PDA

Zobacz pełną wersję : Uff jak gorąco...

mamaHani
21-05-2010, 10:41
Dziewczyny, mam chuste nati i wszystko super gdybym wytrzymywała w niej dłużej. Strasznie w niej gorąco! Po krótkim czasie noszenie Hanka się do mnie przylepia a ja obciekam. Istnieją jakieś chusty bardziej przewiewne??? POlecacie jakiś konkretny model ?

AMK
21-05-2010, 10:45
ale jaka Nati masz na stanie?
przewiewna jest wełna,bo to składnik naturalny, podobnie len
w upały we wszystkim będzie Ci gorąco
aa dziewczyny bardzo chwalą też bambus, nie posiadam, więc nie mam zdania

mamaHani
21-05-2010, 10:49
mam taką http://www.sling.com.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=48&sName=chusta-nati-%28niagara,-standard%29

NAti w paski taka klasyczna

mamaHani
21-05-2010, 10:50
A może w mei tai jakiś większy przewiew jest?

kachna_zg
21-05-2010, 10:56
my latem mieliśmy jedną chustę, starego sunseta nati i wcale nie było tak źle :) wtedy nosiliśmy w 2x i może to kwestia wiązania była. teraz w większości na plecach i raczej w niczym nam za ciepło nie jest a na stanie mamy bawełnę, wełnę i len :)

peluche
21-05-2010, 16:56
już były o tym wątki zdaje się. na lato cos może cieńszego, np. vatanai, coś z bambusem, jedwabiem, wełną, lnem. no i chyba to nie tylko kwestia materiału ale wiazania -> kangurek zamiast kieszonki, i noszenie na plecach bo przewiew jest :)

Almelle
21-05-2010, 17:50
Hopek ultracienki jest naprawdę ultracienki i przewiewny aż szok że da się w nim nosić i to wygodnie!

Mayka1981
21-05-2010, 20:27
Dziewczyny, mam chuste nati i wszystko super gdybym wytrzymywała w niej dłużej. Strasznie w niej gorąco! Po krótkim czasie noszenie Hanka się do mnie przylepia a ja obciekam. Istnieją jakieś chusty bardziej przewiewne??? POlecacie jakiś konkretny model ?

Rozbierzcie się obie :) chusta to wszak dodatkowa warstwa materiału plus na styku ciał zawsze jest ciepło.

Poza tym możesz zmienić wiązanie - jak nosisz w kieszonce to spróbuj kangurka albo 2X...

mamaHani
22-05-2010, 23:32
dzięki wszystkim za odpowiedz, chyba rzeczywiście spróbuję innego wiązania. Na plecach jednak się boję, nie wiem za bardzo jak to zrobić...najpierw zawiązać a potem ktoś musi wsadzić dziecko? Czy jakoś inaczej?

Ania
22-05-2010, 23:33
dzięki wszystkim za odpowiedz, chyba rzeczywiście spróbuję innego wiązania. Na plecach jednak się boję, nie wiem za bardzo jak to zrobić...najpierw zawiązać a potem ktoś musi wsadzić dziecko? Czy jakoś inaczej?

ZDECYDOWANIE jakoś inaczej :) podczytaj forum

mamru
22-05-2010, 23:42
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?639-Jaka-chusta-na-lato-tematy-po%C5%82%C4%85czone
polecam :)

mamaHani
23-05-2010, 22:30
dzięki za linka, poczytam i popróbuję :-)

Anna Nogajska
23-05-2010, 22:45
Grubość chusty nie ma większego znaczenia na to czy będzie nam gorąco, czy nie. Materiały chustowe są przewiewne:)

Pamiętajcie, że nasze ciało działa jak klimatyzator: jeśli jest gorąco to szczególnie tam gdzie mamy z dzieckiem kontakt ciało do ciała jesteśmy spoceni. W ten sposób regulujemy temperaturę dziecka. Tak samo działa to, gdy dziecko ma gorączkę: poprzez noszenie ciało do ciała można zbić nieco temperaturę.
Czyli jednym słowem: jeśli nam jest bardzo gorąco i się pocimy to nie znaczy, że dziecku jest tak samo gorąco:) Temperaturę sprawdzamy klasycznie: na karku dziecka:)

Także zdecydowanie polecam ewentualną zmianę wiązania, a nie chusty.

Powodzenia!

natala
23-05-2010, 23:27
Grubość chusty nie ma większego znaczenia na to czy będzie nam gorąco, czy nie. Materiały chustowe są przewiewne:)
Także zdecydowanie polecam ewentualną zmianę wiązania, a nie chusty.

Powodzenia!

w 100% sie zgadzam :) nosilam w upal w zwyklym hoppie, nie ultracienkim i tez sie dalo. jak jest upal to we wszystkim bedzie cieplo, troche mniej lub bardziej - ale bedzie. poprobuj innych wiazan, na pewno znajdziesz cos, w czym bedzie wygodniej.

i jeszcze napisz ile ma Malutka - paimetajac, ze po porodzie przez jakis czas w ogole czlowiekowi jest cieplej i sie bardziej poci - moze to juz nie ma znaczenia, bo mala jest wieksza, ale w takim wypadku to taka uwaga przyszlosciowa bedzie :D

Cobra
24-05-2010, 23:51
aa dziewczyny bardzo chwalą też bambus

Ja mam. Perłę Style mam. Ja sobie chwalę ją bardziej niż bardzo! Nawet w gorący dzień (no a przynajmniej w jego gorącą część bo ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza) nie spociłyśmy się z Pyzą na spacerze.

Hopek ultracienki jest naprawdę ultracienki i przewiewny aż szok że da się w nim nosić i to wygodnie!

To potwierdzam! Chociaż Goa jako nadruk jest sztywniejszy i jakby grubszy niż pasiak ultracienki... Pasiak jest cudny, zwiewny jak mgiełka ale się wrzyna troszkę :( czego absolutnie nie mogę powiedzieć o Perle. Przymierzałam diament z bambusem i ten jest znacznie cieńszy od Perły.

kinia
25-05-2010, 16:28
a który był wygodniejszy? diament z bambusem czy perła?