Zobacz pełną wersję : Dlaczego nie lubicie Palla Usheri?
pajęczyna
11-06-2010, 23:38
Pytam z ciekawości :) Na straganie zauważyłam że nikt nie chce ich kupić, ani krótkiej, ani standardowej, nawet wymiana nie wchodzi w grę. Macałam jedwabne motylki Nati i wydaje mi się że są fajne, ale powiedzcie mi dlaczego ich nikt nie chce?
bo są w badziewnych kolorach. szmata nośna jak sam szatan, ale kolory... no a ja dodatkowo nie lubię żadnych owadów. ale dla tej nośności umieściłam ją w ewentualnych iso na wątku wymianowym :)
Winoroslinka
11-06-2010, 23:53
Kirah no jak mozesz mowic o ich kolorze badziewne! One u mnie uslyszaly!!! ;)
jak dla mnie wzór jest bleee :( no i kolory też nie za fajne :(
Kirah no jak mozesz mowic o ich kolorze badziewne! One u mnie uslyszaly!!! ;)
heh, no sorry :) blade niebieskości nie dla mnie :)
powtórzę za lori - kolory i wzór niefajne
A ja lubie motylki! :D
Nośne,przewiewne i kolor ok, sczególnie ten srebny :D
Wzór drobnych motylków bardziej mi się podoba;)
IMO wygląda jak fartuch z bazaru, wyjątkowo nieudany wzór i kolor
Dla mnie kolor ok, ale wzór :?
Jak mówi marza, drobne motylki piękniejsze (sama mam z lnem) :)
pajęczyna
12-06-2010, 00:05
Demona, ostre słowa..... No ale przecież ten wzór wygrał w konkursie. Skoro się nie podoba, to jakim cudem?:hmm:
No ale przecież ten wzór wygrał w konkursie. Skoro się nie podoba, to jakim cudem?:hmm:
Dobrze pamiętam, że był on zaprojektowany przez dziewczynę z Juesendej? To chyba właśnie Stany na niego głosowały ;)
Demona, ostre słowa..... No ale przecież ten wzór wygrał w konkursie. Skoro się nie podoba, to jakim cudem?:hmm:
wygral inny wzor nie ten z palli
z reszta rownie beznadziejny moim zdaniem
wygraly drobne motyle a nie ten ...
truscaffka
12-06-2010, 00:13
bo to amerykanki głosowały...z resztą, w ostatnim konkursie też amerykański, równie beznadziejny, wzór wygrał...
ja myślę, że taki konkurs moznaby robić dla poszczególnych krajów, albo chociaz kontynentalnei jakos go pdozielic.
bo to amerykanki głosowały...z resztą, w ostatnim konkursie też amerykański, równie beznadziejny, wzór wygrał...
ja myślę, że taki konkurs moznaby robić dla poszczególnych krajów, albo chociaz kontynentalnei jakos go pdozielic.
No, bo my mamy inną mentalność, no!
O ile jeszcze Motyle mi się podobają (no ładne są, jeden lubi pawie, drugi motyle hehe :P) to już dmuchawce wcale...
to tak trochę bez sensu wychodzi, że polski producent robi chusty pod gusta hamerki
Ja myślę, że to bardziej dla Rosjanek. I mnie to nie dziwi, w końcu to biznes:)
jeszcze sie taki nie urodzil...
wazne ze w hameryce sie bedzie podobal i beda nati kupowac
my mamy do wyboru cala mase innych wzorow ;)
ale masę innych wzorów Nati czy wogóle innych chust?
Hexi dobrze radzi, Hexi Nati nie zdradzi ;).
Kwestia gustu. Mnie dmuchawce może by się nawet spodobały, gdyby nie były tak gigantyczne - nie widać wzoru. A wracając do motyli-są ok, ale bez emocji.
wcale nie bez sensu
biznes jest biznes a skoro producent "swiatowy" to kazdemu chce wyprodukowac "cos"
didek chyba nie robi wszystkiego pod germanie...
z reszta zalezy co sie komu podoba, mi oprocz pasiakow zadna Natka sie nie podoba i juz raczej nie spodoba
joleczka
12-06-2010, 00:38
a mnie się bardzo podobają :) i wzór i kolor (mam niebieskie) jakaś dziwna jestem...
bubusita
12-06-2010, 00:39
wcale nie bez sensu
biznes jest biznes a skoro producent "swiatowy" to kazdemu chce wyprodukowac "cos"
didek chyba nie robi wszystkiego pod germanie...
z reszta zalezy co sie komu podoba, mi oprocz pasiakow zadna Natka sie nie podoba i juz raczej nie spodoba
Tak z ciekawości, to skąd wiesz, że Ci się nie spodoba już żaden wzór? No chyba, że masz jakieś przecieki dotyczące planów Nati na najbliższe kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat;).
bo ile razy cos myslalam ze mi sie podoba i kupilam potem bylam mega rozczarowana i nabralam takiego dystansu do jakosci ze raczej przez wzglad na to nie kupie zadnej innej
jak mi swita ze moze wzor fajny, mysle o reszcie i mi przechodzi
ale nie mowie nigdy, mowie ze raczej :p przeciekow nie mam i raczej nie chce miec
poprostu mi sie nie podobaja, cala tajemnica
ja zwyczajnie nie lubie tego motywu
wolalabym muchy np :)
do dmuchawcow nic nie mam
ale tez nie powalaja mnie
za to ogolnie lubie nati
i chetnie wracam do tych chust :)
bubusita
12-06-2010, 00:46
ja zwyczajnie nie lubie tego motywu
wolalabym muchy np :)
Oszzz Ty łobuzie, niech sie tu tylko odpowiednie osoby pojawią:twisted::ninja:.
bo ile razy cos myslalam ze mi sie podoba i kupilam potem bylam mega rozczarowana i nabralam takiego dystansu do jakosci ze raczej przez wzglad na to nie kupie zadnej innej
jak mi swita ze moze wzor fajny, mysle o reszcie i mi przechodzi
ale nie mowie nigdy, mowie ze raczej :p przeciekow nie mam i raczej nie chce miec
poprostu mi sie nie podobaja, cala tajemnica
well, jest nas dwie ;)
Oszzz Ty łobuzie, niech sie tu tylko odpowiednie osoby pojawią:twisted::ninja:.
tfu
dobra
komary
:]
Ja mam te motylki, choć przyznam szczerze, że wolę wzór z drobniejszymi. Kolor - ten srebrzysto-niebieski bardzo mi się podoba.
Noszą dobrze - jak na jedwab żakardowo tkany dla trzylatki.
kubutkowa
12-06-2010, 03:06
Mnie sie podobają drobne motylki, zwłaszcza w wydaniu różowo bordowym czy jakims takim (Dagmara je miała).Sama ich nie posiadam,ponieważ nie widzę się jakoś w tym wzorku.
Duze motyle z kolei , nie podobają mi sie wcale.W żadnym kolorze.
Hexi dobrze radzi, Hexi Nati nie zdradzi ;).
Kwestia gustu. Mnie dmuchawce może by się nawet spodobały, gdyby nie były tak gigantyczne - nie widać wzoru. A wracając do motyli-są ok, ale bez emocji.
:lol::applause:
lori, wzorow, wzorow choc i producentow tez - i o to cho ;)
roni, widzisz a ja sie tak do didkow zrazilam i wiecej na nie nie mam ochoty... (no chyba ze stare limity... ;) ) a jakosc nati bardzo mi odpowiada, z reszta trabie o tym na lewo i prawo :lol:
motylki mam male z lnem w rozmiarze plecaczkowym i nosza bardzo dobrze, kolor i wzor tez mi sie podobaja - na zywo zyskuja duzo
perla stylowa, mimo tego ze wzor mi srednio podchodzi to najlepiej noszaca chusta jaka mialam
teraz czekam na biale dmuchawce (wzor dmuchawcow mi nie lezy - ale na bialym go wlasciwie nie widac :) )
ja nie trawię nowego didka (znaczy od 2009),nati mnie zawiodło amazonią i grecją wełnianą,od tamtej pory omijałam obie firmy w nowościach do czasu motyli z lnem i to tylko dla ceny Bushido.
kupiłam i nośność połączona z double face mnie powaliły.podejrzewam że to to samo co lny 50% didka,przynajmniej z wszystkich opisów tak wygląda,ale tu mam wzór i spoko cenę,a w didkach he he...len;),dlatego nie skusi mnie didymos swoimi nowinkami,równie dobrze można spytać,czemuż to nawet nino ts tak zachwalane szybko pojawiło się w sporych ilościach w drugim obiegu i trzeba ostro zbijać cenę żeby się ktokolwiek zainteresował.
są udane egzemplarze i nieudane we wszystkich firmach
a wg. mnie drobne motyle w wiązaniu giną i mało je widać.te duże bardziej mi się podobają i gdyby były z lnem kupiłabym natychmiast,ale są z jedwabiem,przy takich ciężarach mogę zapomnieć o jedwabiu i bambusie.
........czemuż to nawet nino ts tak zachwalane szybko pojawiło się w sporych ilościach w drugim obiegu i trzeba ostro zbijać cenę żeby się ktokolwiek zainteresował.
są udane egzemplarze i nieudane we wszystkich firmach
a wg. mnie drobne motyle w wiązaniu giną i mało je widać.te duże bardziej mi się podobają i gdyby były z lnem kupiłabym natychmiast,ale są z jedwabiem,przy takich ciężarach mogę zapomnieć o jedwabiu i bambusie.
Magda a pamietasz jak w ubiegłym roku pawie wisiały na straganie i nikt ich nie chcial?! za 300 zł chodziły! a teraz?
a pamiętasz jak Eibe?hhehehe ze swoim musialam cene obniżać żeby ktoś je przygarnał :) a teraz?
podobnie zdaje sie z zinkiem hehehe było i z mossem....
Wiec jak widać gusta sie zmieniają i wszystko zależy od mody :lol:
choć kurcze nie sądze aby kiedyś motyle natkowe sie nagle modne zrobiły :ninja:
A może się zrobią jednak modne? To w końcu porządny kawał szmaty :) Gusta i mody trudno tak do końca przewidzieć.
Ja bardzo lubię Natibaby i większość moich ukochanych chust jest właśnie od nich. No, ale ja też z tych, co to sparzyły się na Didku ;)
Mam drobne motylki z jedwabiem - wolę te drobne. Bardziej mi taki wzór podchodzi.
mnie sie podobaja motylki ale taki ciemny fiolet :-)
To że czegoś jest sporo w drugim obiegu wcale nie oznacza, że coś jest mało lubiane. Jest dokładnie odwrotnie :hide:. Ilość danych chust na bazarku jest proporcjonalna do ilości nowych zakupionych chust. Im więcej nowych chust się sprzedało, tym więcej z nich trafi ich za jakiś czas do drugiego obiegu.
Sprzedawcy się nie chwalą, ile sprzedają chust, więc osoba z zewnątrz tego wie. Motyle wszelkiej maści sprzedały się u nas w dużych ilościach.
Ocena na podstawie ilości chust bazarkowych jest złudna. Sama kiedyś uważałam produkty pewnej firmy za kiepskie, skoro sporo było ofert używanych produktów tej firmy na Allegro. Dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że sprzedaż nowych produktów jest wyższa niż u innych producentów, więc naturalnym jest, że do drugiego obiegu też trafia ich więcej.
a mnie się duże motylki nie podobały, może dlatego, że należę do niskich kobit i do tego niekoniecznie gabarytowych. Za to drobne motylki (fiolet z różem) są cudne.
P.S. Dmuchawce (przynajmniej moje) można zamota tak, że widać albo duży albo mały wzór. I jest super, szkoda tylko, że trzeba omijać babole w tej chuście (ale o tym pisałam gdzie indziej).
Winoroslinka
13-06-2010, 07:29
jak zwykle wszystko kwestia gustu. Ja motyle swoje uwielbiałam, nie tylko motanie ich ale wzór też, a widziałam wiele chust ktore do glowy by mi nie przyszło kupić, bo ciezko mi zrozumiec ze moze sie to podobac :) - nie pisze tego złośliwie, po prostu naprawde zastanawiałam sie dlaczego ktoś dany wzór kupuje i za nic nie mogłam do tego dojść. Rozumiem wiec ze komus nie podobaja sie motyle i znowu sprawdza sie zasada, że gustach sie nie dyskutuje :)
mi sie wzory podobają, do jakości Natek też nie mam absolutnie nic,
ale rzeczywiście kolory mogły by być inne, mówię tu o dmuchawcach i elfach-dlaczego ciągle pojawia się ten jasny niebieski Natalio? choć tu też jest kwestia gustu i ciężko chyba się zdecydować na jedną przebojową barwę, jak chusta ma wyjść w jednym kolorze. Ale mi by się podobała w wersji czarno-białej taka elfia chusta :) A dmuchawce w sumie w tej zieleni są git, tylko gdyby wzór był mniejszy to by lepiej było.
no ale raz jeszcze-to wszystko gusta, nie da się każdemu dogodzić :)
Winoroslinka
13-06-2010, 23:54
a moje motyle sie wlasnie suszą przed podróżą do nowego domu i powiem szczerze ze tak mi troche żal, bo ona jednak ładne są, wbrew niektórym opiniom.. to przeciez taka alternatywa do tych w wiekszosci wzorzystych chust. Nie mam nic przeciwko pasiakom i innym kolorowankom ale taka chusta w stosiku daje równowagę :)