PDA

Zobacz pełną wersję : Napy na skrzydełkach

erithacus
19-06-2010, 23:37
Weźcie mi wytłumaczcie, po co są te "dolne" dodatkowe napki na skrzydełkach niektórych pieluch.
Ja rozumiem jak skrzydełka są bardzo długie, a dziecko szczupłe, to wtedy one zachodzą na siebie i trzeba jakoś przypiąć. Ale np. w Baby BeeHinds, albo już w ogóle w Itti Bitti eMkach, to po zapięciu tych napek nie zostaje miejsce nawet na brzuszek noworodka. No to po co to jest? Chyba tylko żeby na zdjęciach ładnie wyglądało.

dagape
19-06-2010, 23:48
Odnośnie skrzydełek, mogę się wypowiedzieć tylko o rzepach w FlexiTot rozm. 2. Dziecko waży mi 7kg i jest z tych mocno szczuplejszych i ciągle zapinam rzep na rzepie, inaczej jest zbyt luźno...

Guest
19-06-2010, 23:48
mi służą do ładnego składania w szafeczce ale to wsio
innego sensu nie widzę
pewnie za któtko pieluchuje wielo

ddosiek
21-06-2010, 10:48
My IB M stosujemy od miesiąca i zapinamy na najciaśniejsze napki, ale nie na nachodzące na siebie. Ale gdybyśmy zaczęli je nosić 2 miesiace temu, to na pewno używałybyśmy tych napków odwrotnych. Moja Nadka ma obecnie 9 miesięcy i waga zaczyna nam pokazywać dopiero 8 kg, więc te odwrotne napki sa chyba właśąnie dla tych szczuplaków.
L-kę pewnie bedziemy zapinac na te odwrotne napki, bo w pasie będzie pewnie za duża. Zobaczymy jak do nas dojdzie w tym tygodniu.

kaka-llina
21-06-2010, 12:32
ja w itti L dopiero teraz przestałam używać, rzepy w litlle lamb jeszcze czasami używam.

erithacus
21-06-2010, 12:49
My IB M stosujemy od miesiąca i zapinamy na najciaśniejsze napki, ale nie na nachodzące na siebie. Ale gdybyśmy zaczęli je nosić 2 miesiace temu, to na pewno używałybyśmy tych napków odwrotnych. Moja Nadka ma obecnie 9 miesięcy i waga zaczyna nam pokazywać dopiero 8 kg
Serio?
My używamy IB m od trzech (albo czterech) tygodni, czyli jak młody miał około półtora miesiąca. Nie jest wcale grubaskiem, raczej długi i chudy, myślę, że ma jakieś 6kg, a nigdy skrzydełka nie zaszły na siebie.

mamaduo
21-06-2010, 12:55
hmm ja uzywam IB M od conajmniej pol roku, albo nawet dluzej i dopiero niedawno je poszerzylam. Zatem na pewno wszytskie napki sa potrzebne :D
Moje maluchy za miesiac koncza dwa latka i waza teraz 10 kg.

Malina
21-06-2010, 15:16
U nas tez uzywalismy czesto tych wszystkich napek, w niektorych uzywamy do tej pory.
Dzieci sa rozne i maja rozne ksztalty.

magnolia
21-06-2010, 19:16
my też długo używaliśmy tych zapięć w tots botsach bambusowych i jeszcze pieluszka była podwinięta z przodu...

erithacus
21-06-2010, 22:47
Ja wiem, że są takie pieluchy, gdzie trzeba założyć skrzydełka jedno na drugie. Ale jak zapięłam IB to sobie pomyślałam, że tam się dziecko nie zmieści. A jednak.. ;)

ddosiek
23-06-2010, 15:11
Erithacus, moja córcia miała 6kg jak miała około 6 miesięcy... Teraz ma 9miesięcy i waży może w końcu 8kg. Długi chudzielec. Więc jak otworzyłam paczke z IB L-kami, to sie przeżegnałam :) Pieluszki juz wyschły, zaraz będziemy mierzyć. Ale na pewno zapniemy na najciaśniejsze, odwrotne napki.
Otulacz Tots Bots rozmiar 1 na tetrę też zapinamy na odwrotny rzep.