PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka elastyczna dla poczatkujacej?

h_annah
28-06-2010, 12:42
dziewczyny,
kolezanka ma swieżą chuścioszkę i zapytała jaką elastyczną chustę ma kupić, a ja nigdy elastyka nie mialam to sie nie znam. Co byscie poleciły?

nemhain
28-06-2010, 13:00
Niech po prostu wybierze tą, która jej się najbardziej podoba i jest przystępna cenowo. Tylko ja bym elastyka na teraz nie polecała, lato i 3 warstwy chusty na dziecku to gorąco straszliwie, niech kupi tkaną i odrazu w tkanej nosi, ja swojego wrzuciłam w kieszonkę jak miał 3 tygodnie.

JJ
28-06-2010, 13:12
jesli juz koniecznie elastyka na lato to proponuje jasne kolory
zeby sie promyczki slonca odbijaly czyli bialy kremowy itd
osobiscie jakbym teraz miala niemowlaczka i zaczynala chustowanie
poszlabym na warsztaty - z jakiego jest miasta ta mama? napewno ktos sie znajdzie w okolicy :)
pomacala chusty ,poogladala itd dziewczyny jej doradza - no i przeciez ma Ciebie :wink:
i kupilabym tkana jak Ania radzi

nemhain
28-06-2010, 13:16
OT. Janis jak patrzę na Twoją sygnaturkę to tak myślę, że powinnaś nicka na "Słoneczko" zmienić :)

paskowka
28-06-2010, 13:22
Ja bym zdecydowanie tkana zakupiła. Po pierwsze w ealstyku gorąco, po drugie tkana lepiej podtrzymuje malucha niz elastyk, którego w sumie szybciej trzeba wymienić, bo juz pod niewielkim cięzarem dziecka opada.

JJ
28-06-2010, 13:35
OT. Janis jak patrzę na Twoją sygnaturkę to tak myślę, że powinnaś nicka na "Słoneczko" zmienić :)

OT obiecalam ze juz bede grzeczna i nicka nie zmieniam
a sloneczko mam nadzieje ze dla kazdego przyniesie mily urlopik rowniez Wam Aniu :kiss:

sunflower
28-06-2010, 16:13
A ja tam lubię elastyki, a dla noworodka bym Gabi polecała - lub inne o podobnej mięsistości. Bardziej rozciągliwe są i łatwiej się pakuje tam noworodka szczególnie początkującemu.

Mayka1981
28-06-2010, 22:23
Ja też w lecie nosiłam w elastyku i szczerze nie wiem o co to halo - jak jest gorąco to jest i na golasa :)
jak chce elastyka to z macanych najcieńsza i najfajniejsza dla mnie była Gabi.
OT Motnęłam sobie ostatnio takiego trzytygodniowego maluszka w elastyka - cuuudo :D

h_annah
30-06-2010, 21:17
Dzieki, madrze piszecie :) Przekazalam i chyba udalo mi sie ja przekonac do tkanej ;) I odeslalam do watku jaka chusta na lato...:)