PDA

Zobacz pełną wersję : starsze pokolenie a chusty

Biedronka
15-07-2008, 10:49
Kilka dni temu zachaczyliśmy z mężem o Sobótczańską lodziarnie w małej drewnianej budce gdzie od chyba 15 lat siedzi ta sama babcinka i te lody sprzedaje .Tymek śpi sobie smacznie zachustowany a babcinka " o matko kochana jak mu tam dobrze , jaki szczęsliwy itp itd "
mi szczena opadła bo byłam raczej nastawiona na teksty w stylu " dziecko udusisz i połamiesz"
i to nie był pierwszy pozytywny koment od starszych pokoleń ...

Jestem pozytywnie rozczarowana tym bo myslałam że u nas w Sobótce to beda na nas psy wieszać ..a tu proszę 8)) :D

...ale żeby nie było tak pięknie to wczoraj jedna panienka z wózkiem (na szpilkach i z pazurami do nieba) mało co sobie zebów nie wybiła o krawężnik jak zobaczyła nas z zachustowanym Tymkiem ...

:roll:

qrcze byłam przekonana że to raczej młodzi sa bardziej otwarci ..a tu klops ....

chyba wole starsze babcie :applause:

miedziana
15-07-2008, 11:08
My też spotykamy się z podobnymi reakcjami - starsi ludzie raczej pozytywnie, chyba po prostu pamiętają, że tak się kiedyś nosiło :)
Moja prababcia nosiła podobno moją mamę w swojej chuście :)

kasiulka1975
15-07-2008, 11:11
U mnie tez, starsze Irlandki jak widza moja Vercie w MT szczesliwa na plecach to mowia,ze tak jej dobrze,bo u mamy i jeszcze widoki z mojej wysokosci i sa zachwycone,a mlodsze kobiety albo nic nie mowia albo wlasnie tak bardzo dziwnie sie patrza...

15-07-2008, 11:19
prawda jest to, co piszesz.
młode mamy patrzą na nas, jak na alienki.
starsze mamy, za młode, żeby być babciami, z tęsknotą...
mamy, które są babciami, z czułością.
jak zawsze - nie wszystkie :) :P

kathriin
15-07-2008, 11:27
a mnei ostatnio stary dziad w autobusie zapytal, czy dziecku narkotyki daje, ze ono tak spi w tej chuscie - spojrzalam na niego jak na kretyna :)
a mialam Maksa wtulonego w 2x :)
i spal sobie smacznicie co jakis czas pochrumkujac :)

czukczynska
15-07-2008, 12:33
Racja.Starsi ludzie z sentymentem patrzą na chusty.Mile to :D

asercia
15-07-2008, 13:20
To własnie starsze panie, głównie takie w okolicach 70-tki zachwycają się tym jak noszę

Biedronka
15-07-2008, 14:08
To własnie starsze panie, głównie takie w okolicach 70-tki zachwycają się tym

dokładnie

tamta babcinka miała jakos koło 80 ...moze sama pamięta zachustowania ze swoich czasów

:D

w kazdym bądz razie to było baaaaaardzo miłe spotkanie :wink:

Biedronka
15-07-2008, 14:08
dubel :roll:

martu
15-07-2008, 14:11
dziadek mojego M,ma ponad 80 lat i ze łzami w oczach za każdym razem mówi,że to cudowny pomysł,że dziecko szczęśliwsze jak czuje blisko serce matki.

kashinka
15-07-2008, 14:26
i u mnie podobnie:

w wc supermarketu babcia ok 60 lat z wnukiem w wozku powiedziala mi - o, jak dawno nie widzialam tak noszonego dziecka! moja mama mnie tak nosila!

babcia ok 70 lat, w supermarkecie przy polce z miechem:

jak on cichutko sobie siedzi u pani na plecach! tak nosza dzieci w afryce i maja racje, u nas tez kiedys tak bylo, ale teraz wszyscy maja wozki.

kobieta w 7 miechu ciazy, w restauracji:

rany, chyba ci plecy pekaja od takiego noszenia!

to wszystko naprawde. ta w ciazy nawet mnie nie zapytala o nic, tylko ocenila. nawet nie chcialo mi sie odpowiadac, prawde mowiac :roll:

Biedronka
15-07-2008, 14:26
...wracamy do korzeni martu :applause:

mama-anika
15-07-2008, 15:01
No nie żartujcie. Bo mnie własnie te starsze babcie straszą pokrzywionym dziecięcia kręgosłupem najbardziej. :?

A ja nie wiem co mam mówić - bo jakoś tak wychowana jestem, że ze starszymi babciami nie należy dyskutować z racji szacunku dla wieku.

doominikaa
15-07-2008, 15:07
mnie tez się wydaje, ze cieplej reagują starsi...

:op: Biedronka, z której Sobótki jesteś? (tak z ciekawości pytam :D )

Biedronka
15-07-2008, 15:44
:op: Biedronka, z której Sobótki jesteś? (tak z ciekawości pytam :D )

z tej pod Wrocławiem na dolnym śląsku

piniowa
15-07-2008, 17:37
I ja z tych miło rozczarowanych. Na ostatnim spacerze z niepokojem obserwowałam jak dziarsko zmierza w naszym kierunku siwiuteńka, elegancka babcia. Już szykowałam w głowie linię obrony, gdy rozpromieniona babcia zaczęła się rozpływać w zachwytach nad nami:)

dagusiaJot
15-07-2008, 20:17
a mnie ostatnio stary dziad w autobusie zapytal, czy dziecku narkotyki daje, ze ono tak spi w tej chuscie - spojrzalam na niego jak na kretyna
:lool: :lool: :lool: :lool: