PDA

Zobacz pełną wersję : czy jest dobrze? kieszonka - tkana wiązana

miumi
28-05-2010, 12:11
Noszę swoją 3 miesięczną pociechę w kieszonce, próbowałam sama siebie korygować, ale miałabym do Was prośbę o spojrzenie czy wiązanie jest ok, czy też nie za luźno?

widok z przodu
http://img541.imageshack.us/img541/8070/201005monika260.jpg

jak wiąże ciaśniej, to mam wrażenie, że kręgosłup zbyt prosty jest, a podobno ma być w literę C
tu widoki z boku
http://img19.imageshack.us/img19/6816/201005monika253.jpg
Bardzo proszę o krytykę, bo jutro jest u nas podwórkowe spotkanie sąsiadów z kilku bloków i nie chcę w błędnie zawiązanej chuście wystąpić :hide:

sylabelle
28-05-2010, 12:26
Bardzo ładna kieszonka :) i chusta w sumie też :D Jeśli chcesz, żeby plecki były bardziej zaokrąglone to postaraj się, by pupka bardziej wpadła, a kolanka były wyżej - wtdey automatycznie plecki same się zaokrąglą w C. A, no i chusta musi być bardzo dobrze dociągnięta, tak żeby jak się pochylisz, to dzieć od ciebie nie może odstawać, musi być nadal "przyklejony" do ciebie :) Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę.

Udanych występów jutro :mrgreen:

tysia
28-05-2010, 12:35
Bardziej dociągnąć, a kolanka troszkę wyżej i będzie super :)

shilo
28-05-2010, 12:43
Mi się w oczy tylko pupka mało wpadnięta rzuca, przez to dzieć taki przyklejony strasznie ;)

miumi
28-05-2010, 12:57
Dzięki za odpowiedzi! Poćwiczę i pokaże się jeszcze raz :-)

miumi
29-05-2010, 14:18
Bardziej dociągnąć, a kolanka troszkę wyżej i będzie super :)

Właśnie ja nie mogłam do tego dojść! Podciągnełam kolanka pod brzuszek i w końcu plecki się zaokrągliły.
Tego mi właśnie brakowało w instrukcji wiązania, albo też moja córcia ma bardziej rozjechane na boki nogi, bo przez 6 tygodni nosiła ortozę (dysplazja)

Mayka1981
31-05-2010, 22:20
Właśnie ja nie mogłam do tego dojść! Podciągnełam kolanka pod brzuszek i w końcu plecki się zaokrągliły.
Tego mi właśnie brakowało w instrukcji wiązania, albo też moja córcia ma bardziej rozjechane na boki nogi, bo przez 6 tygodni nosiła ortozę (dysplazja)

No tez o tych kolankach chciałam dodać ale chyba problem z głowy? :)
Ja łapałam kciukiem pod kolankiem i ciągnęłam kolanka do góry i do siebie...
A bioderka już ok są?

Stella
01-06-2010, 13:02
Ładna chusta :) taka jak moja hihi. Pierwsze wiązania tez mi tak wychodziły że mały miał zbyt prosty kręgosłup, a teraz potrafi pięknie się przykleić do mnie i ma piękne C, no chyba ze chce sie rozejrzeć do około to się stara odgiąć i wyprostować.

miumi
11-06-2010, 18:28
No tez o tych kolankach chciałam dodać ale chyba problem z głowy? :)
Ja łapałam kciukiem pod kolankiem i ciągnęłam kolanka do góry i do siebie...
A bioderka już ok są?

Tak, obydwa są już zdrowiutkie - 1A :-)