Zobacz pełną wersję : Co widzialam na Konferencji w Chicago
Bylam i bylo super :)
Cala rzecz odbyla sie na Uniwersytecie DePaul w Chicago, blisko centrum. Nie widzialam jeszcze tylu zamotanych na raz, wszedzie bylo pelno ludzi z pieknymi chustami, mejtajami, pokazujacych sobie wiazania, rozmawiajacych, atmosfera byla swietna, warsztaty tez. Zaliczylam warsztat mejtatjowy, prowadzony przez zalozycielke Cozy Carriers.
Jedyne co doprowadzilo mnie do szalu to korki, w jedna strone jechalam 2,5 godziny, z powrotem 2, ale warto bylo.
Do czego zmierzam - chce Wam pokazac najwieksze dziecko jakie widzialam w chuscie. http://images24.fotosik.pl/238/12cf540f490564c1.jpg (http://www.fotosik.pl)
Ten chlopiec musi miec z 5-6 lat, myslalam zawsze,ze da sie nosic gora do 3-go, 4-go roku zycia. Czyli jest nadzieja, jak nam kregoslupy nie pojda, to bedziemy nosic do 18-ki :lol:
ja swojego Kubę dla draki te kiedyś w chustę wrzuciłam, ale mój syn w życiu nie pozwoliłby mi tak z domu wyjść żeby go kumple zobaczyli :lol: :lol: :lol:
czukczynska
29-06-2008, 07:57
Nawet bym nie pomyślała,że takiego dużasa mozna nosić.
Hah! A ja się martwię, że moja 11-miesięczna wyrasta z chusty ;)
tulipowna
29-06-2008, 09:09
ale mialam SUPER!
prosimy o jakas szersza relacje, bo juz petisu nas kusila, ze cudne chusty i baaaardzo limitowane np. didek przedstawil.
pochwal sie!!!
A w jaką cudną chustę dużas zamotany! Oj, chciałoby się taką....
yena jeśli się nie mylę to lana :)
ja na swoim pięciolatku uczę sie niektórych wiązań :P
dagusiaJot
29-06-2008, 11:45
a mówili coś o Klubie Kangura??
yena jeśli się nie mylę to lana :)
Rany Hanti, skąd wiedziałaś? Co za oko! :D Rzeczywiście Lana - znalazłam ten kolor. Dzięki :)
phiii od razu wiedziałam,że to lana :twisted:
bo większość firm nie ma dla nas tajemnic :twisted:
lana :) jeszcze przez jakis czas mam taka sama ;)
zywa reklama nosnosci ;)
Tez sie zastanawialam jaka to chusta, a tu prosze, juz mam odpowiedz :D
Co do relacji, niestety duzo nie wiem. W czwartek i piatek nie moglam pojechac, bo maly mial rehabilitacje,neurologa itp, a wtedy dzialo sie najwiecej. Pojechalam w sobote,ale okazalo sie,ze te warsztaty to byly glownie dla miejscowych, w celu szerzenia idei noszenia. Swietnie bylo,ale na pewno nie to co przez poprzednie dwa dni.
O Klubie Kangura nie slyszalam. Porozmawialam sobie troche z ludzmi, o dzieciach, noszeniu. Didymosy ogladalam przy stanowisku Didka, piekne okazy mieli. Prawie sie skusilam na zielone indio...
Przed wyjsciem siadlam sobie na laweczce i po prostu ogladalam ludzi,alez mi sie podobalo to co widzialam. Tam az bylo czuc taka aure serdecznosci, wszyscy usmiechnieci, zagaduja jeden drugiego, dzieci spia przytulone do rodzicow...szkoda bylo do domu jechac
mayetschka
29-06-2008, 17:53
alez przyjemna i ciepla impreza... zazdraszczam ze skosztowalas choc odrobinke... tyyyyle chustowych mam wiec tyyyyle ciepla w jednym miejscu... bosko! :lol:
bo większość firm nie ma dla nas tajemnic :twisted:
Chustowe cwaniary :lol: Ja to wiem, że nic nie wiem :wink: Chyba się będę musiała do Warszawy na jakieś warsztaty wybrać, bo na tym północno-wschodnim angielskim ugorze zdziczeję doszczętnie. I jeszcze za fachowca uchodzę w oczach innych mam, bo mam pojęcie do czego chusta służy :lol:
Eh zazdroszczę klimatu konfferencji i widoków.. na pewno warsztat robiony przez Kelley ( to ona czy Karen robiła warsztat z Mai Tajów??) był super co??
kurcze chciałabym TAM być.. może za dwa lata...
Eh zazdroszczę klimatu konfferencji i widoków.. na pewno warsztat robiony przez Kelley ( to ona czy Karen robiła warsztat z Mai Tajów??) był super co??
Kelley robila ten warsztat, w trakcie jej 17-miesieczny syn spal przytulony do niej :) rzucila na ziemie stos Mei Tajow i mozna bylo sobie probowac. Spodobaly mi sie Kozy, kto wie, moze bedzie to moj nastepny zakup :) Kelley opowiadala,ze swoje dzieci ( jest mama czworki) jak byly noworodkami nosila po 8-10 godzin dziennie, prawdziwa babywearing mama z niej :D
Pstryknelam sobie z nia i jej kolezanka zdjecie(przepraszam za jakosc), wyjatkowo trzyma dziecko na rekach :shock:
http://images32.fotosik.pl/302/6f7f62b0f44a5b89.jpg (http://www.fotosik.pl)
fajnie!!!extra konferencja
[quote="rebelka":2bsxy472]
[quote="mamusia_kajtusia":3qbnm7g1][quote="rebelka":3qbnm7g1]