PDA

Zobacz pełną wersję : ~Jak długo pieluszki na noc?

yetta
07-05-2010, 00:34
Powiedzcie jak długo używałyście pieluszek dla swoich dzieci w nocy? :mrgreen:

rzufik
07-05-2010, 00:51
2 lata

ewinka
07-05-2010, 01:05
krócej niż w dzień - około rok i 5 miesięcy :) A wcześniej, po 22 zdejmowana pielucha i do rana bez.

Dagmara
07-05-2010, 09:24
2 lata

atelka
07-05-2010, 09:46
2 lata

2 lata po odpieluchowaniu?
czy 2 lata wogóle
bo moja ma 26 miesięcy i ciągle na pieluchach w nocy, raczej większość sucho ale nie daje się w nocy wysadzić i ostatnio właśnie zdjęłam pieluchę nad ranem i rano miałam całe łóżko mokre :(

rzufik
07-05-2010, 09:51
2 lata po odpieluchowaniu?
czy 2 lata wogóle
bo moja ma 26 miesięcy i ciągle na pieluchach w nocy, raczej większość sucho ale nie daje się w nocy wysadzić i ostatnio właśnie zdjęłam pieluchę nad ranem i rano miałam całe łóżko mokre :(
po odpieluchowaniu to niemożliwe, moja ma 28 miesiecy ;)
odpieluchowana w dzien w wieku 18 m-cy.
spokoloko, dzieci sa rózne, moja dopiero od 2 urodzin daje sie w nocy wysadzac. a ze teraz duzo nie pije to nie wysadzam wcale bo nie chce. a i woła przez sen (spi z nami). jak miała jakiegos rota i ja łapało w nocy to mnie budziła i mówiła ze chce kupe

Ajka
07-05-2010, 09:59
córcia 1,5 roku odpieluchowana i w dzień i w nocy, a synuś pierwszy odpieluchowany w dzień 1,5 roku a w nocy 2 lata

elizek
07-05-2010, 10:53
Nilsowi w nocy zdjelismy pieluche 2 tygodnie po odpieluchowaniu w dzien!

mamru
07-05-2010, 11:04
a moja córa ma prawie trzy lata i nadal pielucha w nocy :hide:
prób było już mnóstwo, ale za każdym razem wysadzanie w nocy to koszmar, płacz, zero siku i problem z zaśnięciem.
Wczoraj poprosiła, że chce bez pieluszki. Raz wstała sama, obudziłam ją w nocy-wysikała się bez żadnych histerii, ale ponieważ ja byłam już mocno zmęczona to założyłam jej pieluchę-wiedziałam, że nie obudzę się, żeby ją wysadzić. No i rano była zesikana. Ale to nic. Dziś spróbujemy znowu. Będę przesuwać godzinę wysikiwania jak przy starszym i w końcu się uda ;)

hanti
07-05-2010, 11:08
Kuba 4 lata
Lolka 2,5
Tosia 3 (chociaż do tej pory zdarzają się nocne wpadki)
Dynia nadal

ja nie mam poczucia misji "jak najszybciej odpieluchować dziecko", chociaż jak ładnie widać na forum jest na to dość duże parcie

yetta
07-05-2010, 11:12
Dziewczyny niektóre dzieci pieluszki w nocy dość szybko zdejmują, inne trochę później. Nie ma się co denerwować, każde dziecko jest w końcu inne. :)
A ja powiem szczerze wcale bym się nie obraziła, gdyby pieluszki w nocy służyły nam jeszcze przez rok od odpieluchowania. Fajnie byłoby móc je jeszcze trochę używac w nocy po odpieluchowaniu w dzień. :hide: :lol:

Mag
07-05-2010, 11:52
Kuba 4 lata
Lolka 2,5
Tosia 3 (chociaż do tej pory zdarzają się nocne wpadki)
Dynia nadal

ja nie mam poczucia misji "jak najszybciej odpieluchować dziecko", chociaż jak ładnie widać na forum jest na to dość duże parcie
ja też to widzę niestety,Majka miała 3 lata jak w nocy się odpieluchowała czyli rok po dziennym odpieluchowaniu,a Marysia prawie równo dzienne i nocne-ale to wyjątek,bo ma po prostu taki charakter,nie chce sikać w pieluchę,woli samawstać w nocy na nocnik,nienawidzi pieluch:lol::twisted:

eva35
13-05-2010, 00:04
Tak długo jak długo były mokre rano.Ponad 2 lata,bo dopiero w okolicy tego wieku dzieci zaczęły panować na fizjologią,