Zobacz pełną wersję : Nappi nippa/snappi/nappy nipper - pytanie
Dziewczyny,
przygotowuję się do wielorazowej wyprawki i chciałabym sama uszyć trochę formowanek i kieszonek. Cierpię jednak na wrodzony wstręt do rzepów - no nienawidzę ich przyszywać :hide:
W/w "Zapinki" do pieluch znam tylko ze zdjęć i nie wiem czy mogłabym je stosować do pieluszek samoróbek (zamiast rzepów) na noworodku, do tego otulacz. Nie będą go uwierały?
I druga kwestia, czy mogę ich używać do każdego rodzaju materiału? mam do zagospodarowania flanelkę, frotte, polar i bawełnę.
Dziękuję za pomoc :)
zochmama
16-07-2010, 01:05
Też na to wpadłam :) uwierać IMO nie będą, ale mi łapią tylko frotkowe Lenya, frotowe szyte po paru praniach nie łapią, inne materiały IMO odpadają :( Ostatecznie używam formowanek bez zapiecia-odrobina wprawy i otulacz wszystko trzyma.
Acha, mam snappi.
doszyj troczki jak w tetro :)
Też na to wpadłam :) uwierać IMO nie będą, ale mi łapią tylko frotkowe Lenya, frotowe szyte po paru praniach nie łapią, inne materiały IMO odpadają :(
Kurczę, to gdy zamotam jakoś fikuśnie tetrę na maluchu, też mi nie złapią? :hmm:
wyslij mi na priwa adres, to Ci jedna posle - mam trzy, a w sumie potrzebuje tylko jednej na raz ;)
Genialne, że też wcześniej na to nie wpadłam.
Alleluja :D
Heh, to samo chciałam doradzić :)
magnolia
16-07-2010, 12:56
na noworodku i małym niemowlaku spokojnie sam otulacz trzyma bez snappi każdą pieluchę, nawet tetrę w origami, bo dzieć jeszcze malutki i owija się go aż na plecki:) snappi nie łapie tylko flanelki inne materiały takie jak frotka czy tetra łapie super... a troczki to też świetne rozwiązanie, szczególnie że można wtedy bardziej uniwersalne pieluszki uszyć, w razie jak za duża zawijasz z przodu i jest super, czego przy rzepach niestety się nie da zrobić...
zochmama
16-07-2010, 22:11
Nigdy jakoś nie pomyślałam by tetr espinać, IMO nie m apotrzeby, poza tym snapi jednak zaciaga, szkoda pieluch.