Zobacz pełną wersję : starsze pokolenie a chusty
Biedronka
15-07-2008, 10:49
Kilka dni temu zachaczyliśmy z mężem o Sobótczańską lodziarnie w małej drewnianej budce gdzie od chyba 15 lat siedzi ta sama babcinka i te lody sprzedaje .Tymek śpi sobie smacznie zachustowany a babcinka " o matko kochana jak mu tam dobrze , jaki szczęsliwy itp itd "
mi szczena opadła bo byłam raczej nastawiona na teksty w stylu " dziecko udusisz i połamiesz"
i to nie był pierwszy pozytywny koment od starszych pokoleń ...
Jestem pozytywnie rozczarowana tym bo myslałam że u nas w Sobótce to beda na nas psy wieszać ..a tu proszę 8)) :D
...ale żeby nie było tak pięknie to wczoraj jedna panienka z wózkiem (na szpilkach i z pazurami do nieba) mało co sobie zebów nie wybiła o krawężnik jak zobaczyła nas z zachustowanym Tymkiem ...
:roll:
qrcze byłam przekonana że to raczej młodzi sa bardziej otwarci ..a tu klops ....
chyba wole starsze babcie :applause:
miedziana
15-07-2008, 11:08
My też spotykamy się z podobnymi reakcjami - starsi ludzie raczej pozytywnie, chyba po prostu pamiętają, że tak się kiedyś nosiło :)
Moja prababcia nosiła podobno moją mamę w swojej chuście :)
kasiulka1975
15-07-2008, 11:11
U mnie tez, starsze Irlandki jak widza moja Vercie w MT szczesliwa na plecach to mowia,ze tak jej dobrze,bo u mamy i jeszcze widoki z mojej wysokosci i sa zachwycone,a mlodsze kobiety albo nic nie mowia albo wlasnie tak bardzo dziwnie sie patrza...
prawda jest to, co piszesz.
młode mamy patrzą na nas, jak na alienki.
starsze mamy, za młode, żeby być babciami, z tęsknotą...
mamy, które są babciami, z czułością.
jak zawsze - nie wszystkie :) :P
kathriin
15-07-2008, 11:27
a mnei ostatnio stary dziad w autobusie zapytal, czy dziecku narkotyki daje, ze ono tak spi w tej chuscie - spojrzalam na niego jak na kretyna :)
a mialam Maksa wtulonego w 2x :)
i spal sobie smacznicie co jakis czas pochrumkujac :)
czukczynska
15-07-2008, 12:33
Racja.Starsi ludzie z sentymentem patrzą na chusty.Mile to :D
To własnie starsze panie, głównie takie w okolicach 70-tki zachwycają się tym jak noszę
Biedronka
15-07-2008, 14:08
To własnie starsze panie, głównie takie w okolicach 70-tki zachwycają się tym
dokładnie
tamta babcinka miała jakos koło 80 ...moze sama pamięta zachustowania ze swoich czasów
:D
w kazdym bądz razie to było baaaaaardzo miłe spotkanie :wink:
Biedronka
15-07-2008, 14:08
dubel :roll:
dziadek mojego M,ma ponad 80 lat i ze łzami w oczach za każdym razem mówi,że to cudowny pomysł,że dziecko szczęśliwsze jak czuje blisko serce matki.
kashinka
15-07-2008, 14:26
i u mnie podobnie:
w wc supermarketu babcia ok 60 lat z wnukiem w wozku powiedziala mi - o, jak dawno nie widzialam tak noszonego dziecka! moja mama mnie tak nosila!
babcia ok 70 lat, w supermarkecie przy polce z miechem:
jak on cichutko sobie siedzi u pani na plecach! tak nosza dzieci w afryce i maja racje, u nas tez kiedys tak bylo, ale teraz wszyscy maja wozki.
kobieta w 7 miechu ciazy, w restauracji:
rany, chyba ci plecy pekaja od takiego noszenia!
to wszystko naprawde. ta w ciazy nawet mnie nie zapytala o nic, tylko ocenila. nawet nie chcialo mi sie odpowiadac, prawde mowiac :roll:
Biedronka
15-07-2008, 14:26
...wracamy do korzeni martu :applause:
mama-anika
15-07-2008, 15:01
No nie żartujcie. Bo mnie własnie te starsze babcie straszą pokrzywionym dziecięcia kręgosłupem najbardziej. :?
A ja nie wiem co mam mówić - bo jakoś tak wychowana jestem, że ze starszymi babciami nie należy dyskutować z racji szacunku dla wieku.
doominikaa
15-07-2008, 15:07
mnie tez się wydaje, ze cieplej reagują starsi...
:op: Biedronka, z której Sobótki jesteś? (tak z ciekawości pytam :D )
Biedronka
15-07-2008, 15:44
:op: Biedronka, z której Sobótki jesteś? (tak z ciekawości pytam :D )
z tej pod Wrocławiem na dolnym śląsku
I ja z tych miło rozczarowanych. Na ostatnim spacerze z niepokojem obserwowałam jak dziarsko zmierza w naszym kierunku siwiuteńka, elegancka babcia. Już szykowałam w głowie linię obrony, gdy rozpromieniona babcia zaczęła się rozpływać w zachwytach nad nami:)
dagusiaJot
15-07-2008, 20:17
a mnie ostatnio stary dziad w autobusie zapytal, czy dziecku narkotyki daje, ze ono tak spi w tej chuscie - spojrzalam na niego jak na kretyna
:lool: :lool: :lool: :lool: