Zobacz pełną wersję : Którą wybrać czyli - osiołkowi w żłoby dano...
ovejablanca
15-06-2010, 15:58
Mam już normalnie łeb jak sklep...po przeczytaniu tych wszystkich wątków łeb jeszcze większy...
Mam pewne ograniczone zasoby finansowe i kilka chust na oku. Chuścioszek 2,5 miesiąca, ok. 6 kg.
Pierwsza i na zarazem jedyna chusta na stanie Nati Ocean z lnem, czerwona.
I do wyboru na drugą chustę:
Nati diament z bambusem
Perła z bambusem
Sweet place z kaszmirem
Japan z jedwabiem
Didek wellen - sekwoja...
ludzie kochani, pomóżcie, co brać? Co mi się najbardziej przyda, co będzie najbardziej uniwersalne i "dopełni" mój len? Co się będzie dobrze nosić łatwo wiązać? Jak uważacie?
Bo ja już naprawdę nie wiem...:hide: pomocy!!!
IMO brałabym pod uwagę trzy ostatnie ;)
macierzanka
15-06-2010, 17:29
A w jakim masz wieku dziecko?
Jaki masz len? Ta druga ma być: cieńsza, grubsza, bardziej miękka itp
IMO brałabym pod uwagę trzy ostatnie ;)
Jak masz len to wybierz którąś z tych trzech.
wrapsodia
15-06-2010, 22:10
2, 4 lub 5 :)
ovejablanca
15-06-2010, 23:19
Dziewczyny, wzięłam kaszmir...tak sobie pomyślałam, że będzie dobry na jesień (a i kolor jesienny - brązowy), a naa lato mam przecież len.
Dziękuję za rady :) pomogło
każdy podpowie co innego i nadal mętlik pozostanie...
Mayka1981
15-06-2010, 23:48
każdy podpowie co innego i nadal mętlik pozostanie...
no proszę proszę, a wg autorki wątku jednak coś pomogło :ninja:
ovejablanca
16-06-2010, 00:03
no proszę proszę, a wg autorki wątku jednak coś pomogło :ninja:
no pomogło, bo mnie tak jakoś w stronę bambusów ciągnęło, a raczej wszyscy doradzali pozostałe - z tamtych mi ten kaszmir leżał najbardziej, więc drogą eliminacji ... ;-)
Mayka1981
16-06-2010, 07:25
no pomogło, bo mnie tak jakoś w stronę bambusów ciągnęło, a raczej wszyscy doradzali pozostałe - z tamtych mi ten kaszmir leżał najbardziej, więc drogą eliminacji ... ;-)
Bambuski są super jak dla mnie, ale jak Cię na kaszmir stac to raczej nie ma o czym rozmawiać :D
ovejablanca
16-06-2010, 08:24
Bambuski są super jak dla mnie, ale jak Cię na kaszmir stac to raczej nie ma o czym rozmawiać :D
Ale ten kaszmir po taniości w promocji...taniej wyszło niż bambus. A może i na bambus przyjdzie pora? Coś mnie ciągnie do niego okrutnie. Tylko jak to wyjaśnić niemężowi? ;) taki staż a już 2 chusty...jemu się wydaje, że jedna by w zupełności wystarczyła i pewnie ma poniekąd rację, hahaha.
Mayka, z możesz zabrać bambus na spotkanie kk? Ja go po prostu muszę macnąć!
Mayka1981
16-06-2010, 11:00
Ale ten kaszmir po taniości w promocji...taniej wyszło niż bambus. A może i na bambus przyjdzie pora? Coś mnie ciągnie do niego okrutnie. Tylko jak to wyjaśnić niemężowi? ;) taki staż a już 2 chusty...jemu się wydaje, że jedna by w zupełności wystarczyła i pewnie ma poniekąd rację, hahaha.
Mayka, z możesz zabrać bambus na spotkanie kk? Ja go po prostu muszę macnąć!
Siur! Ale ja mam diament czyli tę cieńszą wersję, perełkę bambusową miała Lalika i była fantastyczna, napiszę do niej czy będzie i czy jeszce ją ma...
ovejablanca
16-06-2010, 11:10
Siur! Ale ja mam diament czyli tę cieńszą wersję, perełkę bambusową miała Lalika i była fantastyczna, napiszę do niej czy będzie i czy jeszce ją ma...
Ja się aż boję tego spotkania, może się po nim okazać, że pół wypłaty będę musiała co miesiąc na chusty wydawać.
Mój niemąż odwoła ślub, na bank! ;-) hahaha