)
Ostatnio był wątek o Shreku w chuście w Happy Meal. Nie lubię McDonalda, uważam, że to śmieciarskie żarcie, ale na stronkę weszłam zobaczyć. Do głowy mi nie przyszło, że skoro nie lubię, nie popieram, to nie powinnam wchodzić na stronę. Nie wchodziłam w inne podstrony, nie czytałam menu, obejrzałam Shreka i wyszłam. Bo niby czemu nie? Wytłumaczcie mi, dlaczego z katolicką strona ma być inaczej? Czy to ja jestem dziwna i inni bojkotujący McDonalda mieli więcej skrupułów i ina jego stronę nie weszli?
Jagienka
22-07-2010, 13:14
wózeczek w tle widzę;)
może to innego dziecka, ktorego rodziców nie widać na zdjęciu ;-)
A zdjęcia cudne :-)
Jagienka
22-07-2010, 13:16
Ostatnio był wątek o Shreku w chuście w Happy Meal. Nie lubię McDonalda, uważam, że to śmieciarskie żarcie, ale na stronkę weszłam zobaczyć. Do głowy mi nie przyszło, że skoro nie lubię, nie popieram, to nie powinnam wchodzić na stronę. Nie wchodziłam w inne podstrony, nie czytałam menu, obejrzałam Shreka i wyszłam. Bo niby czemu nie? Wytłumaczcie mi, dlaczego z katolicką strona ma być inaczej? Czy to ja jestem dziwna i inni bojkotujący McDonalda mieli więcej skrupułów i ina jego stronę nie weszli?
ja myślę dokładnie tak samo :-)
a dyskusji rozwijać nie chcę, bo to OT i w dodatku z dziedziny tych, których na tym forum bardzo nie lubię ;-)
Iwka, masz racje
linkow ci u nas dostatek, do roznych stron prowadza, ale jeszcze nikt nigdy sie nie przyczepil. no, jedynie prosba byla, zeby co drastyczniejsze opisywac. ale przeciez napisalas co linkujesz, wiec nie rozumiem o co halo. nie chce, nie wchodze
zochmama
22-07-2010, 13:27
Iwka, I agree. Pamietam tylko że niefajnie było jak na pieluszkach ktoś wrzucił linka do strony o facetach któtych kręcą kobiety przebrane za dzieci, ale to bez opisu było. A tak-jasność- nie chcę-nie wchodzę. Jak satanista w chuscie bedzie - proszę bardzo, wrzucajcie, byle z opisem. Nie sądzę zeby Ruchowi Ś-Ż nabijanie postów było do czegokolwiek potrzebne.
saaudade
22-07-2010, 13:44
Czytam i trochę nie wierzę, nie rozumiem z czym macie problem, nikt nikogo tu nie zmusza do przeglądania treści ideowo odmiennych od tego co myślicie, chodzi tylko o foty przecież, tak? Ja weszłam obejrzałam i mimo, żem katoliczka, nie przeczytałam ani jednego słowa :twisted:. Więc nic nie kumam z dyskusji :confused:
Iwka, I agree. Pamietam tylko że niefajnie było jak na pieluszkach ktoś wrzucił linka do strony o facetach któtych kręcą kobiety przebrane za dzieci, ale to bez opisu było. A tak-jasność- nie chcę-nie wchodzę. Jak satanista w chuscie bedzie - proszę bardzo, wrzucajcie, byle z opisem. Nie sądzę zeby Ruchowi Ś-Ż nabijanie postów było do czegokolwiek potrzebne.
:thumbs up: dokładnie tak samo myślę, zbyt głęboka analiza :P
EEE dziewczyny chyba upał wszystkim doskwiera i drażni. Mimo iż nie uznaję tzn. nie słucham i nie czytam wszelkich treści religijnych jakie by one nie były to weszłam z miła chęcią zobaczyć zdjęcie i to wszystko. Bardzo fajne bardzo mi się podoba :)
Rozumiem, gdyby było tylko do strony głównej i dalej szukajcie... to bym się podpisała.
Polecam mrożoną kawkę ;)
Polecam mrożoną kawkę ;)
A że na tym forum aż roi się od OT, to tez polecam kawkę mrożoną w dodatku z lodami waniliowymi w środku :) mniam
saaudade
22-07-2010, 14:40
do kawki polecam krolpę amaretto :P delicje :D
teraz będę ślęczeć i szukać lodów do kawki ...a wszystko przez RŚ-Ż :)
rozbawiła mnie ta dyskusja - dziękuję za poprawienie humoru
Aż lody sobie zjadłam. Bez kawki co prawda, ale od razu chłodniej :)
na takie porównanie bym nie wpadła:McDonald`s=Bóg:thumbs up:
faktycznie zabawne jest to podejście,ale nie chce mi się dyskutować.
a propos wiary,znalazłam coś pięknego:),spójrzcie jakie piękne grafiki aniołów:
anioły (http://www.satan.pl/galerie.php?gal=2)
ups,to nie w tym podforum;),ale i tak OTujemy:)
E, nie takie piękne. I chust nie widzę ;)
Ja też nie kumam ocb ale fotki super :)
I anioły też ;)
Ostatnio był wątek o Shreku w chuście w Happy Meal. Nie lubię McDonalda, uważam, że to śmieciarskie żarcie, ale na stronkę weszłam zobaczyć.
Zgadzam się z tobą. Nie wiem, o co chodzi. Nie jestem katoliczką, ale co mi przeszkadza, że zdjęcie jest na jakiejś katolickiej stronie (chyba, że to nie jest strona katolicka, tylko jakaś sekciarska, bo nie mam pojęcia, co to jest RŚ-Ż??) - kliknęłam, obejrzałam zdjęcie, zamknęłam. W czym problem?? Co za różnica, czy zdjęcie faceta z dzieckiem w chuście i z gitarą będzie na stronie RŚ-Ż (cokolwiek to jest), satanistycznej czy dla producentów drobiu?
lindgren
22-07-2010, 18:45
o ja cie
ostatnio tak się zastanawiam jak by tu rzucić forum, bo się trochę zbyt uzależniona czuję.
nie wpadłabym na to, że może mnie ono wkurzyć i zniesmaczyć na tyle, że mi się go odechce.
a tu proszę.
Mayka1981
22-07-2010, 20:34
fotka fajna chociaż główkę bym podparła dla wygody dziecka :P
a propos dyskusji (i jaki był wcześniejszy tytuł wątku?) nie miałam pojęcia co to rśż, już wiem - ale nie rusza mnie to w żadną stronę, od razu zaczęłam przewijać szukając fotki :ninja:
A że na tym forum aż roi się od OT, to tez polecam kawkę mrożoną w dodatku z lodami waniliowymi w środku :) mniam
o tak, pyycha :D u mnie w firmie robią co jakiś czas akcje charytatywne i zbierają kasę na dzieciaki z domu dziecka i właśnie wczoraj mogłam zakupić charytatywną mrożoną kawkę, i to w pracy! Ach aż chyba zajrzę, co tam mam w zamrażarce...
dankin-82
22-07-2010, 23:10
zdjęcie fajne a cała oprawa strony mnie wogóle nie rusza, ani nie drażni, przecież wchodzimy na tysiące innych i zawsze było ok, więc czemu teraz takie wielkie halo?
a temacik już raczej można zmienic na kawusiowy ;)
wielkie halo?
no ja też nie wiem po co tak się tym halować,wydawało mi się,że lajtowo z Iwką i kulturalnie sobie pisałyśmy po pare postów,bez zbędnej dyskusji,ale coś odbiór jakiś dziwny i w niezłym natężeniu,sporo osób sobie dopowiada jeszcze więcej niż w ogóle jest,nie spodziewałam się,że tyle osób musi własne zdanie wyrazić tylko dlatego,że bezpośredni link wkleiłam;)
niektórzy to sobie naprawdę nieźle dopowiedzieli i to na poważnie he he:rolleyes:
kasia wska
22-07-2010, 23:55
ale słodka fotka!
aż sobie wyguglam co to rś-ż :mrgreen:
miłej kawy mrożonej, podczepiam się:)
Kurcze. Tak czytam i się zastanawiam. Czy jak ktoś zakłada wątek i pisze, że zdjęcia z chrztu w chuście będzie pokazywać to poniektórzy bojkotują? Hmmm.
Kurcze. Tak czytam i się zastanawiam. Czy jak ktoś zakłada wątek i pisze, że zdjęcia z chrztu w chuście będzie pokazywać to poniektórzy bojkotują? Hmmm.
ten ruch jest przez wielu (nawet katolików) uznawany za sektę a to jednak coś innego niż zwykły chrzest. Rozumiem, że o to chodziło Magdzie (no chyba, że nie rozumiem bo nie o to :) )
EEE dziewczyny chyba upał wszystkim doskwiera i drażni. Mimo iż nie uznaję tzn. nie słucham i nie czytam wszelkich treści religijnych jakie by one nie były to weszłam z miła chęcią zobaczyć zdjęcie i to wszystko. Bardzo fajne bardzo mi się podoba :)
Rozumiem, gdyby było tylko do strony głównej i dalej szukajcie... to bym się podpisała.
Polecam mrożoną kawkę ;)
No zgadzam się.
Nie widzę problemu.
Właściwie to czasem wchodzę na katolickie strony, żeby poszukać jakiś konkretnych informacji. I nie tylko na katolickie.
strona oazy raczej mi nie zawirusuje kompa.
Właściwie to zupełnie nie rozumiem. Zwłaszcza że Iwka napisała jaka to strona i jak dla kogoś to naprawdę jest problem to może sobie darować ;)
weszłam z ciekawości i okazało się , że ja tego zachustowanego tatusia znam osobiście :) miło mi się zrobiło,nie powiem....
No zgadzam się.
Nie widzę problemu.
Właściwie to czasem wchodzę na katolickie strony, żeby poszukać jakiś konkretnych informacji. I nie tylko na katolickie.
strona oazy raczej mi nie zawirusuje kompa.
Właściwie to zupełnie nie rozumiem. Zwłaszcza że Iwka napisała jaka to strona i jak dla kogoś to naprawdę jest problem to może sobie darować ;)
I ja się zgadzam :)
Kawa mówiecie...mrożona...mniami :D
Jagienka
23-07-2010, 14:24
ten ruch jest przez wielu (nawet katolików) uznawany za sektę
Chyba pomyliłeś Ruch Światło -Życie z Neokatechumenatem ;-)
ten ruch jest przez wielu (nawet katolików)
Serio? Nigdy się z takim stwierdzeniem, przynajmniej w ustach praktykujących katolików nie spotkałam. No ale może czegoś nie wiem.
Agnen ja własnie też nie rozumiem. Szczególnie tytuło "obce ideowo" dla kogo obce? Dla wszystkich chustomaniaków?
Albo z Odnową w Duchu Świętym :P
ten ruch jest przez wielu (nawet katolików) uznawany za sektę a to jednak coś innego niż zwykły chrzest. Rozumiem, że o to chodziło Magdzie (no chyba, że nie rozumiem bo nie o to :) )
Jako że na ruchach kościelnych z racji poniekąd studenckich się trochę znam to chyba mylicie oboje te ruchy z Odnową w Duchu Świętym ;)
A zdjęcia bardzo fajne IMO - pokazuje, że dziecko może być uczestnikiem w prawie wszystkich działaniach rodziców ;)
Ciężko mi zrozumieć, o co chodzi w tym wchodzeniu na obce ideowo strony. Magdo1980, czy Ty stawiasz znak równości między katolikami a satanistami? Ja rozumiem, że można być niewierzącym, że można być antykościelnym, ale hmm... taka reakcja wydaje się być co najmniej dziwna. To jakaś nowa poprawność polityczna? Czy co???
w sumie to sie ubawilam, czyli rozumiem, ze jak ktos poda link do zachustowanej mamy/taty na stronie buddystow/muzulmanow/izraelitow/hinduistow to takze narazi sie na opinie szerzenie obcej ideologi. buhahahaa
w sumie to sie ubawilam, czyli rozumiem, ze jak ktos poda link do zachustowanej mamy/taty na stronie buddystow/muzulmanow/izraelitow/hinduistow to takze narazi sie na opinie szerzenie obcej ideologi. buhahahaa
Też się ubawiłam, czytając ten wątek. Świetne podsumowanie. A tak poza tym zdjęcie bardzo mi się podoba bo pokazuje, że w każdej sytuacji można być blisko z dzieckiem i to właśnie dzięki chuście:D. Troszkę się zastanawiam, czy temu dziecku nie przeszkadza taka bliskość gitary:confused:, ale chyba nie.
Jako że na ruchach kościelnych z racji poniekąd studenckich się trochę znam to chyba mylicie oboje te ruchy z Odnową w Duchu Świętym ;)
albo z Opus Dei :D
Albo ze Świadkami Jehowy :)
Z tym, że Świadkowie nie są ruchem w KK (!!!), ale uznani są za sektę.
Z tym, że Świadkowie nie są ruchem w KK (!!!), ale uznani są za sektę.
Misiek, wiem :) Jaja se robię. Jeśli ktoś jest ŚJ, to przepraszam.
ŚJ spełniają kryteria sekty, natomiast Ruch Światło-Życie, Neokatechumenat, Odnowa i Opus Dei to ruchy w Kościele Katolickim, i nawet jeśli komuś się coś pomyliło, to tak jest i tyle.
Jagienka
25-07-2010, 22:39
Ruch Światło-Życie, Neokatechumenat, Odnowa i Opus Dei to ruchy w Kościele Katolickim, i nawet jeśli komuś się coś pomyliło, to tak jest i tyle.
To prawda.
Ja wsponiałam o tym jedynie, ponieważ faktem jest, ze wśród niektórych katolików (w tym nawet niektórych księży), można spotkać się z bardzo kontrowersyjnymi opiniami na temat neokatechumenatu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że ruch ten sektą NIE JEST, choćby z tego powodu, że ma przyzwolenie Watykanu na swą działalność w ramach KK.
panthera
25-07-2010, 22:51
znam tego tatusia :)
na warszawskiej i warszawsko-praskiej stronie ruchu ś-ż też jest kilka zdjęć z chustami (w tym moich) :D
roneczka
25-07-2010, 23:49
A ja myślałam, że idea noszenia w chustach jest ponad podziałami: religijnymi, politycznymi, społecznymi i że ona nas wszystkie na tym forum łączy a nie dzieli.
Że nie dzielimy się na katolików i ateistów, tych z SLD czy PO, na biedne i bogate, wykształcone i niewykształcone, bla, bla, bla....tylko jesteśmy jedną wielką "rodziną" chustomam.
20 lat temu byłam oazowiczką, kilka fajnych żeczy zawdzięczam temu ruchowi, na stronkę weszłam, zdjęcie obejrzała i wyszłam.
NIe przyszło mi do głowy szperać po stronce, nie czułam się zobowiązana szukać jakichś informacji.
Czasami mam wrażenie, że ludzie dzielą się na ateistów (neutralni) i antykatolików (oficjalne okazywanie niechęci do wszystkiego co ma związek z KK).
Ten wątek o tym świadczy!
Chociaż nadal nie wiemy o co Magdzie chodziło? Tekst, że sobie różne rzeczy same dopowiadamy jest niewporządku !
Serio? Nigdy się z takim stwierdzeniem, przynajmniej w ustach praktykujących katolików nie spotkałam. No ale może czegoś nie wiem.
Agnen
Albo z Odnową w Duchu Świętym :P
To prawda.
Ja wsponiałam o tym jedynie, ponieważ faktem jest, ze wśród niektórych katolików (w tym nawet niektórych księży), można spotkać się z bardzo kontrowersyjnymi opiniami na temat neokatechumenatu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że ruch ten sektą NIE JEST, choćby z tego powodu, że ma przyzwolenie Watykanu na swą działalność w ramach KK.
Ciekawie się to rozwija.
Nie mogę sobie przypomnieć co dokładnie o nich czytałem ani nie mogę tego znaleźć ale nawet w Wikipedii jest informacja, że zarzuca się temu ruchowi nadużywanie psychomanipulacji i socjotechniki. Znalazłem też kilka artykułów (np krytyka w katolickim Tygodniku Powszechnym) ale to właściwie jest nieważne - wcale nie chcę się zagłębiać w detale - lepiej popatrzeć na ogólne zasady.
Piszecie, że ŚJ są sektą (kiedyś na religii dowiedziałem się, ze sektą są też buddyści, wyznawcy Kriszny itp) a wymienione tu ruchy nie są sektą bo są aprobowane przez Watykan (z przyczyn oczywistych nie może to bać argumentem w sprawie bo każdy z kościołów ma swoje "wiążące" zdanie na swój temat). Jeśli jednak pominąć różnice doktrynalne i stanowisko KK to się okaże, że nie ma wielkiej różnicy w działaniu i wpływie na ludzką psychikę ŚJ i powiedzmy Ruchu Ś-Ż.
Na marginesie dodam, że ŚJ są totalnie ciepli i mili - fajnie jakby całą Polskę zarazili tą częścią swojego "sekciarstwa".
sylvetta
26-07-2010, 10:31
Wy tu o sektach, a ja zdjęcia nie widze.......
roneczka
26-07-2010, 13:45
Wy tu o sektach, a ja zdjęcia nie widze.......
Normalnie padnę!
Uśmiałam się do łez!
PS> Zdjęcie jest na samym dole zalinkowanej strony...
Mucha nie przesadzasz z tym tekstem "ciepli i mili"?
Ciepli i mili ludzie są i wśród społeczności katolickiej, żydowskiej, buddystycznej, baptystycznej... w każdej!
ŚJ znam od podszewski bo akurat mam połowę rodziny takowej i są to tacy sami ludzie jak Ty czy ja: tak samo kombinują, lubia obgadać, kogoś wyśmiać, są pruderyjni i zakłamani, mają problemy alkoholowe - mają wady i zalety jak wszyscy ludzie. Są wbrew pozorom normalni a nie tacy jak chą być potrzegani.
panthera
26-07-2010, 14:15
A ja myślałam, że idea noszenia w chustach jest ponad podziałami: religijnymi, politycznymi, społecznymi i że ona nas wszystkie na tym forum łączy a nie dzieli.
Że nie dzielimy się na katolików i ateistów, tych z SLD czy PO, na biedne i bogate, wykształcone i niewykształcone, bla, bla, bla....tylko jesteśmy jedną wielką "rodziną" chustomam.
:thumbs up:
zochmama
26-07-2010, 14:21
No właśnie, wątek ten natchnął mnie do rozmyslań ;) i tak mi wyszło ze ten dział jest od tego zeby pokazać, ze różni przeróżni ludzie noszą, stad zdjecia katolików, satanistów i nawet Joanny Brodzik w chuscie są na miejscu,i choć na forum też duzo nas może od siebie dzielic to łączą szmaty, i gadamy (zazwyczaj) o tym właśnie co łączy a nie dzieli.
kasia wska
26-07-2010, 14:23
no właśnie! :iagree:
PLUS - jako, że jesteśmy różni, możemy się wieeele od siebie nauczyć:)
Nie mogę sobie przypomnieć co dokładnie o nich czytałem ani nie mogę tego znaleźć ale nawet w Wikipedii jest informacja, że zarzuca się temu ruchowi nadużywanie psychomanipulacji i socjotechniki. Znalazłem też kilka artykułów (np krytyka w katolickim Tygodniku Powszechnym) ale to właściwie jest nieważne - wcale nie chcę się zagłębiać w detale - lepiej popatrzeć na ogólne zasady.
Piszecie, że ŚJ są sektą (kiedyś na religii dowiedziałem się, ze sektą są też buddyści, wyznawcy Kriszny itp) a wymienione tu ruchy nie są sektą bo są aprobowane przez Watykan (z przyczyn oczywistych nie może to bać argumentem w sprawie bo każdy z kościołów ma swoje "wiążące" zdanie na swój temat). Jeśli jednak pominąć różnice doktrynalne i stanowisko KK to się okaże, że nie ma wielkiej różnicy w działaniu i wpływie na ludzką psychikę ŚJ i powiedzmy Ruchu Ś-Ż.
Na marginesie dodam, że ŚJ są totalnie ciepli i mili - fajnie jakby całą Polskę zarazili tą częścią swojego "sekciarstwa".
Skoro już zboczyłeś z tematu to pociągnę OT (nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz). Za sektę w zasadzie powinno sie uważać każdą grupę wyznaniową, która wyklucza ze swego grona kazdego, kto wykaże choćby cień wątpliwości nt doktryny. Zatem ŚJ się łapią a buddyści i RŚ-Ż nie :)
Zdjęcie jest bardzo ciepłe i miło się patrzy na taki obrazek :) i nie bardzo mnie interesuje kto jest na tym zdjęciu i czym się zajmuje - dzidzia śliczna, wtulona w tatę... cudnie :lool: