PDA

Zobacz pełną wersję : Kajtek nie siedzi samodzielnie, moge nosic w MT?

kobra
28-06-2008, 04:04
Ciekawa jestem jak to jest, czy nie mozna nosic dziecka, ktore nie potrafi siedziec samodzielnie czy takiego, ktore wogole nie potrafi siedziec, nawet z podparciem?
Moj maly siedzi ladnie wyprosotowany,ale bez podparcia po niedlugim czasie traci rownowage,a ze stalam sie wlascicielka MT, juz chce zaczac nosic. Moge czy nie?

Probowalam juz i Kajtek wygladal na bardzo zadowolonego :)

grimma
28-06-2008, 08:13
a czemu chcesz w MeiTaiu?

Linda
28-06-2008, 11:13
Ja zaczelam nosic glownie w MT odkad Orlinek skonczyl 9 miesiecy.

Agnen
28-06-2008, 11:16
Ja bym poczekała, ale jeśli MT jest idealnie dobrany (szerokością i długością panelu) do Twojego synka, to możesz nosić.

kobra
28-06-2008, 17:18
a czemu chcesz w MeiTaiu?

Chce nosic w MT, bo nie potrafie plecaczka z chusty zawiazac, to jest glowny powod, no i jeszcze szybkosc wiazania. Maz w chuste motac sie nie chce, meitajik mu sie spodobal :)
Dzisiaj jade na Babywearing Conference , tam sie naucze pieknie wiazac mojego nowego MT. Juz sie nie moge doczekac :high: :high: :high:

alawuwu
28-06-2008, 23:01
Wow :shock: zazdroszczę wycieczki na konferencję! Ja też zaczęłam nosić w MT Gosię zanim zaczęła samodzielnie siadać. MT jej pasował dużo wcześniej, a siedzieć zaczęła bardzo późno. Tylko, że mój MT cieniutki i bardzo łatwo się dopasowuje do dziecka. Prawie jak chusta.

kobra
29-06-2008, 03:36
No i nauczylam sie wiazac :)
Umiem wiazac z przodu, z tylu, na biodrze(nie wiedzialam,ze sie da), nawet nauczyli mnie karmic w MT :D

Co mnie zdziwilo - warsztaty mejtatjowe prowadzila zalozycielka Cozy Carriers, wydawaloby sie,ze ma duza wiedze na ten temat - nie wspomniala nawet,ze nie wolno nosic dzieci, ktore nie siedza. Wrecz przeciwnie zachecala do noszenia od urodzenia. Wszystkie swoje dzieci tak nosila, pokazala nawet jak nosic noworodka na plecach :shock:

Tu moja fotka z MT zawiazanym na biodrze http://images33.fotosik.pl/302/3a2324e6513362f1.jpg (http://www.fotosik.pl)

mysza
29-06-2008, 23:06
:shock: nie wiedzialam ze mozna na biodrze

grimma
29-06-2008, 23:08
slicznie wygladasz :)

aczkolwiek ja bym nie nosila nie siedzacego dziecka w MT...
ale ja jestem konserwatywna:P w kolkowej tez zaczelo mi isc jak dizecko mi siadlo..

erithacus
29-06-2008, 23:18
Dopiero teraz dokopałam sie do tego wątku. Ślicznie wyglądacie ;)

kobra
30-06-2008, 04:47
Ślicznie wyglądacie ;)

Z takim mejtajkiem kazdy by slicznie wygladal :) Dziekuje Ci bardzo