Zobacz pełną wersję : Wasze dzieciaki też tak mało sikają w te upały?
Jedziemy ostatnio na samych tetrach i formowankach, a dziś przez kilka godzin w ogóle bez pieluchy.
To efekt upału mam nadzieję, a nie choróbsko jakieś... :/
Luthienna
11-06-2010, 16:30
tak, u nas to samo a do tego nie wiem dlaczego mniej tez pije :(
To chyba normalne bo w upał dziecko się poci. Powinno się dawać więcej pić- ale jak dziecia do tego zmusić to już nie wiem;)
pije mnie co chwila, wodę też, poci się tak, że z niego cieknie i sika faktycznie bardzo mało
U nas też, prawie każda pielucha sucha. Ale za to poci się ciurkiem...
u na tak samo, a pije więcej niż zwykle, a pieluchy suche, ale a to spocona cały czas..
to samo, sikow mniej, bardziej żółte a pije sporo
potwierdzam - mało sikania, dużo potu, mnie pije co godzinke
mąż twierdzi, że trzeba podać piwo to napewno będzie więcej sikało ;)
normalne:) ale wiecej pije piersi
sama tez mniej siusiam bo za to pot cieknie ciurkiem
beannshi
11-06-2010, 20:01
Taaa... Martwi mnie to.Jak sie ma do tego kondycja nerek?
Ja nie zauważyłam, żeby mnie sikała, raczej tyle co zwykle, ale staram się naprawdę duuużo i często dawać coś do picia - odwodnienie u maluchów bardzo groźne, więc czuwajcie :D
A spocona i gorąca okropnie!
b.szczelna
11-06-2010, 21:16
sika miej ale pije baardzo duzo i piers i wode
za to nie bardzo chce jesc;/ w sensie- NIE JE
A to dobrze, to nie jestem sama ;).
Mało?!! my dziś ochrzcilismy kanapę:) w 3 sekundy po załozeniu świezej formowanki
ale racja, apetyt zdecydowanie mniejszy
Ja nie zauważyłam mniejszej ilości siku.... może ciut. Za to pić chce, ale nie chcę się niczego poza moim mlekiem tknąć.... a ja w pracy;-(
Mniej siku, dużo potu oczywiście, pić daję co chwilę mam wrażenie, ale czasem mała nie chce, to na siłę nie wlewam ;) Apetyt o dziwo lepszy niż w ostatnie chłodniejsze dni...
I u nas: mniej siku (bardziej żółte i wonne niż do tej pory - ale to może inny powód?), pije więcej i strasznie się poci.
U nas to samo. Specjalistą nie jestem ale pamiętam coś o antydiuretycznym hormonie uaktywnianym w ciepłe dni. Znaczy się, ze nasze dzieci prawidłowe reakcje mają...
i u nas też sika mało pije dużo :)
słoneczny_blask
13-06-2010, 14:24
W obawie przed odwodnieniem dolewam mu troszkę bobofruita do wody (tak 1/3 butelki na cały dzień)i pije przez to więcej i więcej sika.
To jest zupełnie normalne zjawisko. Dzieci wypacają wodę z organizmu w znacznej ilości!
Trzeba pamiętać tylko aby dawać często pić.
Dzieci z chorobami nerek mocno pilnować aby piły jak najwięcej!
I nie samej wody tylko np. herbaty dawać!
słoneczny_blask
13-06-2010, 14:35
...
I nie samej wody tylko np. herbaty dawać!
No właśnie czytałąm, że podobno sama woda w upały obciąża serce, ale tez dawanie słodich napojów powoduje, że dziecko potem chce same herbatki, czy soczki.
Mayka1981
13-06-2010, 20:06
mój to sika i pije, pije i sika - jakoś przybyło jednego i drugiego, no ale ilości w mililitrach nie porównywałam ...
neverendingstory
13-06-2010, 20:47
a nas siuśków tyle samo raczej, za to pije faktycznie więcej, no i jeść nie chce:(
Moja obficie sika tylko po nocy (kilka razy o poranku), a za dnia też o wiele mniej - ja chcę pieluchę zmieniać, a tam sucho ;)
Niestety, nic prócz mleka nie przyjmuje, a do cysiania trudno ją za dnia zapędzić, bo wszystko inne ciekawsze :(
Za to wieczorem, nocą i rano nadrabia.