Zobacz pełną wersję : piatek wieczorem, Wola Park, Warszawa
7kate007
11-06-2010, 23:59
widzilam dzisiaj w Auchan w Wola Parku "chustowa mame". pisze w cudzyslowiu poniewaz widok byl porazajacy - dziecko w chuscie elastycznej zawiazane przodem do swiata na dodatek tak luzno, ze kobieta probowala je podtrzymywac zeby nie wypadlo. bardzo smutny widok niestety, woda na mlyn przeciwnikow chustonoszenia. mam nadzieje, ze to nie zadna z nas i ze nigdy wiecej nie zobacze tej pani. swoja droga nie wiem co robi matka z malym dzieckim przed 22 w Auchan. moje dziecko juz prawie od 2 godzin smacznie spalo w lozeczku.
Co prawda to nie byłam ja. ;-) Ale odpowiem ci co robi. Mianowicie: ZAKUPY! :poke:
Twoje małe spało, a jej nie, może nie ma z kim zostawić. Nie rozumiem tych ocewn osądów i dzielenia świata na my i oni!
endzistone
19-06-2010, 22:26
to nie ja :)
ale a propo własnie takich biednych dzieci. U mnie łazi 2 tatusiów w nosidłach przodem do świata i 3 mamuśki widziałam w chustach też z dziećmi przodem. Mnie aż skręcało - czy wy się wtedy odzywacie?
Czy lepiej przemilczeć? Czy podejść i pogadać. Bo może oni nie wiedzą że tak nie wolno???
Co prawda to nie byłam ja. ;-) Ale odpowiem ci co robi. Mianowicie: ZAKUPY! :poke:
Twoje małe spało, a jej nie, może nie ma z kim zostawić. Nie rozumiem tych ocewn osądów i dzielenia świata na my i oni!
endzistone wiesz co ja się nie odzywam, ba! powiem więcej mi to nie przeszkadza, to ich dzieci. Mogą sobie je nosić jak chcą. Wiadomo co innego jakbym zobaczyła, że ktoś bije malucha. Definitywnie bym zareagowała. Ale jakoś teoria, że krzywdzą dzieci bo noszą w nosidłach, czy jak wy to nazywacie wisiadłach... hmmm no jest sporo naciągana. Czy są jakieś dowody, badania, że któreś z tych dzieci przepłaciło to zdrowiem? Nie sądze. Wierzę, że noszenie w chuście jest dla dziecka wygodniejsze, może i zdrowsze, ale bez przesady piętnować ludzi za wisiadła??? Fanatyzmem mi zajeżdża. ;-) Ja podchodzę do wszystkiego z dystansem, mam nadzieję zdrowym dystansem i wam też tego życzę. ;-) A już ocenianie innych negatywnie, żeby samemu się dowartościować jest dla mnie zabiegiem hmmmm jak to nazwać... hmmm niestosownym? ;-)
Pozdrawiam i więcej uśmiechu na co dzień i mniej oceniania innych!