PDA

Zobacz pełną wersję : len? hmmmmm.....

e-dziunia
29-06-2010, 23:21
Mądre kobitki rozwiejcie moje wątpliwości ..... Od zawsze nosiłam synka w Girasolach, teraz mam ochotę na drugą kółkową na zmianę i wszędzie czytam, że len na lato jest the best. No ale kiedyś z ciekawości uszyłam sobie lnianą chustę wiązaną i po pierwszym spacerze oddałam koleżance.... No nie leżało mi to nijak :twisted:. Młody wisiał w tej chuście, pod kolankami otarte, ech, na samo wspomnienie dostaję gęsiej skórki.... No ale piszą, że len jest boski, obłędny, idealny na lato i w ogóle super dla dzieci. Więc jak to jest z tymi lnianymi chustami? Może jak się porządnie złamią, to jest już lepiej??? Wyjaśnijcie, oświećcie, bo jak nie, to wezmę następnego Girasola i będę żyła w nieświadomości :roll:

petisu
29-06-2010, 23:23
Naprawdę ciężko jest porównać samoróbkę z firmową chustą.

Jasnie Pani :)
29-06-2010, 23:26
no raczej tez bym nie porownywala lnianej zwylkej tkaniny do chusty firmowej ;) Poza tym nie ma chust z samego lnu :)
LEN RZĄDZI! Jest najlepszy nie tylko na lato ;)

e-dziunia
29-06-2010, 23:26
no ale to może być kwestia splotu? bo len to len i raczej (chyba????) tkany jest tak samo..... Chodzi mi o to, czy ten len w kółkowej dobrze się układa - na dziecku i na mamie.... czy tak dobrze jak skośnokrzyżowa, jeśli to w ogóle możliwe....

nemhain
29-06-2010, 23:28
no raczej tez bym nie porownywala lnianej zwylkej tkaniny do chusty firmowej ;) Poza tym nie ma chust z samego lnu :)
LEN RZĄDZI! Jest najlepszy nie tylko na lato ;)

Są :) 100% lnu żakard Linuschka

meryenn
29-06-2010, 23:29
len na pewno tez jest specjalnie tkany

29-06-2010, 23:34
no ale to może być kwestia splotu? bo len to len i raczej (chyba????) tkany jest tak samo..... Chodzi mi o to, czy ten len w kółkowej dobrze się układa - na dziecku i na mamie.... czy tak dobrze jak skośnokrzyżowa, jeśli to w ogóle możliwe....
A to ty nie chcesz kolkowej z materialu chustowego z lnem, tylko ze zwyklego lnianego? To w takim razie dopisek: moj poprzedni post odnosila sie tylko i wylacznie do chust firmowych z domieszka lnu :)

uuu, braki mam :hide: ide sie guglowac ;)

Olapio
29-06-2010, 23:34
chusty nie są robione z kawałka juz utkanych lnianych materiałów
one są tkan e specjalnie na chusty, w inny sposób
poza tym np lniane indio to do 50% lnu, reszta to bawełna

29-06-2010, 23:38

hehe, dobrze, ze nie jest dostepna, bo bym kupic musiala, zeby wyprobowac :twisted:

e-dziunia
29-06-2010, 23:49
[QUOTE=Jasnie Pani :);739927]A to ty nie chcesz kolkowej z materialu chustowego z lnem, tylko ze zwyklego lnianego? To w takim razie dopisek: moj poprzedni post odnosila sie tylko i wylacznie do chust firmowych z domieszka lnu :)

Acha :) Więc kupić lnianą :) Oczywiście mówimy wyłącznie o firmówkach ;)

30-06-2010, 00:01
Acha :) Więc kupić lnianą :) Oczywiście mówimy wyłącznie o firmówkach ;)
ja kocham len, momo, ze sie mnie, ale znam tez takich co go nieznosza ;)

Meta
30-06-2010, 10:14
Hej hej haloooooooooo
Tu jest nieodpowiedni dział do handlowych offtopów http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/u075.gif Proszę się z tym na priv przenieśc albo w odpowiednie miejsce :D

pajęczyna
30-06-2010, 10:19
A Vombati to nie robi 100% lnianych wiązanych? No i przecież szyje rewelacyjne lniane kółkowe! Poczytaj w recenzjach, wszyscy ją chwalą :ninja:

nemhain
30-06-2010, 10:27
Hej hej haloooooooooo
Tu jest nieodpowiedni dział do handlowych offtopów http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/u075.gif Proszę się z tym na priv przenieśc albo w odpowiednie miejsce :D

Wybacz Szefowo :D

yanettee
30-06-2010, 10:38
ja nosze w lnie, a właściecie w Nati Japoni z lnem i z moim prawie 14 kilowcem sobie radzi dobrze