Zobacz pełną wersję : No muszę Wam to pokazać!
Syn mój, Bartosz, lat 4 postanowił wyżyć się artystycznie, co często czyni. Jak zawsze w takich momentach wziął kredki, kartki, rozłożył warsztat na podłodze i zaczął tworzyć. Matka przyzwyczajona do tego, że wiele różnych różności leży na podłodze nie przejęła się tym zupełnie...właściwie zapomniała, że syn tworzył i nie zainteresowała się efektem ;) Przygotowując córce kąpiel wieczorną matka naprędce chciała uprzątnąć rozmaitości zdobiące podłogę, chwyciła leżące kartki i ....oniemiała, następnie wybuchnęła śmiechem a na końcu się zwyczajnie wzruszyła...oto co w matce wzbudziło wspomniane emocje:
http://i614.photobucket.com/albums/tt224/forumulalav/IMGP4549m.jpg
artysta zapytany przez matkę (kiedy ta już się opanowała) co rysunek przedstawia, spokojnie odrzekł:
(od lewej) wujek banan - brat matki, ulubiony wujek młodego (dorysowany pospiesznie nieco później) , Bartosz z balonikiem, tatuś, mama i Hania :D
urocze, czyż nie? :mrgreen:
Hania w chuście? :D
Przecudne!
:omg::omg::omg: ma talent Twój syn... UROCZE!!!! :applause::applause::applause:
Absolutnie prze-słod-kie.
super rysunek
jak najpierw na niego spojrzałam to byłam pewna ze został stworzony na scianie :D
beannshi
16-05-2010, 22:49
No boskie poprostu :) Na koszulki z tym!
kubutkowa
16-05-2010, 22:51
cudo!
oprawic trzeba!
pomidore
16-05-2010, 22:55
Przeurocze :) się wzruszyłam normalnie.
Śliczny rysunek:D
Do ramki,i na ściane !
a widziałyście jak pięknie ujęte szczegóły? :D
Hani nogi poniżej maminych rąk? :lool:
pomidore
16-05-2010, 23:00
a widziałyście jak pięknie ujęte szczegóły? :D
Hani nogi poniżej maminych rąk? :lool:
Nooo i główka na wysokości pocałunku w czółko:lol:
Młody już jest zinwigilowany ;)
Piękne!
Ale jeśli o szczegóły chodzi, to mi się wydaje, że mama taka jakby wypukła w okolicy brzucha:)
:) ależ mi się podoba ten rysunek :) i muszę przyznać , że styl malowania podobny do mojego czterolatka :)
Piękne!
Ale jeśli o szczegóły chodzi, to mi się wydaje, że mama taka jakby wypukła w okolicy brzucha:) ...tjaaaa.... jak byłam w ciąży młody pytał się często dlaczego mama ma taki duży brzuch, słyszał, że dzidziuś jest w środku a jak wyjdzie to mama juz nie będzie miała dużego brzucha. Kilka dni po wyjściu ze szpitala po porodzie, siedzę sobie na krześle, podchodzi syn mój - którego bystremu wzrokowi żaden szczegół nie umknie - i z rozbrajającą szczerością pyta " mamusiu a dlaczego masz taki duży brzuch skoro dzidziuś już wyszedł" ? :poke:
także niech oficjalną wersją pozostanie, że artyście ręka po prostru zadrżała ;)
piekne, sama sie wzruszyla. masz tez piekny styl pisania.
przecudny rysunek! przesłodki! Jutro Antoś porysuje.... zobaczymy gdzie On umieści naszą Hanię ;)
A ja sierota licze i licze te osoby na rysunku i nijak mi nie wychodzi. I nagle olśnienie!! mama i Hania (yy na plecach czy z przodu? :)) obrazek cudowny. Nasze dzieci pięknie chłoną ideę chustowania. Już się chwaliłam w innych wątkach ale i ja doczekałam chustowania lal przez moją córeczkę :)
Foxy Lady
17-05-2010, 00:38
fajne
dzieci mają taki niezwykły dar syntetycznego ujmowania różnych rzeczy
kilka kresek i wiadomo o co chodzi
a jak ktoś niewtajemniczony, toby pomyślał, że to dwugłowy jakiś stwór :D
dominika79
17-05-2010, 00:44
śliczny :)
pierwszy rysunek Maciusia -naszej rodziny jest oprawiony w ramke i do tej pory mnie wzrusza :) ( tez był w okolicach 4 urodzin)
Suuuper rysunek ;-) Moim zdaniem świetny wzór na chuste, koszulki też ale biała chusta z takim wzorkiem ;-) od razu biore ;-)
manteiga
17-05-2010, 10:32
Ulala.v, nie masz wyboru, ino rozkręcaj biznes koszulkowy, wykupuj abonament i na handmade/reklamę wskakuj:) A tak poważnie, to też się wzruszyłam - ciekawe kiedy mój coś podobnego nagryzmoli - no tak, wtedy kiedy się za drugie zabiorę:)
martuszka
17-05-2010, 10:35
piękna rodzinka, Kółko i kreska i wyszło arcydzieło! Brawo dla synka:)
:applause::applause::applause::applause::applause:
Boskie!! Najlepsza Hania :D
jaki fajniasty rysunek nic tylko pogratulować artyście:D:D:D:D no i dumnej mamie :applause::applause::applause::applause:
Gratuluję:D
Mądry chłopak, o nikim nie zapomniał:)
w imieniu artysty dziękuję :D
ja się nie mogę napatrzeć na ten rysunek "mama i Hania" powaliły mnie na kolana :D
I ja się wzruszyłam i powtórzę za poprzedniczkami: w ramki, albo co najmniej do rodzinnego archiwum. Cudowne są te dzieciaki, które noszenie w chuście uważają za najnormalniejszą normę, bo kiedyś pewnie powielą ten wzór. Piękne :)
buczynka
19-05-2010, 00:07
fantastyczny - ramki będą niezbędne :D ale wcześniej skan i na koszulki, albo do kalendarza chustowego
słoneczny_blask
19-05-2010, 07:13
...
Psycholodzy analizują rysunki. Zupełnie się na tym nie znam, ale pewnie dziecko umieściło siebie na środku, bo czuje się ważny w rodzinie, (tata ważniejszy ;) ) i jego postać jest duża, uśmiechnięta. Twój synek jest szczęśliwy! ... i ma talent ;) psychologiem nie jestem ale również przyglądałam się trochę rysunkowi pod kątem jak i gdzie kogo mój syn umiejscowił i uderzyło mnie, że Hania jako jedyna z całej ekipy nie jest uśmiechnięta - myślę, że brak uśmiechu Hani może odzwierciedlać uczucia Bartka do Hania a konkretnie zazdrość.