PDA

Zobacz pełną wersję : to jak to w końcu jest z tym noszeniem noworodka w pionie?

Malgo
16-05-2010, 21:12
Po spędzeniu ładnych kilku godzin na czytaniu forum, mam jakieś takie wrażenie, że opinie nt noszenia dzieci, które nie trzymają jeszcze główki w pionie, są wśród chustomam i innych ekspertów :) podzielone. Nie udało mi się teraz znaleźć konkretnych wypowiedzi, ale jakoś tak mi się wydaje (a może mi się przyśniło, bo zbyt długo czytałam... :))
Czy któs mógłby dać jednoznaczną odpowiedź? Jeśli taka istnieje?
Bo ja już bardzo chciałabym... i boję się...:)
i przepraszam, jeśli powtarzam temat

paskowka
16-05-2010, 21:17
Wśród chustomam raczej nie ma podziału - można. Prawidłowo zawiązane, dobrze dociągniete, w odpowiedniej pozycji. Są mamy, które od 5-7 doby po porodzie nosiły w pionie. A wśród ekspertów??? Niektórzy wręcz zabraniają w chuście:)

aliona
16-05-2010, 21:22
można, można.
ja też miałam wątpliowści, choś teoretyczne, bo w praktyce nosiłam jak tylko się naumiałam.
ale w końcu miałam okazję rozmawiać z kwalifikowanym wiązaczem (dzięki annomamoalexa :kiss:) i
wszelkie wątpliwości się rozwiały.

glo
16-05-2010, 21:25
moje dziecko w pionie noszone od drugiego tygodnia życia. bardziej bałabym się nosić takie małe w kołysce, prawdę mówiąc.

Ania
16-05-2010, 21:54
my od czwartej doby w kieszonce- trzeba tylko dobrze zawiazać :D

Winoroslinka
16-05-2010, 21:59
wydaje mi sie ze problem nie lezy w tym czy pion czy jakas kołyska, ale zeby dziecko nie miało całkowicie wyprostowanego kręgosłupa. Moja nawet jak była noszona na rękach to bardziej przewieszalismy ja sobie na ramieniu aby kręgosłup nie był obciążony. A w chuście podobnie - literka C.

MartaS
17-05-2010, 00:35
my się nosiliśmy w pionie w kieszonce od 2 czy 3 tygodnia życia. I dalej się tak nosimy :) W kołysce próbowałam, ale jak dla mnie te wiązania nie zdają egzaminu. Miałam obawę czy mi się dziecko nie udusi ... :hide:

Mayka1981
17-05-2010, 00:39
Po spędzeniu ładnych kilku godzin na czytaniu forum, mam jakieś takie wrażenie, że opinie nt noszenia dzieci, które nie trzymają jeszcze główki w pionie, są wśród chustomam i innych ekspertów :) podzielone. Nie udało mi się teraz znaleźć konkretnych wypowiedzi, ale jakoś tak mi się wydaje (a może mi się przyśniło, bo zbyt długo czytałam... :))
Czy któs mógłby dać jednoznaczną odpowiedź? Jeśli taka istnieje?
Bo ja już bardzo chciałabym... i boję się...:)
i przepraszam, jeśli powtarzam temat

Śniło Ci się - w chuście można :D