PDA

Zobacz pełną wersję : kolejne pytanie-kieszonka

cass82
16-07-2010, 08:55
Mam pytanie technicze dot. używania kieszonek.
Mianowicie robie tak:zakłądam małej kieszonkę z 1 wkałdem jak siknie to ściagam kieszonke z wkładem i zakładam nową, czystą kieszonkę z wkładem.
usłyszałam żebym tylko same wkłady wymieniała a kieszonkę zakładała ta samą.
Jak to jest? polarek w kieszonce ma za zadanie tylko odizolować mokry wkłąd od pupy dziecka, to wkład wsiąka wszystko a przecież przy siku i ten polarek się "moczy".

glo
16-07-2010, 09:24
miałam kiedyś tę samą wątpliwość :)
no i zmieniam całe pieluchy, nie tylko wkłady, choć są zwolennicy opcji, że tylko wkład do wymiany - ale to jest kiepska opcja IMO.

Mayka1981
16-07-2010, 09:39
ja wymieniam całość, mam same komplety to co będe cudować... Zresztą siknięte to siknięte, jakoś mi głupio dziecko w to ubrać i jeszcze ręką manewrować z tym wkładem w obsikanym obszarze...

Ale fakt, można tylko wkład, polarek niby tylko przepuszcza a sam nie trzyma - w sumie wrażenie jest suchego...

jul-kaa
16-07-2010, 10:26
Można uzyć kieszonki dwa razy - raz normalnie, a potem wkład połozyć na wierzch, czyli nie wkładać do kieszonki.
Ja używam kieszonek jako otulaczy.

Bogusia
16-07-2010, 10:32
Ja przy większym dziecku , używałam - siknięcie i do prania .
Ale teraz przy maluchu mam zamiar uzywać kieszonek jako otulacz - wkład na zew . , sikniecie , wymiana wkładu , siknięcie i do prania .

Musisz sama sprawdzić jakie rozwiązenie ci pasuje .

Polar sie zasikuje , nie jest mega mokry ale przecież czuć moczem , to jak uważasz , Na dwa siknięcie nie powinno nic sie stać, chyba że masz wrażliwca

Pati778
16-07-2010, 21:49
wkładam wkład na kieszonkę, jak w otulacz. Jak się zasiusia wkładam drugi wkład w kieszonkę.

busia
16-07-2010, 21:53
wkładam wkład na kieszonkę, jak w otulacz. Jak się zasiusia wkładam drugi wkład w kieszonkę.

a ja robię zupełnie odwrotnie, jak się zsiusia wyjmuję wkład i zakładam tetrę traktując kieszonkę jako otulacz. Przy następnym siknięciu zakładam nową pieluszkę.

Guest
16-07-2010, 22:25
jeden sik i do zmiany - Ty sama musisz zedcydować co dla Was najlepsze

oladronia
17-07-2010, 21:42
Ja sobie nie wyobrażam założyć jeszcze raz tej samej kieszonki - przecież mimo wszystko polarek jest przesikany. Dla mnie to tak jakby pieluch nie prać tylko suszyć...

aladw
17-07-2010, 21:46
miało kontakt z moczem więc do prania
nieważne czy suche czy mokre czy chłonie czy nie - przelatywał przez to mocz