PDA

Zobacz pełną wersję : pieluchy wkładane do otulacza

pandoria
27-06-2010, 10:56
Cześć dziewczyny mam pytanie z natury bardziej techniczne, otóż zakupiłam jersey konopny który jest taki polarkowaty z jednej strony i normalny z drugiej, do tego miałam zamiar przyszyć (jakoś) mikropolar by jednak odciągał tą wilgoc. Tutaj pojawia się pytanie czy powinnam to zszyć w następującej kolejności
polarek
i polarkowa strona jersey-u?

czy na opak.
No i jeszcze jeden problem, jak ten polarek zamocować, wiem że z niemowlakami pieluszke składa się w szerokości a z większymi dziećmi na długość, dlatego myślałam może o guziczkach, by zmieniać położenie mikropolaru w zależności od ułożenia pieluszki. Jednak nie wiem jak to się będzie spisywać,
Może wy macie jakieś pomysły, będę wdzieczna

erithacus
27-06-2010, 23:41
Ja mam pomysł, tylko nie wiem, czy o to Ci chodzi ;)
Nie przyszywaj tego w ogóle. Bo jak przyszyjesz z jednej strony, a potem złożysz, to masz kilka warst polaru wewnątrz, które niepotrzebnie pogrubiają pieluchę.
Poza tym, może kiedyś będziesz chciała, aby przy pupie był materiał naturalny, a nie syntetyk, np. w czasie upału, odparzenia, albo po prostu bedziesz chciała aby dziec poczuł mokro.
No więc poszyj sobie te pieluchy z czystych konopi, a z polarku zrób wkładki, które w razie potrzeby będziesz mogła kłaść pomiędzy pupę, a pieluchę.

pandoria
27-06-2010, 23:56
dzięki wielkie nie wiem czemu nie pomyślałam o tym, tylko jedno pytanie czy taka wkładka nie będzie się przemieszczać?

erithacus
28-06-2010, 00:03
Nie będzie. Polar jest raczej "tępy", z resztą i tak wszystko jest przytrzymane przez otulacz. Na sto procent nie ucieknie, mam wypróbowane ;)